reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Ptysia, oczywiście, że to zależy od wymiarów dziecka, ale jeśli dziecko jest przeciętne i rośnie wg 50. centyla, to te gondole zwykle są na maks 6 miesięcy, a w praktyce na 4-5, szczególnie jeśli dziecko urodzi się pod koniec wakacji i wkłada się je do gondoli w grubym kombinezonie ;-)

reklama
naczytalam sie wczoraj o wozkach - bylam zdecydowana na mutsy ale wszyscy narzekaja ze siedzisko spacerowki waskie bardzo i daszek lezy prawie na glowie dziecka a szybka na gorze sztywna i lubi pekac

no a nasze dzieci przesiada sie na spacerowke na zime wiec w kombinezonie moze byc ciasno

mam po moim Jasku super spacerowka ale z tych malych - a w zimie male kola to tragedia bedzie

no i zaczne sie chyba zastanawiac na xlanderem XA

x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg

Załączniki

• wozek-x-lander-xa-spacerowka-kolory-2010-arctic_0_b.jpg
    wozek-x-lander-xa-spacerowka-kolory-2010-arctic_0_b.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 87
  • x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg
    x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 91
Ten opuszczany daszek, to coś, czego mi brakowało w mojej wersji x-landera xa:
83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg

A tak wyglądała spacerówka:
540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg

Nie wiem czy teraz poprawili kąt oparcia, ale w moim wózku nie dawało się go postawić pionowo i córka się męczyła, a my z nią - pisałam o tym wcześniej.

Załączniki

• 83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg
    83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 86
  • 540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg
    540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 85
No wlasnie... Poczytalam opinie o xlanderze i tez chyba odpada

Wlasnie oparcie nie jest w pionie a spacerowka jest tylko przodem do jazdy.... Szukam dalej...

Ludzie potwierdzają, że spacerówka nie jest pionowa także w nowych modelach???? Co do tego, że spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy, to to zupełnie nie przeszkadza. Dziecko na tym etapie jest już ciekawe świata i nie musi się gapić non stop na mamusię ;-) Poza tym nie masz wrażenia, że np. w autobusie przyjemniej się jedzie przodem niż tyłem?? Psychicznie i fizycznie :-D:-D

ja to już kompletnie zgłupiałam z tymi wózkami. x-lander ma za małą gondolę. byłam prawie zdecydowana na mutsy ale..też nie jednak.

może jednak jedo fyn FYN 4DS JEDO fotelik Maxi Cosi CabrioFix Warszawa (3583538883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

cholera, naprawdę zgłupiałam no..

Dla nas gondola xlandera xa była bardzo dobra - w odpowiednim momencie córka z niej wyrosła :-D Tylko ten kąt pleców spacerówki był beznadziejny.

Dziewczyny, zastanówcie się, czy w ogóle chcecie trzyczęściówkę. Jeżeli będziecie jeździć wózkiem tylko po mieście, to na lato dobra jest gondola, ale nie potrzebujecie wielkiej i ciężkiej spacerówki - wystarczy parasolka. W zimie chodniki są odśnieżone, można wyścielić wózek kołderką i jest ok. Poza tym jeśli jest śnieg, to na spacerek taki stricte dla przyjemności, można zabrać malucha na sanki :-D Jeśli planujecie jeździć w terenie albo u Was kiepsko z odśnieżaniem, to wtedy dwuczęściowy wózek jest lepszy. Według mnie trzyczęściowy - czyli jeszcze z fotelikiem samochodowym - to niepotrzebny bajer. Wiem, że wtedy często w ogóle nie korzysta się z gondoli, skoro można malucha wieźć w mniejszym, bardziej przewiewnym foteliku niż w ciężkiej i zamkniętej gondoli - no ale to tylko w odpowiednią pogodę, bo ciężko osłonić fotelik od słońca, deszczu i owadów. Fotelik można mieć 'nie od kompletu' i nosić dziecko w nim jak w nosidełku z domu do samochodu - później łatwiej się to robi we dwie osoby, ale na początku nie ma problemu żeby sobie samej z tym radzić. W foteliku można zabrać dziecko do sklepu i wstawić ten fotelik do wózka sklepowego lub np. postawić na podłodze w poczekalni u lekarza. Jeśli idziecie na zakupy do marketu, to na nic Wam się nie przyda stelaż do wózka z wpiętym fotelikiem - macie zajęte ręce pchaniem wózka z dzieckiem i nie ma jak pchać koszyka na zakupy ;-) Jeszcze jeden minus wpinania fotelika na stelaż jest taki, że jeśli nie chce Wam się nieść dziecka w foteliku w ręku do auta, to potem ZAWSZE musicie pakować do bagażnika stelaż - to mało wygodne przy planowanych większych zakupach ;-)

No to teraz mnie zupełnie wybiłyście z tropu..

Skoro mutsy ma tyle wad (niestety przeczytałam wiele w necie)...
x lander ma taką a nie inną spacerówkę...
Jedo Fyn mi się nie podoba i jest strasznie ciężki...
To zostaje Teutonia i Peg Perego...

ale ich ceny to kosmos...

Więc nie wiem czy nie zostawie mojego Quinny... dokupię gondolkę Mood i przednie kółko zimowe...

a po zimie zainwestuje w jakąś fajną spacerówke..
foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg quinnybuzz.jpg

Załączniki

• foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg
    foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 76
  • quinnybuzz.jpg
    quinnybuzz.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 85
podoba mi sie jeszcze ABC Design 3 TEC - ale cena tez kiepska :/

AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg

Załączniki

• AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg
    AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg
    58,5 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry