reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Ptysia, oczywiście, że to zależy od wymiarów dziecka, ale jeśli dziecko jest przeciętne i rośnie wg 50. centyla, to te gondole zwykle są na maks 6 miesięcy, a w praktyce na 4-5, szczególnie jeśli dziecko urodzi się pod koniec wakacji i wkłada się je do gondoli w grubym kombinezonie ;-)

reklama
naczytalam sie wczoraj o wozkach - bylam zdecydowana na mutsy ale wszyscy narzekaja ze siedzisko spacerowki waskie bardzo i daszek lezy prawie na glowie dziecka a szybka na gorze sztywna i lubi pekac

no a nasze dzieci przesiada sie na spacerowke na zime wiec w kombinezonie moze byc ciasno

mam po moim Jasku super spacerowka ale z tych malych - a w zimie male kola to tragedia bedzie

no i zaczne sie chyba zastanawiac na xlanderem XA

x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg

Załączniki

• wozek-x-lander-xa-spacerowka-kolory-2010-arctic_0_b.jpg
    wozek-x-lander-xa-spacerowka-kolory-2010-arctic_0_b.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 77
  • x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg
    x-lander-wozek-x-a-plus-gondola-plus-fotelik.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 84
Ten opuszczany daszek, to coś, czego mi brakowało w mojej wersji x-landera xa:
83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg

A tak wyglądała spacerówka:
540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg

Nie wiem czy teraz poprawili kąt oparcia, ale w moim wózku nie dawało się go postawić pionowo i córka się męczyła, a my z nią - pisałam o tym wcześniej.

Załączniki

• 83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg
    83434239_8_644x461_wozek-x-lander-xa-spacerowka-gondola-fotelik-.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 77
  • 540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg
    540x405_xlander-xa-gondola-s-829231.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 76
No wlasnie... Poczytalam opinie o xlanderze i tez chyba odpada

Wlasnie oparcie nie jest w pionie a spacerowka jest tylko przodem do jazdy.... Szukam dalej...

Ludzie potwierdzają, że spacerówka nie jest pionowa także w nowych modelach???? Co do tego, że spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy, to to zupełnie nie przeszkadza. Dziecko na tym etapie jest już ciekawe świata i nie musi się gapić non stop na mamusię ;-) Poza tym nie masz wrażenia, że np. w autobusie przyjemniej się jedzie przodem niż tyłem?? Psychicznie i fizycznie :-D:-D

ja to już kompletnie zgłupiałam z tymi wózkami. x-lander ma za małą gondolę. byłam prawie zdecydowana na mutsy ale..też nie jednak.

może jednak jedo fyn FYN 4DS JEDO fotelik Maxi Cosi CabrioFix Warszawa (3583538883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

cholera, naprawdę zgłupiałam no..

Dla nas gondola xlandera xa była bardzo dobra - w odpowiednim momencie córka z niej wyrosła :-D Tylko ten kąt pleców spacerówki był beznadziejny.

Dziewczyny, zastanówcie się, czy w ogóle chcecie trzyczęściówkę. Jeżeli będziecie jeździć wózkiem tylko po mieście, to na lato dobra jest gondola, ale nie potrzebujecie wielkiej i ciężkiej spacerówki - wystarczy parasolka. W zimie chodniki są odśnieżone, można wyścielić wózek kołderką i jest ok. Poza tym jeśli jest śnieg, to na spacerek taki stricte dla przyjemności, można zabrać malucha na sanki :-D Jeśli planujecie jeździć w terenie albo u Was kiepsko z odśnieżaniem, to wtedy dwuczęściowy wózek jest lepszy. Według mnie trzyczęściowy - czyli jeszcze z fotelikiem samochodowym - to niepotrzebny bajer. Wiem, że wtedy często w ogóle nie korzysta się z gondoli, skoro można malucha wieźć w mniejszym, bardziej przewiewnym foteliku niż w ciężkiej i zamkniętej gondoli - no ale to tylko w odpowiednią pogodę, bo ciężko osłonić fotelik od słońca, deszczu i owadów. Fotelik można mieć 'nie od kompletu' i nosić dziecko w nim jak w nosidełku z domu do samochodu - później łatwiej się to robi we dwie osoby, ale na początku nie ma problemu żeby sobie samej z tym radzić. W foteliku można zabrać dziecko do sklepu i wstawić ten fotelik do wózka sklepowego lub np. postawić na podłodze w poczekalni u lekarza. Jeśli idziecie na zakupy do marketu, to na nic Wam się nie przyda stelaż do wózka z wpiętym fotelikiem - macie zajęte ręce pchaniem wózka z dzieckiem i nie ma jak pchać koszyka na zakupy ;-) Jeszcze jeden minus wpinania fotelika na stelaż jest taki, że jeśli nie chce Wam się nieść dziecka w foteliku w ręku do auta, to potem ZAWSZE musicie pakować do bagażnika stelaż - to mało wygodne przy planowanych większych zakupach ;-)

No to teraz mnie zupełnie wybiłyście z tropu..

Skoro mutsy ma tyle wad (niestety przeczytałam wiele w necie)...
x lander ma taką a nie inną spacerówkę...
Jedo Fyn mi się nie podoba i jest strasznie ciężki...
To zostaje Teutonia i Peg Perego...

ale ich ceny to kosmos...

Więc nie wiem czy nie zostawie mojego Quinny... dokupię gondolkę Mood i przednie kółko zimowe...

a po zimie zainwestuje w jakąś fajną spacerówke..
foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg quinnybuzz.jpg

Załączniki

• foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg
    foldable-skladana-gondola-do-moodd-i-buzz-quinny-pink-precious.800x600-s.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 67
  • quinnybuzz.jpg
    quinnybuzz.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 71
podoba mi sie jeszcze ABC Design 3 TEC - ale cena tez kiepska :/

AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg

Załączniki

• AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg
    AbcDesign3tec2012Pebble_OrangeBlack.jpg
    58,5 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Do góry