Ptysia, oczywiście, że to zależy od wymiarów dziecka, ale jeśli dziecko jest przeciętne i rośnie wg 50. centyla, to te gondole zwykle są na maks 6 miesięcy, a w praktyce na 4-5, szczególnie jeśli dziecko urodzi się pod koniec wakacji i wkłada się je do gondoli w grubym kombinezonie ;-)
reklama
naczytalam sie wczoraj o wozkach - bylam zdecydowana na mutsy ale wszyscy narzekaja ze siedzisko spacerowki waskie bardzo i daszek lezy prawie na glowie dziecka a szybka na gorze sztywna i lubi pekac
no a nasze dzieci przesiada sie na spacerowke na zime wiec w kombinezonie moze byc ciasno
mam po moim Jasku super spacerowka ale z tych malych - a w zimie male kola to tragedia bedzie
no i zaczne sie chyba zastanawiac na xlanderem XA
no a nasze dzieci przesiada sie na spacerowke na zime wiec w kombinezonie moze byc ciasno
mam po moim Jasku super spacerowka ale z tych malych - a w zimie male kola to tragedia bedzie
no i zaczne sie chyba zastanawiac na xlanderem XA
Załączniki
Załączniki
ja to już kompletnie zgłupiałam z tymi wózkami. x-lander ma za małą gondolę. byłam prawie zdecydowana na mutsy ale..też nie jednak.
może jednak jedo fyn FYN 4DS JEDO fotelik Maxi Cosi CabrioFix Warszawa (3583538883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
cholera, naprawdę zgłupiałam no..
może jednak jedo fyn FYN 4DS JEDO fotelik Maxi Cosi CabrioFix Warszawa (3583538883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ludzie potwierdzają, że spacerówka nie jest pionowa także w nowych modelach???? Co do tego, że spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy, to to zupełnie nie przeszkadza. Dziecko na tym etapie jest już ciekawe świata i nie musi się gapić non stop na mamusię ;-) Poza tym nie masz wrażenia, że np. w autobusie przyjemniej się jedzie przodem niż tyłem?? Psychicznie i fizycznie
ja to już kompletnie zgłupiałam z tymi wózkami. x-lander ma za małą gondolę. byłam prawie zdecydowana na mutsy ale..też nie jednak.
Dla nas gondola xlandera xa była bardzo dobra - w odpowiednim momencie córka z niej wyrosła Tylko ten kąt pleców spacerówki był beznadziejny.
Dziewczyny, zastanówcie się, czy w ogóle chcecie trzyczęściówkę. Jeżeli będziecie jeździć wózkiem tylko po mieście, to na lato dobra jest gondola, ale nie potrzebujecie wielkiej i ciężkiej spacerówki - wystarczy parasolka. W zimie chodniki są odśnieżone, można wyścielić wózek kołderką i jest ok. Poza tym jeśli jest śnieg, to na spacerek taki stricte dla przyjemności, można zabrać malucha na sanki Jeśli planujecie jeździć w terenie albo u Was kiepsko z odśnieżaniem, to wtedy dwuczęściowy wózek jest lepszy. Według mnie trzyczęściowy - czyli jeszcze z fotelikiem samochodowym - to niepotrzebny bajer. Wiem, że wtedy często w ogóle nie korzysta się z gondoli, skoro można malucha wieźć w mniejszym, bardziej przewiewnym foteliku niż w ciężkiej i zamkniętej gondoli - no ale to tylko w odpowiednią pogodę, bo ciężko osłonić fotelik od słońca, deszczu i owadów. Fotelik można mieć 'nie od kompletu' i nosić dziecko w nim jak w nosidełku z domu do samochodu - później łatwiej się to robi we dwie osoby, ale na początku nie ma problemu żeby sobie samej z tym radzić. W foteliku można zabrać dziecko do sklepu i wstawić ten fotelik do wózka sklepowego lub np. postawić na podłodze w poczekalni u lekarza. Jeśli idziecie na zakupy do marketu, to na nic Wam się nie przyda stelaż do wózka z wpiętym fotelikiem - macie zajęte ręce pchaniem wózka z dzieckiem i nie ma jak pchać koszyka na zakupy ;-) Jeszcze jeden minus wpinania fotelika na stelaż jest taki, że jeśli nie chce Wam się nieść dziecka w foteliku w ręku do auta, to potem ZAWSZE musicie pakować do bagażnika stelaż - to mało wygodne przy planowanych większych zakupach ;-)
Straciatella
Fanka BB :)
No to teraz mnie zupełnie wybiłyście z tropu..
Skoro mutsy ma tyle wad (niestety przeczytałam wiele w necie)...
x lander ma taką a nie inną spacerówkę...
Jedo Fyn mi się nie podoba i jest strasznie ciężki...
To zostaje Teutonia i Peg Perego...
ale ich ceny to kosmos...
Więc nie wiem czy nie zostawie mojego Quinny... dokupię gondolkę Mood i przednie kółko zimowe...
a po zimie zainwestuje w jakąś fajną spacerówke..
Skoro mutsy ma tyle wad (niestety przeczytałam wiele w necie)...
x lander ma taką a nie inną spacerówkę...
Jedo Fyn mi się nie podoba i jest strasznie ciężki...
To zostaje Teutonia i Peg Perego...
ale ich ceny to kosmos...
Więc nie wiem czy nie zostawie mojego Quinny... dokupię gondolkę Mood i przednie kółko zimowe...
a po zimie zainwestuje w jakąś fajną spacerówke..
Załączniki
reklama
CrystalEye
Zaciekawiona BB
ja sie zastanawiam i prawie jestem zdecydowana na x landera xq. spacerówke można montowac tyłem i przodem do kierunku jazdy.
Wózek X-lander XQ - Wózek dziecięcy wielofunkcyjny - Wózki i akcesoria X-lander
Wózek X-lander XQ - Wózek dziecięcy wielofunkcyjny - Wózki i akcesoria X-lander
Podziel się: