reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Ja jk bylam niania to mialam do dyspozycji espiro atlantic i bylam mega zadowolona wszedzie wjechal i po lesie nim smigalam i w sklepie sie super prowadzilo wiec jak nie znajde kaski na uzywke mutsy to kupie tego chyba. Podoba mi sie tez tako laret ale nie wiem jak sie nim jezdzi i wogole czy jest ok.

reklama
Zabieram się za przegląd wózków. Na pewno kupię używany. Ale jaki? Jeden mi się spodobał ale jego spacerowa część ma kiepskie opinie w necie. Dzięki za podpowiedzi, napewno skorzystam bo jestem zielona w tym temacie :baffled:.

Oto mój pierwszy typ: Roan Marita

DSC01696.jpgDSC01697.jpg
Zauważyłam, ze chyba nie ma zwrotnych kół !!:szok:

Załączniki

• DSC01696.jpg
    DSC01696.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 98
  • DSC01697.jpg
    DSC01697.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
Ja może znowu się skuszę na xlandera xa, ale tym razem wezmę model z opuszczanym daszkiem w spacerówce. Zaletą tego wózka są dmuchane koła - świetnie się prowadzi w terenie, tylko przy jeździe po nierównym gruncie trzeba zablokować przednie koła, bo inaczej rzuca nim na wszystkie strony. Jest dość ciężki, ale bez przesady - rzadko kiedy trzeba dźwigać wózek - po schodach się go sprowadza i wprowadza, więc nie ma tragedii. Ten wózek ma zdejmowane koła, więc można je wyjąć przed schowaniem do bagażnika. Poza tym te sztyfty, na których przymocowane są koła, można dodatkowo przesmarować smarem i wtedy łatwiej się pcha :-D Przy opcji gondoli, w koszu mieści się dużo zakupów - przy spacerówce mniej, ale można drugą torbę zawiesić na rączce. Zaletą też jest łączona rączka, dzięki czemu można prowadzić wózek jedną ręką.

Dziewczyny, rzucacie tymi nazwami wózków jak nazwami samochodów :-D. Ja to chyba będę musiała pochodzić po komisach, podotykać wózki, naocznie pooglądać, ocenić bo inaczej kiepsko.. Ale będę Was podczytywać.

Olapalo, no np. ten x lander, o którym piszesz mnie zainteresował. Bardzo ładny i wygląda na to, że ma wszystko co trzeba. Ciężki jest? bo ja jestem bardzo drobna...

Mnie się podoba makalu 4 była tutaj chyba mowa tylko te przednie koła są małe tzn mniejsze niż chyba w x landerze, a drugi to tako laret on ma już chyba większe koła:tak:

Nanncy - nie jest jakoś bardzo ciężki, ale do lekkich nie należy. Bardzo fajny ten xlanderek :-) Gdyby nie moje ogólne widzimisie do wózków,to bym pewnie kupiła :tak:

Dziewczyny, rzucacie tymi nazwami wózków jak nazwami samochodów :-D. Ja to chyba będę musiała pochodzić po komisach, podotykać wózki, naocznie pooglądać, ocenić bo inaczej kiepsko.. Ale będę Was podczytywać.

Olapalo, no np. ten x lander, o którym piszesz mnie zainteresował. Bardzo ładny i wygląda na to, że ma wszystko co trzeba. Ciężki jest? bo ja jestem bardzo drobna...

Nanncy, ja Ci radzę iść np. do SMYKa i tam sobie pooglądać, ale kupić jakiś używany (lub nawet nowy) na allegro, bo będzie taniej.

Co do x-landera xa, to wszystkie wózki wielofunkcyjne swoje ważą, ale bez przesady :-D Przecież nie będziesz go dźwigać, tylko pchać - a pcha się bardzo lekko i wygodnie. On jest porządnie wykonany, więc nic nie skrzypi i nie piszczy (koleżanka miała wózek, który skrzypiał przy każdym naciśnięciu - masakra :baffled:). Ważne jest to, że koła są duże i dmuchane - dzięki temu łatwo pokonuje się różne nierówności i niższe krawężniki, bez potrzeby zatrzymywania się przed każdym z nich i unoszenia kół.

Jeszcze jedno mi się przypomniało. Gondolka jest podobnych rozmiarów jak inne i starcza na 4-5 miesięcy - potem trzeba się przenieść do spacerówki. Ja miałam stary model wózka (chyba rok 2007) i tam spacerówka nie rozkładała się na płasko - to akurat nie było specjalnym minusem, bo i była wystarczająco płaska. Prawdziwym minusem było to, że plecy spacerówki były odchylone do tyłu, a córka nie chciała jeździć oparta jak księżniczka - chciała siedzieć prosto, więc musiałam jej podkładać pod plecy koce żeby ją podeprzeć. Być może to się zmieniło w nowszych modelach - wiem, że na pewno teraz już robią opuszczany daszek w spacerówce, więc w razie ostrego słońca można dziecku daszkiem przesłonić buzię.

Ostatnia edycja:
reklama
co do gondoli to to na ile starczy zalezy od dziecka :) jakie sie urodzi i jak bedzie roslo :)

sasiadom nade mna urodzila sie corka tego samego dnia co moj Jasiek- czyli 29 marca i pamietam ze we wrzesniu czyli jak mial pol roku przerzucilam go do spacerowki bo byl dlugi a oni jeszcze jezdza w gondoli bo mala jest drobniutka i nie siedzi jeszcze :)

Do góry