reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Megi* - ja jestem z okolic wrocławia a wózek oglądałam dokładnie w lubinie sklep nazywa się baby mobil, więc niestety trochę daleko masz. Powiem Ci szczerze, że jest to pierwszy wózek, który na żywo zachwycił mnie wyglądem, a jestem wybredna w szukaniu bryki dla mojego synusia:D z moich oględzin mogę Ci powiedzieć, że ma bardzo dużą gondolę (co dla mnie jest ważne, ponieważ rodzę pod koniec czerwca, a więc zimę trzeba będzie w gondoli przejeździć) i bardzo dobrze zabudowaną. Szczerze mówiąc to nie widziałam tak dużej gondoli w żadnym innym oglądanym wózku, a byłam już w wielu sklepach. Amortyzacja wózka niczym nie odbiega od wózków tako. Materiał na żywo bardzo ładny i IDEALNIE naciągnięty na budce gondoli jak i spacerówki, co o tako laret niestety nie można powiedzieć. Jeśli chodzi o stelaż to po złożeniu zajmuje tyle miejsca co tako i miałam wrażenie, że trochę więcej to sprawia jej trudności niż w laret, ale to jest też kwestia sprzedawcy - nie każdy ma chęć wcześniej pogrzebać przy wózkach które sprzedają, więc jednemu to zajmie 5 sekund drugiemu 5 minut. Spacerówka ma ten plus, że podnóżek i rączka jest pokryta folią, która jest mimo wszytko na zamek, więc jeśli nie przypadnie do gustu można się jej pozbyć. aa i jeszcze jednym plusem jest to, że stelaż jest metalowo aluminiowy i tam, gdzie się elementy załamują podczas składania nie ma plastiku, więc porządne wykonanie. cena 3w1 to 1600 zł, natomiast laret 1580 zł, więc praktycznie to samo :-) więc ja już nie mam pojęcia zawrotu głowy z tymi wózkami można dostać:-D

reklama
PTYSIU ja mam cybexa solution-fix dla Mrówka ;-) i jakoś pozostał sentyment do marki :tak: aton 2 jest lekki & ma bardzo dobre wyniki w crash testach ;-) jak dla mnie ma wszystko czego oczekuję od fotelika ;-) wcześniej zastanawialam się jeszcze czy brać z bazą ;-) i stanęło na tym, że oczywiście z bazą :tak:
zanim zaszłam w ciążą chciała recaro young cośtamcośtam ;-) jak widać w ciąży zmienia się wszystko :-)

Agnieszka11 - ale mi namieszałaś tym wózkiem, już o nim chwilowo zapomniałam do momentu natknięcia sie na Twój post:) dzień po tym jak opisałaś to jeszcze bardziej mnie kusi... Dzięki za tyle szczegółów, są bardzo pomocne. Jeszcze mam chwilę to podzwonię po sklepach, może cos znajdę w okolicach Wwy, bo tez widziałam na stronie ze sprzedają. Do Wrocławia nawet w tym wózkowym szaleństwie się nie wybiorę:) A jak nie znajdę to narazie decyzja jest na Jedo Fyn, szary na bialym stelażu. Bo ja mam taką fantazję, że stelaż musi być biały:) A do tego fotelik Recaro albo Maxi Cosi cabrio, ten Aton 2 też oglądałam, to dobry wybór ale ja nie znalazłam koloru... Wiem że to głupie ale chcę żeby mi wszystko pasowało. Przez to trochę sie boję, ze mi czasu zabraknie na te wszystkie zakupy;)

Iza_marta - to ja pewnie też zdecyduję się na niego:) trochę boję się kupować kota w worku a Jedo sprżedaja już od kilku lat i ma z tego co czytałam dobre opinie. Ale mam jeszcze czas to trochę wydziwiam;) jak nie obejrzę tego Rico nigdzie do końca marca to w te pędy zamawiam Jedo:)

Jedo ma dobre noty jesli chodzi bezpieczenstwo ;) Ja nie mialam wyjscia, bo wozek kupilam od kolezanki po bardzo okazyjnej cenie ;) Juz kiedys pisalam, ze nie podoba mi sie kolor, ale mowi sie trudno ;)

majówki od bebetto mam nadzieję, że u was bedzie ok ale u mnie po ok 3-4 miesiącach zepsuła się regulacja rączki :-( mąż skręcił na stałe, ale czasem by się przydała. co prawda inne modele macie ale oni na tych samych podzespołach robią, ale z amortyzacji i zwrotności jestem zadowolona.

majówki od bebetto mam nadzieję, że u was bedzie ok ale u mnie po ok 3-4 miesiącach zepsuła się regulacja rączki :-( mąż skręcił na stałe, ale czasem by się przydała. co prawda inne modele macie ale oni na tych samych podzespołach robią, ale z amortyzacji i zwrotności jestem zadowolona.

Nie dało się naprawić w ramach gwarancji?

reklama
My do Sevilli Camarelo dokupujemy właśnie fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix, bo też można zamontować do stelaża :) a zastanawialiśmy się też nad wózkiem Jedo Fyn...

Do góry