reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

I ja będę miała łóżeczko z zestawu safari - z żyrafką :-) Niedaleko mnie w sklepie kosztuje 225 zł.

Cena zależy od tego czy łóżeczko jest z szufladą czy bez ;-) Ja stawiam na szufladę, bo to dodatkowy kąt żeby np. dodatkową pościel schować :tak:

Roan 4Runner :: SklepRoan.pl tu jest jeszcze sympatyczny wózeczek :)

Ładnie wygląda, ale w spacerówce gdzie dziecko trzyma nóżki?? ja jednak wolę jak jest podnóżek. Poza tym na zdjęciu nie widać, żeby wózek miał resory, a tak jak pisałam wcześniej to bardzo istotna sprawa. Ja się o tym przekonałam dopiero próbując wózki w sklepie :sorry2:

reklama
Cena zależy od tego czy łóżeczko jest z szufladą czy bez ;-) Ja stawiam na szufladę, bo to dodatkowy kąt żeby np. dodatkową pościel schować :tak:
Oooo, dobrze wiedzieć :tak: Dzięki za info. U mnie niestety szuflada się nie sprawdzi, więc biorę bez.:tak:
Co do wózeczków, jestem pod wielkim wrażeniem, że tak jesteście w nich obcykane ;-)

Maxi cosi Mura - jest super. Koleżnaki zadowolone z neij są bardzo. Ja mam teutonie cosmo. Wiec na razie niech zostanie:)

Witajcie dziewczyny.

Czytam forum sierpniówek od jakiegoś czasu, ale postanowiłam się wreszcie ujawnić :) Rodzę 4 sierpnia, więc chętnie zapisałabym się do grupy sierpniowych mam.

Zainteresował mnie temat wózka TEUTONIA COSMO.
cosmo..jpg

Podoba mi się ten model, podoba mi się to, że wózki Teutonia znalazły się w grupie najmniej szkodliwych, wolnych od chemicznych trucizn wózków.

Wózki dla dzieci powodują raka - Gospodarka - Dziennik.pl

Nie podoba mi się wysoka cena tych wózków i opinie niektórych, że mają kiepską amortyzację i są ciężkie. Poza tym wolałabym koła pompowane, a te są tylko do wyboru w typie Teutonia Mistral.

http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2

Czy któraś z Was może coś napisać o wózkach Teutonia???????
Pozdrowienia.

Ostatnia edycja:
Ja widziałam Teutonię Mistral, bo oglądałam właśnie wózki z pompowanymi kołami (inne dla mnie odpadają) i wózio jak dla mnie był świetny! Jedyne co mi się w nim nie podobało to cena, bo dla mnie 3000zł to przesada jak za wózek :sorry2:
Co do amortyzacji to też się nie zgodzę z negatywnymi opiniami, bo akurat Teutonia Mistral ma extra amortyzację (jest regulowana). Jeżeli ktoś chce wydać tyle kasy na wózek to ten model jest naprawdę godny polecenia :tak:

my rowniez zdecydowalismy sie na Teutonie Mistarl S. mieszkam w niemczech i jest to tutaj jeden z najbardziej chodliwych wozkow - moze dlatego ze to niemiecka firma :) napewno duzym plusem sa 3 lata gwarancji.
Lillly - jesli zdecydujesz sie na ten wozek i masz kogos w niemczech, to polecam kupienie tutaj, jest taniej niz w PL. my za
-spacerowke
-przenosna gondole vario plus
-torbe pielegnacyjna
-daszek przeciwsloneczny
-pokrowce na kola
-adapter do fotelika samochodowego
-zimowy spiworek
zaplacilismy 800 euro. jest to troche taniej niz w Pl

Co do testow, to juz pisalam o tym na tym forum, ten wozek jest jednym z 4 na 14 ktore dostaly pozytywna ocene w Stiftung Warentest. z czego 3 ocene dostateczna a jeden dopuszczalna, takze wcale nie dobra :) ale testy te sa bardzo szczegolowe (ponad 30 pozycji). w zeszlym roku wywolalo to niezla sensacje w niemczech. jesli kogos interesuje ten test, moge przyslac na maila.
czytalam tu, ze zachwalalyscie maxi cosi mura 4 - niestety dostal ocene niedostateczna w tych testach.

my rowniez zdecydowalismy sie na Teutonie Mistarl S. mieszkam w niemczech i jest to tutaj jeden z najbardziej chodliwych wozkow - moze dlatego ze to niemiecka firma :) napewno duzym plusem sa 3 lata gwarancji.
Lillly - jesli zdecydujesz sie na ten wozek i masz kogos w niemczech, to polecam kupienie tutaj, jest taniej niz w PL. my za
-spacerowke
-przenosna gondole vario plus
-torbe pielegnacyjna
-daszek przeciwsloneczny
-pokrowce na kola
-adapter do fotelika samochodowego
-zimowy spiworek
zaplacilismy 800 euro. jest to troche taniej niz w Pl

Co do testow, to juz pisalam o tym na tym forum, ten wozek jest jednym z 4 na 14 ktore dostaly pozytywna ocene w Stiftung Warentest. z czego 3 ocene dostateczna a jeden dopuszczalna, takze wcale nie dobra :) ale testy te sa bardzo szczegolowe (ponad 30 pozycji). w zeszlym roku wywolalo to niezla sensacje w niemczech. jesli kogos interesuje ten test, moge przyslac na maila.
czytalam tu, ze zachwalalyscie maxi cosi mura 4 - niestety dostal ocene niedostateczna w tych testach.

Dzięki za pomoc.
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że warto kupić wózek firmy Teutonia. Mieszkam na terenie górzystym, więc zdecydowałam się na typ Mistral P bo ma duże 4 koła.

TEUTONIA MISTRAL P
mistral pppppp..jpg

• stalowo-aluminiowy stelaż
  • obszerna siatka zakupowa
  • szelki pięciopunktowe
  • budka z siatką klimatyzacyjną na lato
  • możliwość wyprania tapicerki wózka
  • dwustronny materiał na siedzisku ( z wyjątkiem kolorów FASHION )
  • w dodatkowej opcji hamulec ręczny
  • pałąk lewo i prawostronnie podnoszony, z opcją całkowitego odpięcia
  • bezpieczny, komorowo-zapadkowy hamulec nożny
  • tylna i przednia amortyzacja kół
  • siedzisko z systemem wentylacji
  • regulowana wysokość rączki z możliwością przełożenia na druga stronę wózka
  • wygodne siedzisko z możliwością odwrócenia i regulowanym oparciem ( trzy pozycje )
  • cztery duże koła ( do wyboru model koła: 41, 50, 59, 60 )
  • kompatybilny (za pomocą adapterów) z fotelikami samochodowymi teutonia TARIO, Romer i Maxi Cosi
  • przystosowany do wszystkich gondoli teutonia
  • dostępny we wszystkich kolorach kolekcji 2010

Mam znajomego w Niemczech, więc spróbuję dowiedzieć się ile tam kosztuje ten typ wózka.
W Polsce można go kupić też na raty, ale.........zobaczymy.
Cena jest faktycznie wysoka, ale może dam radę :)

Załączniki

• mistral p..jpg
    mistral p..jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 33
Lillly - jesli bedziesz rowniez chciala fotelik do auta, to z tych 3 polecam Römer, jako jedyny ma usztywnacz do glowki, nie ma go ani teutonia Tario ani Maxi Cosi (te modele maja za miekkie)

reklama
Lillly - jesli bedziesz rowniez chciala fotelik do auta, to z tych 3 polecam Römer, jako jedyny ma usztywnacz do glowki, nie ma go ani teutonia Tario ani Maxi Cosi (te modele maja za miekkie)

Dzięki Kochana za pomoc:-).
Będę go miała na uwadze.
Do tej pory słyszałam, że najlepszy fotelik to Maxi Cosi Cabrio.

Do góry