reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Witam jak juz pisalam na watku glownym my juz z malzem podjelismy decyzje jesli chodzi o wozek uff.
Od samego poczatku bralismy 3 wozki pod uwage:
1. ABC Design Cobra ABC Design - jednak po obejrzeniu go z bliska i przeczytaniu opini zdecydowanie odpadl.
plusy ABC:
- bardzo lekki na prawde jak pioreczko w porownaiu do innych:sorry2:
- super sie prowadzi
- dosyc maly po zlozeniu zajmuje naprawde niewiele miejsca
- cena
- dosyc duza gondola
minusy ABC:
- 3 kola w dodatku piankowe :-( nie przekonuja mnie trojkolowce
- material jakis taki cienki mi sie wydaje
- ogolnie sprawia wrazenie plastikowego
- opinie

2. Quinny Spedi - tez odpadl Quinny | Speedi
plusy:
-duza sportowka
- pompowane kola
minusy:
- 3 kola
- jak dla mnie za waska gondola
- cena
- no i najwazniejsze strasznie duza sportowka po zlozeniu
- ciezki ale to urok wozkow na pompowanych kolach
- nie mozna zmienic kierunku jazdy
3. Nasz wybor po obejrzeniu na "zywo" i przeczytaniu opini Maxi Cosi Mura 4 :tak:Maxi-Cosi products - ot-en
- Duza gondola
- 4 kola pompowane dosyc duze!!!!!:tak: jak dla mnie jest bardziej stabilny taki wozek na 4 kolkach
- mozliwosc zmiany kierunku jazdy
- sportowka rozkladana do pozycji lezacej
- material solidny
- zajmuje zdecydowanie mniej miejsca po zlozeniu niz Quinny
- co mozna na pewno mu zarzucic!!!!!! to waga jest ciezki ale dla mnie to nie jest zadna przeszkoda bo nie mieszkam wysoko
- troche nas przerosla cena sami w zyciu bysmy go nie kupili ale dziadki robia skladkowe na fure dla wnusia takze ok. Fajne kolorki mozna wybrac. my zdecydowalismy sie na ten czarny z czerwonym. Akurat w sklepie byla parka z dosyc duzym juz syneczkiem ktory siedzial juz w tej sportowce to od razu zrobilismy z nimi wywiad i sa bardzo zadowoleni. Takze my juz wiemy czym bedzie jezdzil na synek. w tym tygodniu bedziemy juz zamawiali bo akurat jest troszke tanszy teraz takze nie bedziemy dluzej czekac.
No to na tyle uff...........

reklama
Dziewczynki warto by było zrobić taki post zestawiający wasze wybory:) ja się obawiam, że nie będę miała czasu na takie kopanie, grzebanie i sprawdzanie i chyba całkowicie zdam się na wasze relacje:):):) buźka

Słonko tylko nie wiele dziewczyn już podjęło decyzję... Jeśli chodzi o wybór wózka to najlepiej będzie jeśli podejmiesz decyzję ile pieniędzy chcesz na niego przeznaczyć...potem czy trzy kołowiec czy cztero kołowiec...W sumie nie ma dużej różnicy, tera czterokołowce mają obrotowe przednie kola więc również są bardzo zwrotne...
do 1200 zł polecam zobaczyć TAKO JUMPER X (ma wszytskie potrzebne funkcje ale nie podoba mi się wizualnie)
dużo dziewczyn poleca najnowszego X-LANDERA
do 1600zł JEDO FYN 4DS
do 1500zł mój faworyt:) BEXA B4

Och Maxi Cosi też się w nim zakochałam widziałam na żywo w sklepie Dziecko tam kosztował 2500zł i myślałam, że znajdę gdzieś na alegro dużo taniej ale nie ma takiej obcji. Mi teściowa obiecała kupno wózka ale nie krzykne jej przecież 2,5tyś :( Musimy się zastanowić albo kupimy tako który też jest fajny i duzo tańszy, albo złożymy się z teściową.

Ja widziałam Maxi Cosi w sklepie ciemno zielony z dodatkami czarnego i bardzo mi się spodobał, ale wszystko wyjdzie w praniu w tym miesiącu kupuje łóżeczko ŁÓŻECZKO + SZUFLADA DREWEX MIŚ SAFARI ORZECH (962644251) - Aukcje internetowe Allegro

Och Maxi Cosi też się w nim zakochałam widziałam na żywo w sklepie Dziecko tam kosztował 2500zł i myślałam, że znajdę gdzieś na alegro dużo taniej ale nie ma takiej obcji. Mi teściowa obiecała kupno wózka ale nie krzykne jej przecież 2,5tyś :( Musimy się zastanowić albo kupimy tako który też jest fajny i duzo tańszy, albo złożymy się z teściową.

Ja widziałam Maxi Cosi w sklepie ciemno zielony z dodatkami czarnego i bardzo mi się spodobał, ale wszystko wyjdzie w praniu w tym miesiącu kupuje łóżeczko ŁÓŻECZKO + SZUFLADA DREWEX MIŚ SAFARI ORZECH (962644251) - Aukcje internetowe Allegro

Bogusiu bardzo ładne łozeczko

łóżeczko bardzo fajne :] ja muszę kupić w kolorze orzecha, bo takie meble będę miała w mieszkanku. Ale kto wie, trochę czasu jeszcze zostało więc może się jakieś używane łóżeczko znajdzie. Jak będę u mamy po porodzie, to dziecię spać będzie w moim koszu wiklinowym :)

Ja nastawiam się na Maxi cosi - jakoś mnie najbardziej pasuje ta firma, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu:D
Co do mebelek to ja też kupuję zestaw Safari:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja Was tak po cichutku podczytuję ;-):-D
Najprawdopodobniej postawię na Tako Jumper X, ale to jeszcze się okaże jak z finansami wyjdziemy ;-)
I ja będę miała łóżeczko z zestawu safari - z żyrafką :-) Niedaleko mnie w sklepie kosztuje 225 zł.

reklama

Bogusiu mi również bardzo podoba się maxi-cosi mura 4 i również powala ceną!
Moim faworytem jest jeszcze bebe confort mura - ale cena jest jeszcze wyższa;(
Mam nauczkę po pierwszym dziecku - uparłam się kupić nowy wózek -to był HAUCK- przepiękny ale niezbyt funkcjonalny. Także po kilku miesiącach ponowiłam zakup- ale używanego GRACO - z którego byłam niezmiernie zadowolona. Dlatego teraz /wydaje mi się/ że konkretniej podchodzę do tego bardzo ważnego zakupu - ale stawiam na UŻYWANY "dobrej, sprawdzonej firmy". Będę kombinowała i może składała zestaw-tzn. osobno fotelik i gondolę a np.nową spacerówkę?- może wyjdzie taniej.
Ale naprawdę utwierdzam Cię w Twoim wyborze- znam zadowolonych w 100 % z tego wydatku rodziców;)

Do góry