reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Dziewczyny, mam pytanie a propos fotelika Maxi Cosi City. Czy używałyście już bez bazy, tylko z pasami?
Jest stabilny? Nie "lata" podczas jazdy autkiem? Ja kupiłam cały zestaw implasta Bolder i fotelik Bobbiway i fotelika póki co, nie polecam. Jeszcze oczywiście nie używałam, bo mój maluszek czeka na lepsze czasy żeby wyskoczyć ;-) ale mój M. mocował go na próbę i podobno jest niestabilny przez to, że posiada funkcję kołyski. Pomimo, że jest przypięty pasami, to rusza się na boki... :-(

te foteliki dla najmłodszych tak mają, większośc ma funkcje kołyski, ale to nie jest ich wadą, ruszają się bo pasy je tylko przytrzymują, a wiadomo że pas blokuje się dopiero przy hamowaniu.... musiałyby być na sztywno montowane ale to tylko z bazą isofix.
My przy pierwszym dziecku nie mieliśmy bazy i nie narzekałam na fotelik, teraz kupilismy baze ale też nie isofix tylko adjustable bo bedę maluszka jak na razie wozic na przednim siedzeniu a tam isofixu nie ma. Mieszkam na przedmieściach i niestety bez samochodu jak bez ręki, każde wyjście na jakiekolwiek zakupy wiąże się z wyjazdem samochodem, bo w sklepie osiedlowym nic nie ma ;o)

reklama
w końcu-kiedyś trzeba było:)))

df3c384e9f5248c8med.jpg
624004ac603a2f80med.jpg
ede29dbdc92c9e05med.jpg
5c8eb5c53c161b8cmed.jpg

gratis dostałam parasolkę i pościel do łóżeczka:))

Ciamajdko - cudeńko!! Jest przesłodki !! No i gratisy super :-) Teraz myślę, że Edzia nie będzie już ociągać się i wyjdzie, jak ma taką piękną bryczkę!!!!

Ciamajdko - też mam roana maritę, spraw sobie jeszcze polarowego śpiwora pod kolor wózka, będziesz bardzo zadowolona. Wózek prowadzi się super, ja jedną ręką jadę, druga albo gadam przez telefon albo loda wtranżalam :-D:-D:-D
Koła genialnie sprawują się na wertepach ;-)
Kolor super. :tak:
Fotelik dokupowaliście?

A ja wczoraj pokłóciłam się z M o wózek:-(
Jego zdaniem marudzę że chcę inny wózek niż mamy, ale mi po prostu ten się strasznie nie podoba, nie kupiłam go... kupili nam go teście więc co miałam powiedzieć?
Powiedziałam M że chciałabym kupić inny wózek, używany żeby nie tracić za wiele kasy i zaczęła się wojna:zawstydzona/y: Jakbym chciała wydać 5000zł a ja powiedziałam że max 300:-( Jak widać nie mogę mieć takiego jakbym chciała tylko taki jak ktoś chce...

reklama
A ja wczoraj pokłóciłam się z M o wózek:-(
Jego zdaniem marudzę że chcę inny wózek niż mamy, ale mi po prostu ten się strasznie nie podoba, nie kupiłam go... kupili nam go teście więc co miałam powiedzieć?
Powiedziałam M że chciałabym kupić inny wózek, używany żeby nie tracić za wiele kasy i zaczęła się wojna:zawstydzona/y: Jakbym chciała wydać 5000zł a ja powiedziałam że max 300:-( Jak widać nie mogę mieć takiego jakbym chciała tylko taki jak ktoś chce...

Misslena - to przykre. Super, że teście kupili wózek, ale mogli przynajmniej taki zakup z Wami skonsultować. Niespodzianki są fajne, ale nie w takim wypadku - w końcu to ty najczęściej będziesz prowadzić wozeczek i to Tobie ma być wygodnie i ma ci się on podobać... szkoda słów!!
Ja jak kupowałam siostrze wózek przy pierwszym dziecku to z nią konsultwoałam - nie miałam wtedy za dużo kasy do wydania, więc wybierałyśmy z tych, na które mogłam sobie pozwolić. I wszyscy byli zadowoleni, ehhh...

Do góry