Dziewczyny, mam pytanie a propos fotelika Maxi Cosi City. Czy używałyście już bez bazy, tylko z pasami?
Jest stabilny? Nie "lata" podczas jazdy autkiem? Ja kupiłam cały zestaw implasta Bolder i fotelik Bobbiway i fotelika póki co, nie polecam. Jeszcze oczywiście nie używałam, bo mój maluszek czeka na lepsze czasy żeby wyskoczyć ;-) ale mój M. mocował go na próbę i podobno jest niestabilny przez to, że posiada funkcję kołyski. Pomimo, że jest przypięty pasami, to rusza się na boki... :-(
te foteliki dla najmłodszych tak mają, większośc ma funkcje kołyski, ale to nie jest ich wadą, ruszają się bo pasy je tylko przytrzymują, a wiadomo że pas blokuje się dopiero przy hamowaniu.... musiałyby być na sztywno montowane ale to tylko z bazą isofix.
My przy pierwszym dziecku nie mieliśmy bazy i nie narzekałam na fotelik, teraz kupilismy baze ale też nie isofix tylko adjustable bo bedę maluszka jak na razie wozic na przednim siedzeniu a tam isofixu nie ma. Mieszkam na przedmieściach i niestety bez samochodu jak bez ręki, każde wyjście na jakiekolwiek zakupy wiąże się z wyjazdem samochodem, bo w sklepie osiedlowym nic nie ma ;o)