reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czop śluzowy

werciasidwa

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. Mam pytanie jak wygląda czop śluzowy bo jestem w 37+1 tygodniu ciąży i zdaje mi się że właśnie mi odpadł. Jak coś zrobiłam zdjęcie więc mogę podesłać.

reklama
U kazdej moze to troszeczke inaczej wygladac, ale z reguly jest to taka bardzo zbita galaretka, rozni sie od śluzu, moze miec brązowawy kolor, moze byc z niteczkami krwi. Nie zawsze odchodzi w calosci, czasem sie zdarza ze wypada po kawałku. Nie przewiduje to tez rychlego porodu, czop moze wypasc kilka godzin/dni/tygodni przed.

U mnie galaretka podbarwiona krwią. Zdecydowanie wygląda to inaczej niz sluz. Jesli caly jest brązowy to zglosilabym to położnej tym bardziej.

Mó ostatni czop podbarwiony krwią wypadał w 3 ratach. Zaczęło się w niedzielę a urodziłam w piątek. Przy pierwszym porodzie dzien przed a przy drugim wogole go nie zauważyłam.

reklama
Dziewczyny a ja z takim pytaniem, jestem w 36tc w nocy miałam dość silne skurcze tak przez 3h trwały co parę minut , wody nie odeszły, ale właśnie czy zawsze to odejście wód zwiastuje poród??? Cc mam zaplanowane na za 3 tygodnie , i co robić w razie powtórki z tej nocy? Jechać do szpitala? Miałyście też tak? Ja rozumiem parę skurczów przepowiadających, ale aż 3 godziny? No i czy dziecku coś może się stać? Dodam że mała ułożona pośladkowo więc i tak sama nie urodzę

Do góry