reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZILAŁT'owe starania

reklama
Hej ! Jesteśmy jesteśmy :) napisz coś o sobie :)

To super[emoji5] witam się jeszcze raz. Zaczęliśmy pierwszy cykl starań tyle ze z poślizgiem i chyba już po owulacji, ale co tam. Najważniejsze, ze decyzja podjęta. Mam już 9.5 miesięcznego synka Leonka. Pierwsza ciąża była super, udało się w pierwszym cyklu, pracowałam do samego końca i czułam się naprawdę super (z wyjatkiem pierwszego trymestru), natomiast porod trauma.. Skończę w tym roku 38 lat także teraz nie marnujemy czasu, bo chociaż jeszcze jednego dzidziusia bardzo byśmy chcieli.

Tak to moje pierwsze poronienie. Byłam u dwóch lekarzy ale każdy mówił ,, to się często zdarza". Żadnych skierowań na badania.
Zrobiłam TSH, morfologie ale wyniki mam prawidlowe.
Kochana bardzo mi przykro :-( :(
Ale pamiętaj że to nie twoja wina. Lekarza zmień bo każde jedno poronienie nie jest normalne ja też to słyszałam przy pierwszym teraz jestem po drugim i nawet nie mam zamiaru znać zdania lekarza poprostu chce skierowanie na badania i tyle :) wczoraj dostałam namiar na taką jedną panią doktor z powołania która pomogła mojej koleżance po dwóch poronieniach ale nie wiem czy się dostanę zobaczymy. A ty zrób sobie TSH ale razem z ft3 i ft4, IgG, IgA najlepiej to robić do 6 tygodni po poronieniu . Ale jak zrobisz to później to też da jakiś obraz sytuacji.
Niestety tak jest przyjęte że jedno poronienie jest lekceważone może gdyby lekarze mieli inne podejście aniołków w niebie byłoby mniej :(

To super[emoji5] witam się jeszcze raz. Zaczęliśmy pierwszy cykl starań tyle ze z poślizgiem i chyba już po owulacji, ale co tam. Najważniejsze, ze decyzja podjęta. Mam już 9.5 miesięcznego synka Leonka. Pierwsza ciąża była super, udało się w pierwszym cyklu, pracowałam do samego końca i czułam się naprawdę super (z wyjatkiem pierwszego trymestru), natomiast porod trauma.. Skończę w tym roku 38 lat także teraz nie marnujemy czasu, bo chociaż jeszcze jednego dzidziusia bardzo byśmy chcieli.
Śliczne imię Leon:) może akurat się owulka trochę przesunie i traficie :) trzymam kciuki

3 dzień spóźnienia, ale co chwila delikatny ból w podbrzuszu, coś czuję że zaś nic z tego nie wyjdzie [emoji17]

Kochana bardzo mi przykro :-( :(
Ale pamiętaj że to nie twoja wina. Lekarza zmień bo każde jedno poronienie nie jest normalne ja też to słyszałam przy pierwszym teraz jestem po drugim i nawet nie mam zamiaru znać zdania lekarza poprostu chce skierowanie na badania i tyle :) wczoraj dostałam namiar na taką jedną panią doktor z powołania która pomogła mojej koleżance po dwóch poronieniach ale nie wiem czy się dostanę zobaczymy. A ty zrób sobie TSH ale razem z ft3 i ft4, IgG, IgA najlepiej to robić do 6 tygodni po poronieniu . Ale jak zrobisz to później to też da jakiś obraz sytuacji.
Niestety tak jest przyjęte że jedno poronienie jest lekceważone może gdyby lekarze mieli inne podejście aniołków w niebie byłoby mniej :(
Dziękuję bardzo [emoji846]

reklama
Cześć Tinia. Witaj u nas[emoji846] Napisz więcej o sobie. Jak długo sie staracie? Robiłaś test ?
Już tu byłam wcześniej jakoś w połowie stycznia pisałam:
Hej dziewczyny. Jestem pierwszy raz na tym forum, posiedziałam i poczytalam teraz wasze wypowiedzi świetne poczucie humoru, aż chce się tu być [emoji3526] tak krótko o sobie mam 28 lat od września szczęśliwa mężatka choruje na RZS i długo brałam leki przy których nie wolno mi było zajść w ciążę teraz na szczęście ten lek mam odatawiony i dostałam leczenie biologiczne gdzie zastrzyk biorę co dwa tygodnie CIMZIA jedyny przy którym można być w ciąży do tego codziennie kwas foliowy, 4mg sterydu i sulfa od października staramy się o dzidziusia ale za każdym razem nici [emoji3525] cykl niestety przez leki nieregularny raz 25 dni innym razem 33 szału można dostać. Teraz niby @ powinna być wczoraj jeszcze nie przyszła ale nadzieji sobie nie robię. Czytanie waszych postów trochę mi humor poprawiło. Miłego wieczoru wszystkim [emoji3526]

Ale przez brak czasu i dużo roboty nie miałam jak wchodzić [emoji17]

Do góry