Dzien dobry wszystkim, dzis zapowiada sie piekna pogoda, korzystajcie poki mozecie, ja postaram sie tez swoich wyciagnac choc na pare godzinek nad morze. Ostatnio zanurzylam juz stopke w wodzie czyli pierwszy kontakt z morzem zaliczony:-)
agatka super ze juz brzuszek ci sie zaokraglil, ja za kazdym razem jak tylko dowiadywalam sie o ciazy to wpatrywalam sie w brzuch. U mnie jak chodzilam z Mackiem to malo bylo widac, bo ja szeroka w biodrach i mi sie rozlalo jakos na boki. Raz w autobusie po ciezkim dniu w pracy zaszalalam i sobie usiadlam, byl tlok bo popoludnie i lato w dodatku, obok mnie stala matka z dzieckiem na rekach. Mialam torebke oparta na brzuchu, nic nie bylo widac, jakis student chcial zrobic dobre wrazenie i zwrocil mi uwage zebym ustapila tej matce z dzieckiem. Wiec ja torba w dol wstaje, ludzie sie patra, kobieta z dzieckiem"ale niech pani nie wstaje prosze siedziec"- ustapilam bo i tak juz mialam jeden przystanej tylko, ale zebyscie widzialy mine tego studenta
, nie wiedzialam ze ktos potrafi przybrac w tak krotkim czasie tak intensywna czerwona barwe na twarzy
Od tamtej pory wypinalam brzuch i nie zaslanialam go torba jak chcialam siasc:-)
Tak z ciekawosci Ptynia, twoj maz pracuje w branzy turystycznej, jest u was tassa di soggiorno?? u nas w Sperlondze od tego roku comune wprowadzilo ten podatek klimatyczny, 1€ na dzien od osoby, u was ile wynosi??
Eve strasznie trudne pytania mi zadajesz
nie mam bladego pojecia czy jest tassa di soggiorno i co to ten podatek klimatyczny. Moj maz w branzy turystycznej nie pracuje, tylko w prywatnej aziendzie, po drugiej stronie ulicy jest posiadlosc prywatna nalezaca do tych samych wlascicieli, z dostepem do morza i plazy, ktora sie wlasnie zajmuje sie moj maz .Kontrakt ma na rok i w kontrakcie ma ze jest praktycznie od wszystkiego i muratore i od zieleni i od wykonczen domów.Generalnie co na terenie posiadlosci jest do zrobienia to wlasnie on i grupka facetow robia. Na plazy pracuje tylko w sezonie letnim( czerwiec-wrzesien) wciaz w tym samym miejscu juz od 10 lat i ludzie juz go znaja i lubia. NIe musza nic tlumaczyc co ma byc gdzie, on sam wszystko wie jak i gdzie przygotowac. Ot i z turystyka ma to niewiele wspolnego chyba
))
Kosmitka, stawiaj sie na poranny apel:-) ZNowu obudzilam sie o 4 i o tobie sobie myslalam,czy ty przypadkiem nie przed kompem siedzisz .
Anja co tam u ciebie, prezent juz kupilas?
Dziewczyny piszecie w oviessie o takich fajnych cenach letnich kompletow, w dla starszych (siedmioprawielatkow) tez sa jakies przeceny czy to tyczy sie tylko maluszkow?