reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

kermitkapewnie kochana mozemy sobie popisac jest tezagatkato nie jestesmy juz same:-)
ja tez mam tutaj mame poza tym jest moja siostra i ciocia byl ojciec ale po otwarciu tu firmy zadecydowal powrocic do DE bo w It nie oplacalo sie,a Twoj maz jest polakiem czy wlochem??jezeli moge zapytac??widzisz szkoda ,ze jestesmy daleko od siebie bo moglybysmy wspolnie napic sie kawki:tak:
agatkato Wy z mamcia pewnie juz przeoplaone??!!

reklama
widzisz cuciola ja juz dawno jestem opalona i nie musze lezec plackiem jak moja mama zeby sie opalic,wystarczy ze jestem na slonku i sie ruszam a na dzialce ruchu mi n ie brakuje.mam tak spieczone ramiona ze myslalam ze bedzie skora mi zlazic ale na szczescie nie.za to moj maz to wyglada jak waz w trakcie linienia:-D.moja mama nadal biala jak mozarella ale sie stara nadrtobic zaleglosci.wczoraj kolacyjke jedlismy na dzialce.zrobilam mlode ziemniaczki w mundurkach z mojej dzialeczki i swiezer jajecka od moich kurek:-).ale sie objedlismy na 3 osoby zrobilam ponad 4 kilo kartofelkow.

widzisz cuciola ja juz dawno jestem opalona i nie musze lezec plackiem jak moja mama zeby sie opalic,wystarczy ze jestem na slonku i sie ruszam a na dzialce ruchu mi n ie brakuje.mam tak spieczone ramiona ze myslalam ze bedzie skora mi zlazic ale na szczescie nie.za to moj maz to wyglada jak waz w trakcie linienia:-D.moja mama nadal biala jak mozarella ale sie stara nadrtobic zaleglosci.wczoraj kolacyjke jedlismy na dzialce.zrobilam mlode ziemniaczki w mundurkach z mojej dzialeczki i swiezer jajecka od moich kurek:-).ale sie objedlismy na 3 osoby zrobilam ponad 4 kilo kartofelkow.
ale super ja tez mam raczej ciemniejsza ale troszke musze polezec zeby taki ladny odcien brazu zalapac:tak:u mojego to samo skora schodzi jak nie wiem bo on to tak zaraz na czerwono lapie,niby wloch a taka jasna ma karnacje ze ja ciemniejsza od niego:happy:mnaim mniam pychotka mlode ziemnaczki a do tego jeszcze koperek dodac to juz w ogole:-)fajnie macie z ta dzialeczka;-)my mieszkamy na wsi ale nie mozna nawet wyjsc przed dom tyle tu insektow a ile much tragedia normalnie:baffled:
Dziewczynki tak sobie pomyslalam a moze i my utworzymy zamkniety watek dla tych wybranych??zeby nas nie podczytywali;-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny my z Olcia wrocilysmy z basenu , olcia zasnela a ja moge cos napisac poki mam chwilke , cucciola moj maz jest polakiem ale wam fajnie ze macie rodzine przy sobie ,w naszym miescie mieszka siostra i mama mojego meza ale ze troche sie poklocilismy nie mielismy zbyt dobrych kontaktow:baffled:, teraz po trzensieniach troche sie zmienilo zaczelismy nawet ze soba rozmawiac zobaczymy ja dalej sie to wszystko potoczy oby jak najlepiej dopiero po jakims czasie zrozumialam ze moze nie wszystko nalezy brac do siebie .. a ztym opalaniem to ja na gorze jestem opalona tylko nogi biale cos nie chce mnie slonce brac a moj maz to juz jest czarny zazdroszcze mu tak fajnie wyglada ale coz on caly dzien na basenie w sloncu nie dziwne ze taki brazowiutki ...cucciola jezeli chcecie mozemy utorzyc taka grupe bo tutaj juz chyba nikt sie nie odezwie :-( agatka zazdrosze ci taj dzialeczki tez bym tak chciala i jeszcze te ziemniaczki pychotka :-p szkoda ze nie mieszkamy blizej siebie dziewczyny chetnie umowilabym sie na kawke z wami

oj szkoda ze nie blizej.kazda z nas mieszka w innym zakatku kraju.ja mieszkam w samym sercu wloch,tj.UMBRIA,cuciola w TOSCANA a ty kermitko w FERRARA.mamy daleko do siebie a kawke z mila checia bym z Wami wypila.wedlug mnie nie ma sensu tworzyc nowego watku,zostanmy tutaj,moze jeszcze jakas dziewczyna sie przylaczy.nie zapominajmy o naszej kosmitce,ivi,sil:happy:.to sa teraz mamy cala gebula i sie zajmuja swoimi maluchami i maja mniej czasu niz kiedys dla forum.

hej hej kochane:-)
wiecie co u nas w domu lekka przesada w nocy przy otwartych oknach bylo29 stopni bez klimy nie da sie zyc:baffled:a jak jest u Was tez tak goraco??
kermitkaczasem w zyciu zdarzaja sie takie sytuacje,ze nie dogadujemy sie bo jak wiadomo kazdy ma odmienny punkt widzenia ,ja jestem tego zdania,ze najlepiej jak kazdy fa affari sua tzn.nie wtraca sie do drugiego tak jest lepiej !!no ale nie wszyscy to rozumieja np.moja tesciowka:eek:fajnie,ze juz jest ok.i rozmawiacie tu za granicami kraju w sumie macie tylko siebie!!!a jakby nie bylo pomoc zawsze jest mile widziana;-)a zwlaszcza w sytuacjach krytycznych jak i u Was sie zdarzylo to straszne trzesienie ziemi!!
agatkamilo bedzie jak ktos sie przylaczy ale reszta Pan to chyba juz tylko rozmawia na watku zamknietym u luczki:tak:
milego dzionka kochane jak to sie mowi zostalysmy: poche ma buone;-)buziaki

Witam u nas goraco i parno tak ze bez klimy ani rusz a to dopiero poczatek goracych miesiecy u nas najgorzej jest w sierpniu chociaz w tamtym roku lipiec tez byl straszny ja wtedy ucieklam do polski bo z dzieckiem na dwor sie wyjsc nie dalo , cucciola ja tez jestem tego zdania ze najlepiej nie wtracac sie do innych ale nie kazdyto potrafi zrozumiec ale ja chyba troche spuscilam z tonu po prostu przyzwyczajilam sie do mojej tesciowej teraz wiem ze nie wszystko mozna jej powiedziec lepiej niektore mysli zachowac dla siebie teraz przynajmniej mam troche spokoju a nie wieczne pretensje i obrazy:confused2: a ze ona ma charakterek i sobie nic nie da powiedziec lepiej nie wchodzic z nia w ciezkie tematy i tyle , dla mnie to kolejna lekcja ... agatka tez mam nadzieje ze ktos tu jeszcze wroci pewnie dziewczyny sa zajete ja sama jeszcze nie dawno nie moglam nic napisac bo Oli wychodzily zeby to 2 tygodnie byla chora to wstrzasy i zlecialo ale teraz wszystko sie unormowalo i moge cos zawsze naskrobac pozdrawiam was dziewczyny

u mnie tez dzisiaj strasznie goraco..!!!!o 15 jak wracalam z dzialki to na termometrze miejskim bylo 38°C!!!!!!!!!!!!!!!!skad te temperatury takie wysokie,nigdy tak nie bylo.a na basen nie moge nadal isc bo jeszcze mam perdite i chce poczekac do wizyty co lekarz powie.na razie tylko prysznic a na dzialce z weza sie polewamy jak idziemy do sasiada po wode bo u nas jeszcze nie ma.

hej hej
nie oddycham:baffled:no ale nie ma co narzekac bo to dopiero poczatek:cool2:naszczescie mamy morze i gory nie daleko a wiec jakos to bedzie;-)
kermitkaa my tutaj bez klimy u mojej mamy jest to calkiem inna sprawa a co do tesciowek to chyba wszystkie takie rompi coglioni sa!!!jak to mowi polskie przyslowie:nie chwal dnia przed zachodem slonca i tesciowej za zycia!!!
a w tym roku wybieracie si edo kraju?? z jakiego jestescie regionu Polski??
agatkaqrcze to bez wody przerabane dobrze ,ze macie fajnych sasiadow!!!u moich tesciow szystko juz suche a podlewali codziennie!!!jak Ty sie czujesz kochana??
ogladalyscie wczoraj mecz??Wygrala Italia;-)Hurra

reklama
WITAM w ten goracy dzien :baffled: choc slyszalam ze jutro ma byc gorzej my wybieramy sie nad morze jak co sobote. Cucciola dobre to przyslowie:tak: takie prawdziwe , my jestesmy ze wschodu okolice lubelszczyzny , oczywiscie wybieramy sie jak co roku tylko niewiem kiedy bo maz w okres wakacji to ma pelno roboty , chociaz on mowi ze juz jest tak zmeczoy ze by pojechal odpoczac do Polski , my do Polski jezdzimy 2 razy w roku :w grudniu i na wakacje a wy wybieracie sie do Polski ?
Mecz ogladalismy , wiekie emocje szczegolnie ze mezulek to fan pilki, choc ciezko przezyl mecz kiedy Polska odpadla , pozdrowionka :-D

Do góry