reklama
pinky,musisz poprosic sama akt urodzenia,oni sami nie daja..
tak jak w polsce,jak potrzebujesz,idziesz i ci wydaja..
akty urodzenia czy slubu mozesz sciagnac przez konsulat czy ambasade,jak nie masz innej mozliwosci,ja zawsze wszystko robie przez konsulat,wszelaki dokument mozna zalatwic.tylko nie sprawy notarialne..
tak jak w polsce,jak potrzebujesz,idziesz i ci wydaja..
akty urodzenia czy slubu mozesz sciagnac przez konsulat czy ambasade,jak nie masz innej mozliwosci,ja zawsze wszystko robie przez konsulat,wszelaki dokument mozna zalatwic.tylko nie sprawy notarialne..
cucciola79
Fanka BB :)
hej hej kochane wstawac spioszki:-)
wczoraj pojadlam sobie kabanosow polskich ciocia nawiozla prezentow dla Fiammi a i zapomnialabym co najwazniejsze chrupki kukurydziane ktore tak kocha malutkaczy Wy tutaj w Italii je gdzies widzialyscie'?ja przeszukiwalam wszystkie sklepy i u nas nie ma
co tam u was??
milego dnia
wczoraj pojadlam sobie kabanosow polskich ciocia nawiozla prezentow dla Fiammi a i zapomnialabym co najwazniejsze chrupki kukurydziane ktore tak kocha malutkaczy Wy tutaj w Italii je gdzies widzialyscie'?ja przeszukiwalam wszystkie sklepy i u nas nie ma
co tam u was??
milego dnia
strega
Cucciola .... ja zawsze chrupki krakowskie przywoze z Polski ...na szczescie sa leciutkie..i nawet nie gniota sie w walizce. Moi rodzice troche paczek nawiaza.... tutaj nie spotkalam sie z takimi chrupami.
One w skladzie maja albo sama kukurydze ...a sa tez te z dodatkiem soli.
cucciola79
no wlasnie tutaj nie ma a w sklepie polskim babka miala ale jakies rumunskie mowila,za sa jak nasze polskie w sklad oprocz kukurydzy i soli wchodzil olej roslinny ,jakos tym rumunom non mi fido jak to moj maz mowi,kto wie jaki olej uzywaja wole nasze krajowe chociaz wiem co dziecko je!!!Cucciola .... ja zawsze chrupki krakowskie przywoze z Polski ...na szczescie sa leciutkie..i nawet nie gniota sie w walizce. Moi rodzice troche paczek nawiaza.... tutaj nie spotkalam sie z takimi chrupami.
cucciola79
a jak Mateuszek dzisiaj??no wlasnie tutaj nie ma a w sklepie polskim babka miala ale jakies rumunskie mowila,za sa jak nasze polskie w sklad oprocz kukurydzy i soli wchodzil olej roslinny ,jakos tym rumunom non mi fido jak to moj maz mowi,kto wie jaki olej uzywaja wole nasze krajowe chociaz wiem co dziecko je!!!
strega
cucciola...Mati rano wstal o 6.30 czyli standardowo..ale to przyzwyczajenie..bo jak idzie do zlobka to zebym sie wyrobila do pracy na 8 to musimy tak wstawac. sniadanie zjadlzerkajac na "giardino dei sogni",...antybiotyk przyjal po wczesniejszej ucieczce wiec musialam V z lozka zedrzec..zeby go przytrzymal .....no i jezdzil swoim jeepem od rana..wiec chyba w normie.
Wczoraj wieczorem byl maruda..ale ucial sobie drzemke na drugie sniadanie wiec popoludniu juz nie spal i byl zmeczony. nocka z dwoma pobudkami, bo raz cos mu sie snilo i wolal mame a drugi raz szukal swojego mimi czyli smoka.
Wczoraj wieczorem byl maruda..ale ucial sobie drzemke na drugie sniadanie wiec popoludniu juz nie spal i byl zmeczony. nocka z dwoma pobudkami, bo raz cos mu sie snilo i wolal mame a drugi raz szukal swojego mimi czyli smoka.
strega
cucciola dzisiaj rano to chyba my tylko forumowo operatywne heheh
eve916
Buon giornooooo,
u nas piekny dzionek dzisiaj, choc jeszcze l'aria fresca tira...
moje dziecko to chyba jedyne, ktore tych chrupek kukurydzianych nie lubi, mowi, ze sie mu do zabkow przyklejaja ,
za to z czekolada i prince polo va a nozze, oczywiscie pod kontrola mamusi
u nas piekny dzionek dzisiaj, choc jeszcze l'aria fresca tira...
moje dziecko to chyba jedyne, ktore tych chrupek kukurydzianych nie lubi, mowi, ze sie mu do zabkow przyklejaja ,
za to z czekolada i prince polo va a nozze, oczywiscie pod kontrola mamusi
reklama
strega
zyta a ty masz meza Polaka czy wlocha?
I czemu Mala ma nazwisko konczace sie na ski?
Jeli ja np zdecydowalabym sie dac Mateuszowi moje nazwisko a nie taty.... to tez by sie nazywal ...ska??? ...tzn w moim przypadku ...cka ....bo ja jestm cka???? a nie jak powinno byc Mateusz...Xxxxcki, bo nierozumiem ????
Sa takie jaja przy odmienianych przez rodzaje nazwiskach??????
I czemu Mala ma nazwisko konczace sie na ski?
Jeli ja np zdecydowalabym sie dac Mateuszowi moje nazwisko a nie taty.... to tez by sie nazywal ...ska??? ...tzn w moim przypadku ...cka ....bo ja jestm cka???? a nie jak powinno byc Mateusz...Xxxxcki, bo nierozumiem ????
Sa takie jaja przy odmienianych przez rodzaje nazwiskach??????
Podziel się: