reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

strega hurrrrraaaaa nareszcie gaz:-D grtuluje!!
cucciola ja chodzikom mowie nie,nasz ortopeda mowi nie i fizjoterapista tez ale nie bede Cie dobijac jak juz kupilas ale napewno nie jest to dobre dla dziecka;-) lepsze sa juz takie pchacze.
Anika zycze Ci zeby ktorys z tych dzisiejczych turystow zdecydowal sie na kupno mieszkania.

no wlasnie pchacz tez mamy taki:
Primi Passi Clementoni 14475 - Topolino Primi Passi Multiattività | eBay
ale ona jeszcze nie stoi stabilnie i kupilismy ten chodzik hmm.....:confused:

reklama
turysci juz poszli,byli drugi raz,tym razem pani przyprowadzila brata,wiec jakas nadzieja jest,najwazniejsze ze sie interesuja i sie podoba,nadzieja ze predzej czy pozniej kupiec sie znajdzie..
cucciola powiedz mezulkowi ze ludzie z mniejszymi dziecmi na wczasy pod namiot jezdza,wiec o jakich warunkach oni mowia...a co do podrozy,to mnie by z rodziny wygnali jak by sie dowiedzieli ze poltoraroczne dziecie do kanady ciagne w tym roku,..
no masz sie ty z nimi....walcz twardo...
co do chodzikow to uwazam ze jezeli dziecko nie ma problemow z nozkami ,bioderkami itp to pare minut dziennie napewno mu nie zaszkodzi,aby nie byly to cale godziny spedzone w chodziku...
strega,gratulacje..w koncu gazzzzz...
a gdzie anja?

czesc dziewczeta....leje jak z cebra......
strega jak juz masz gaz to sie na obiad wszystkiw wprosimy:-Dgratulacje prawie miesiac,ale dalas rade...
cucciola ja tez mowie nie chodzikom,moj pediatra mowil,ze dzieci pozniej zaczynaja chodzic z chodzikiem,nie mowiac o kregoslupie i biodrach...ja mialam pchacz i wolny chow na podlodze...sama sie przemieszczela na kolanach suwala sie jak umiala sobie radzila....w holandii jest zakaz sprzedazy i chyba z tego co pamietam w kanadzie ...
anika mam nadzieje,ze sie w koncu zdecyduje ktos kupic mieszkanie...
agatka ty widze o swoje umiesz dbac....i dobrze

turysci juz poszli,byli drugi raz,tym razem pani przyprowadzila brata,wiec jakas nadzieja jest,najwazniejsze ze sie interesuja i sie podoba,nadzieja ze predzej czy pozniej kupiec sie znajdzie..
cucciola powiedz mezulkowi ze ludzie z mniejszymi dziecmi na wczasy pod namiot jezdza,wiec o jakich warunkach oni mowia...a co do podrozy,to mnie by z rodziny wygnali jak by sie dowiedzieli ze poltoraroczne dziecie do kanady ciagne w tym roku,..
no masz sie ty z nimi....walcz twardo...
co do chodzikow to uwazam ze jezeli dziecko nie ma problemow z nozkami ,bioderkami itp to pare minut dziennie napewno mu nie zaszkodzi,aby nie byly to cale godziny spedzone w chodziku...
strega,gratulacje..w koncu gazzzzz...
a gdzie anja?
no wlasnie tak jak mowilam oni maja mentalita contadina powyzej 20 km nie ruszaja sie z domua moja tesciowka od rana do nocy w chalupie zamknieta tylko podslu****e co robimy ojej teraz to juz sie z tego normalnie smieje ,bo co pozostaje innego:-D
a jak nowi turysci??podobalo sie mieszkanko??

Dzien dobry kochane,
dzisiaj troszke dluzej poleniuchowalismy w lozeczkach, maly w domu, ja tez, papi tez, dzisiaj wyjazd do rzymu, szkoda, ze deszcze zapowiadaja, poki co pochmurno ale nie pada, moze przejdzie bokiem;-).
kurcze o malzenstwie polsko-wloskim moglabym cos napisac,no i jak ludzie bardzo sie zmieniaja przy tym,i jak patrza na majatek to fakt...ale na tym skacze,dluuuuga historia:-p(tak w nawiasie tylko powiem,ze mam tu rodzine...)
Zyta napisz, biorac pod uwage, ze wiekszosc z nas to zwiazki polsko wloskie, chetnie poczytamy:tak:.

Niestety istnieje u niektorych ludzi mentalnosc, ze wyszla za wlocha dla pieniedzy, nawet nie warto takim osobom odpowiadac i wdawac sie w dyskusje, ale to moje skromne zdanie, podobnie jak w Polsce, tak i tutaj, jak i na calym swiecie istnialy, istnieja i beda istniec malzenstwa dla pieniedzy, dla kasy, itp Jak ktos nie ma wartosci w zyciu i nie uzywa serca tylko portfela to tak zrobi, wolny wybor. W Polsce jeszcze sie spotkalam ostatnio z krytyka, bo dziewczyna miala wyzsze wyksztalcenie a facet tylko srednie, wiec nie do pomyslenia dla rodziny, szokujace jest takie spojrzenie na swiat:szok:

cucciola,podoba sie mieszkanie,bo wiele osob przychodzi,patrzac na fotki w internecie,ci co byli dzis rano ,pierwszy raz przyszli w zeszla sobote,dzis to druga wizyta....
anja,chetnie bym parapetowe zrobila...ale nie chce na razie zapeszac,ale strega to jak najbardziej....
eve,na temat malzenstw mieszanych (w naszym przypadku polsko -wloskich)juz napisalam,nie wiem co zyta miala na mysli,ale podejrzewam ze zle sie wyslowila...

czesc dziewczyny,
u nas tez zimno i ciemno, brrr...
strega wow, super, ze Wam zrobili!
cucciola ja odnosnie chodzikow to slyszalam to samo co dziewczyny, ze ortopedzi sa bardzo przeciwni, my nigdy nie mielismy,
powodzenia w walce z tesciowa, widze, ze ciezko masz,
15 miesieczne dziecko to juz wszedzie mozna zabrac, nie daj sie!!! my z rocznym Antkiem bylismy pod namiotami i nad morzem i w Bieszczadach, w Bieszczadach to w ogole w spartanskich warunkach kapalismy sie czasem w zimnej wodzie pod prysznicem, bo nie dla wszystkich starczalo cieplej, Antek tez, a darl sie wnieboglosy ;-)
anika no to trzymamy kciuki za tych, skoro tak wracaja, to moze sie w koncu namysla :-)

reklama
no to zapraszma na parepetowe!!!!
wlasnie sobie uswiadomilam,ze ja parapety to mam tylko na tarasach heheh...bo my mamay same porta finestre albo veluxy..wiec parapetowa na tarazie pasuje?
DSCN2745.JPG

Ostatnia edycja:
Do góry