reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witam dziewczynki!!!! u mnie cały dzień leje ,ale basenu nie odpuściliśmy!!!Agnieszko moim skromnym zdaniem,na nocnik jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie,na to przyjdzie jeszcze czas Dziecko porady | Kiedy na nocniczek? poczytaj sobie tu! u mnie nocnikowanie to wielka porażka bo Alex ciągle krzyczy,że "nocnik kuku pupka"
i czekamy aż się zrobi cieplej i zdejmniemy już na dobre pampersy:tak:co do rozmawiania to mój Alex do grudnia mówił może z 10 słów,a na mnie wołał bama,a na tate A...:-p,a teraz(nagle) mówi już wszystko,zaczyna śpiewć piosenki itp.mówi po polsku i po włosku razem,do mnie tylko po polsku a do taty w 2 językach:tak:np. tata idz vai, daj piłka palla itd. ja gazety polskie wszystkie na bieżąco wyrzucałam! może coś jeszcze znajde to Ci prześle.u mnie z włoskim chyba dobrze, (tak myśle) nigdy się nie uczyłam z książek ,wszystko ze słuchu.
Zyta a skąd ty masz polską telewizje?
u mnie z jedzeniem od zawsze była masakra,Alex wszystko wymiotował,musiały być same papki no i nic mu nie smakowało oprócz cyca,teraz jest straszny makaroniarz,uwielbia pizze i przepada za nabiałem,ale nigdy nie jest głodny....i wszystko sposobem je.

reklama
co do nocniczka,na kazde dziecko przychodzi czas,my zesmy zaczynali jak bylo lato i w tym czasie moja konczyla dwa latka,ja sama jestem pelna podziwu dla mojej gwiazdeczki:tak:,poprostu chyba to juz jest wpisane w dziecko:tak:,nawet jedna kupa nie wyladowala do majteczek,siku raz ale bylysmy na spacerze i nie bylo gdzie tzn.miejsce pelne ludzi:-p,ale i tak nawet teraz jak jedziemy gdzies zakladam pieluche no i na noc wiec nie jest to tak definitywnie zakonczone,a ma...:-D.Aniu telewizje mamy polska cyfrowy polsat:tak::-),super sprawa,sa tez i wloskie programy:tak:,wiec dla kazdego cos dobrego:tak:.Ja dzis okupuje internet,jak tez bb,pogoda deszczowa wiec nie szkoda czasu:tak::-).

dzisiaj kupilam nocnik w formie krzeselka.po powrocie do domu kolo 5 posadzilam mala na nim, tata usiadl na muszli (oczywiscie w spodniach, nie myslec zle).Tata zaczal stekac i po dwoch minutach prezent w nocniku.Nawet jej sie spodobalo.Po zamknieciu klapy nocniczek moze uzywac jako krzeselko.nie bede jej zmuszac na sile ale rano o 8 jak zawsze robi i o piatej poo poludniu mysle ze moge sprobowac.Zobaczymy co bedzie.
Corka kuzynki jak skonczyla 17 miesiecy juz wolala.Oczywiscie byly wypadki, ale komu sie nie zdarzaja.
Ania.falko ja nie mowie ze moja chodzi glodna ale lubi jesc.bedac u tesciow godzinke po obiedzie wciagnela gruszke, a na obiad zjadla sporo.Czasami zastaniawiam sie gdzie ona to miesci.Przejrze sobie ta strone co mi polecilas i dzieki.
A jeszcze jedno pytanie.Wiem ze dzieci sa rozne ale moja w dzien przesypia tylko godzinke.Rano wstaje o 7:30, kolo 11:30 spi polgodziny, potem popoludniu nastepne 30 minut.Wieczorem idzie spac okolo 9.nie budzi sie w nocy.To normalne ze spi tak malo w dzien?
Musze wyszykowac moja pannice na urodziny kuzyna, tak wiec milego wieczoru zycze wszystkim.

Ostatnia edycja:
U nas pogoda nie zła,ale akurat wyjeżdżamy do Rzymu do teściowej na kilka dni...mój mąż jest na przymusowych wakacjach:-(,także nie wiem czy dam radę was codziennie odwiedzać,choć laptopa biorę ze sobą:tak:
Aga ,czy ty jesteś na forum bb dzieci urodzone w czerwcu(chyba twoja niunia z czerwca nie??)tam możesz się wymieniać opiniami i pytać o dzieci w tym samym wieku:tak:nawet link Ci wstawie,gdybyś zajrzeć chciała Dzieci urodzone w czerwcu 2010

Witajcie jeszcze raz.Aniu jeszcze nie jestem na dzieci urodzone w czerwcu 2010, ale postaram sie.Z Rzymu do mnie to tylko 200 km.Zycze ci milego odpoczynku.
U nas nareszcie wyszlo sloneczko,jaka bedzie reszta dnia to sie zobaczy.
Milego dnia wszystkim, ja lece do pracy.

Witam;-):tak:!u nas dzis nie pada jak narazie:tak:,chociaz jest dosc mokro po wczorajszym deszczu,za to jest w miare cieplutko:tak::-).Agnieszko twoja cora spi podobnie jak moja w tym wieku,z zegarkiem w reku w dzien spala 2,3razy po pol godziny,nocki tez fajnie przesypiala 11,12godz. portafila spac:szok:,ale jak miala 8msc.wychodzilo mi ze spi lacznie 13godz.,tzn.ksiazkowo co do tego wieku.Aniu to zycze ci milego pobytu u tesciowej;-):tak::tak::-).Lila jak pobyt w Polsce ci mija?z tego co piszesz to ty byc moze wrocisz tu a ja pojade do Polski:tak:,mysle o swietach wielkanocnych:tak:,ale nie jest to jeszcze pewne!Ewa co u ciebie?wczoraj mialam wlaczone gadugadu,ale jak ty bylas mnie nie bylo,ech jestesmy w roznych godzinach:tak:.Milego popoludnia dziewczyny:tak::-).

Witam serdecznie :) Mieszkam w Rzymie szukam przyszlych lub obecnych mam ktore mieszkaja we wloszech i pomoga mi sie tu nie zgubic :) Dzis wieczorem pierwsza wizyta, dwa testy pozytywne, wszystko wskazuje na 4t 5d :):biggrin2:

reklama
Do góry