reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam w niedzielne popoludnie,

My nadal na wakacjach, ale cza powrotu zbliza sie wielkimi krokami na moje nieszczescie...chetnie zostalabym dluzej. Podroz nie bedzie latwa. Startujemy we wtorek wieczorem do Szczecina tam odsypiamy i wieczorem do Holandii, gdzie nocujemy u siostry mojego E. a potem do siebie....

Robaczku - Tymek ostatnio gada jak najety :tak: rzez ostatnie 3 tygodnie poczynil takie postepy we wszystkim, ze wracam z zupelnie innym dzieckiem - co mnie cieszy :tak:a wczoraj to przekrecil mi sie z brzuszka na boczek - bylo by na plecki, ale natrafil na szczebelki :D ps. kurcze jakie fajne te nosidelka, moze i ja sie skusze, skoro mowicie ze to zdrowsze :D a i maz sie odwazy :)

Mikotko - gdy odciagalam Tymek dostawal ok 100-120 ml

Smile - mam nosidelko tej firmy i naprawde jest fajne. Zero problemu z zakladanie i wkladaniem Malego. Glowka ladnie jest asekurowana , a jak dzieciaczek starszy to i przodem mozna nosic. Mysle, ze za ta cene warto :tak: Taki plus , ze tu i maz ponosi, bo do chusty nie ma odwagi jeszcze

Co do nosidelka nie jest az tak waziutkie pod nozkami. Maly je lubi choc racja, czasem z poczatki kwili, ale potem oglada sobie swiat i zasypia :) Nie wydaje mi sie aby az tak wielka krzywda mu sie dziala (i mam nadzieje ze tak nie jest). Nie nosimy go zbyt czesto wiec mysle, ze na wypady do sklepu moze byc :)

Lato zbilza sie ku koncowi jak mowi tesciu :) az boje sie pomyslec co sie dzieje na wyspach :/ Poranki i noc juz tu chlodne a co dopiero tam. Bedzie mi brakowac polskiej zlotej jesieni i spacerow po parku

CO do wagi ja tez ostatnio ujrzalam 58,5 co mnie uradowala bo wreszcie to parszywe 60 spadlo :)

Pozdrawiamy :)

reklama
hej dziewczyny
nie ogarniam po weekendzie, ale fajnie było
Filip głównie w chuście, więc cały wyjazd praktycznie przespał :-D
Artur ćwiczył naszą cierpliwość, ale jakoś daliśmy radę

Witam sie podczas wieczornego karmienia :) Tymek nie daje sie przetrzymac wieczorem na plazy i na spacerach brzegiem morza i wrzeszczy na cala Chorwacje :/ Wiec wymyslilismy sposob: kapiemy go plus minus o 20, karmimy, ubieramy w pizamke i polarek i do wozka.. wtedy wychodzimy :) Wczoraj spal do 24 :) Caly czas zastanawiam sie nad butla, zeby ladnie przespal noc.. mecza mnie te pobudki, choc najczesciej jest to tylko cyc i spi dalej..

Ostatnia edycja:
Wekend dobiega ku końcowi, niestety w tygodniu jestem prawie cały dzień sama z małym bo m wraca ok 18.00 przez to jestem wkurzona i nerwowa, ale co zrobić. Zimą pewnie będę marudzić, że m w domu siedzi... ale tak to jest z kobietami. My dziś trochę objeżdzaliśmy po gościnach i mały co w aucie zasnął to jak się zatrzymaliśmy to już oczy jak 5zł. Ostatnio jechałam z nim do lekarza i jak się zatrzymałam na czerwonym świetle to tak się rozpłakał że szok, a jak ruszyłam to znowu było ok.

Isis u nas to samo, mały po mleczku leży i gaworzy (czasami to nawet 1h), uśmiecha się a potem już marudzi i też krzyczy jak się zbliża godzina jedzenia.
Mój m ostatnio rozebrał małego przed kąpaniem i chwilę nosił na rękach, powiedział Filipku puść fontanne na mamusie – no i posłuchał, całe spodnie miałam obsiusiane,

Smile4u nas synek też wczoraj się obudził z okropnym płaczem, właśnie podejrzewałam, że coś mu się przyśniło.

Hej!
Donoszę, że moje dziecię uśmiechało się dziś do mnie. Zaczyna coraz więcej odgłosów wydawać. OBy tak dalej, bo już się martwiliśmy...

Moja waga stoi. Codziennie obiecuję sobie, że ograniczę jedzenie, żeby schudnąć, po czym wciągam na zmianę słodkie z konkretami... Oj... Niedobrze. :no: Od września ograniczam żarełko. Kto się przyłącza???:-)

To nosidełko mi się spodobało.Nosidełko ergonomiczne MEI TAI chusta nosidło 4kol (3487217722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Może kupię?:confused:

Witam porannie ;-)

Kawkuję :-)

Gabryś dziś od karmienia o 4.30 spał niespokojnie (wiercił się, kręcił, pojękiwał, smoczek mu co chwila wypadał) aż do 6.30 po czym znowu zjadł i zasnął przed 8.00 :baffled:

Dziewczyny co na kolkę kupić: Delikol, Infacol, Bobotic??? Muszę już dziś kupić, bo skończył mi się Sab Simplex ...

Oooooo już się mój książę obudził (ale pospał nie ma co) :-D

Dzień dobry :happy2:

Zapowiada się słonecznie i ciepło, a w nocy raptem 6 stopni było. Rany - już po lecie. Jak to szybko minęło...

W końcu pójdą w ruch trochę cieplejsze ciuszki (a nie tak jak z mniejszymi rozmiarami, że leżały na półce ani razu nie ubrane).

Cześć!
Witam się i ja:tak:
Wczoraj się nie odzywałam bo mieliśmy rodzinny dzień. Ostatnio tylko w niedzielę możemy wszyscy razem ze sobą pobyć:sorry2:

Anilku- tez mi się to Mei Tai spodobało-nstraszliwielnie!!!!!!:sorry2::sorry2: Robaczku narobiłaś mi ochoty!

Kingusie - nie polecam takiego bujaczko- krzesełka. Mnie się nie przydało. Dostaliśmy chuśtawkę Fisher 3w1 z takim własnie bujaczkiem, który sie potem zamienia w bujane krzesełko dla juniora. Tu sie sprawdza powiedzenie, ze jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Moje pszczoły jeszcze wszystkie śpią- niesamilowite!:cool2:

A ide kawe gotować i zaraz do Was wracam:tak:

i ja kawkuję :)

Inna noc dziś. po raz pierwszy Hubert zbudził się w środku nocy na karmienie - o 2:30. Aż nie dowierzałam. Potem o 5:30 i do siódmej spał ale się kręcił - chyba mleczko mu się kręciło w brzuszku. Teraz leży sobie na moim łóżku bo wstałam, bo zaraz jakiś gość ma przyjechać.
Seweryn jak zobaczył, że zostawiałam Huberta samego to przyszedł wściekły do mnie ze słowami " Jesteś złą mamą" ja pytam się dlaczego. A on na to " zostawiałaś Huberta a ona tak ładnie na cycu spał a teraz szuka Ciebie"....Braterska miłość ...

Wczoraj opkupiliśmy Seweryna w nowe ciuchy do szkoły. Chłopak wielki na 134 już kupuję. Ale wygląda "dizajnersko" :D Jeszcze tylko bieliznę ale to muszę zachaczyć o h&m bo tam najbardziej lubię bieliznę kupować. No i zaraz będę zamawiać przybory plastyczne ale to chcę z netu kupić.

Ja nie wiem jak sobie radzą rodziny wielodzietne ze szczupłym budżetem. Toć mi na jednego nie starczy 1000 zł . Fakt z ubraniami najgorzej jest przy pierwszy bo potem jedno po drugim ciuszki może nosić. Po Sewerynie też zostawiam ciuchy - zwłaszcza te w dobrym stanie. Ale i tak drogo wyprawka szkolna przychodzi. Masakra jednym słowem.

Madzia mam nadzieję, że mimo płaczu Tymka wrócisz wypoczęta !

Anilek, pewnie, że Adaś wszystkiego się nauczy. Każde dziecko ma swoje tempo. Seweryn mój generalnie w ogóle nie gaworzył a teraz mu się pyszczek nie zamyka :) A nosidło też mi się podoba - zdecydowanie szybciej dziecko się tam umieszcza niż w chostę. Aczkolwiek mi motanie zajmuje już tylko ok 2 minut :)

Palin, ja też ubolewam nad końcem lata. A wyprawka szkolna jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza :(

Isis a co Gabryś będzie spał skoro ładny dzień się zapowiada :):):)

reklama
Cześć KOBIETKI!!!

Witam się z rana - dopiero co wstałyśmy z Lenką. Dziś super nocka, oby takich więcej - jedzonko o 1 i o 5. Spała od 20:30 :).
Dzisiaj spałam z obiema dziewczynami (ja pośrodku :) ), bo sąsiadka opowiadała wczoraj o włamaniu do ich domu zaraz obok nas 3 dni temu. Natka to słyszała i płacz przez 3 godziny, spać nie chciała itd.

Ja się przyłączam do prośby ANUSI, DMUCHAWCA i .... też mam ogromny sentyment do BB, FB jest fajny, ale to nie to samo. FB bardziej się sprawdza jak ma się jakiś problem szybko do rozwiązania, natomiast BB to też ploteczki, jakoś bliżej tu jesteśmy siebie i jest milej, cieplej... takie są moje odczucia :-).

MADZIA - znalazłaś sposób na łobuziaka :) czekam na Ciebie z utęsknieniem :).

ANILEK, ISIS - witajcie po wakacjach :-)

U mnie już jest waga sprzed ciąży - licznik pokazał 60kg :-). Zgubiłam 24kg w 3 m-ce - szybciej niż z Natką.

Dziewczyny tak mi się kawy chce i chyba się dziś złamię... dieta mnie wykańcza, ledwo już ciągnę - chodzę wiecznie głodna, zła. Do tego znów poprawy nie ma, znów są brzydkie kupki. W środę znów jestem u lekarki i mamy podjąć decyzję o przejściu na Nutramigen LGG. Nie wyobrażam sobie odstawienia jej od piersi. Nie wiem jak to przeżyję. Bez tego jej przytulańska do cycusia, uśmiechów z cycem w buźce, gadania do cyca... ach... zobaczymy co będzie.

Miłego dnia Kochane!!!

Do góry