reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Cześc Dziewczynki!!! :-)

Strasznie miłomi oznajmić że JESTEM W CIAŻY!!!!!!!!!!! :-D Dziś rano zobaczyłam na teście dwie piękne kreseczki!! :-D Jestem najszczęsliwsza na świecie!! :-D Tak sie denerwowałam aż ręce mi się trzesły! Dzisiaj po połodniu powiem mężowi, juz się nie mogę doczekać :-D Mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze i razem dotrwamy do końca tej pięknej ciążowej podrózy :-)
A oto mój teścik :-)

Uploaded with ImageShack.us

reklama
Cześc Dziewczynki!!! :-)

Strasznie miłomi oznajmić że JESTEM W CIAŻY!!!!!!!!!!! :-D Dziś rano zobaczyłam na teście dwie piękne kreseczki!! :-D Jestem najszczęsliwsza na świecie!! :-D Tak sie denerwowałam aż ręce mi się trzesły! Dzisiaj po połodniu powiem mężowi, juz się nie mogę doczekać :-D Mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze i razem dotrwamy do końca tej pięknej ciążowej podrózy :-)
A oto mój teścik :-)

Uploaded with ImageShack.us

Paulinko wielkie gratulacje i witaj wśród czerwcówek :) Ja nie mogłam wytrzymać do wieczora i od razu po zrobieniu testu zadzwoniłam do męża z tą informacją, bo on wychodzi wcześniej do pracy niż ja :)

fioletowa wstepnie wg @ termin byłby na 12-13 czerwiec :-) Zaraz dzwonię do gina żeby się umówić na wizytę za jakis tydzień!

Jestem najszczęśliwsza na swiecie!! :-D

paulinka109 gratulacje II kreseczek :):)

Łoo dziewczyny jak nie rozłożyło na całego będę musiała iśc do apteki bo tabletki na przeziębienie mi się kończą ale może kupię jakiś napój rozgrzewający zobaczę co mi babeczka w aptece poleci
Wiedziałam że ta ciąża będzie cięzka dla mnie i nawet na chwile nie odpocznę bo co róż coś dziecko chce ehh za do 17 sama z nim siedzę bo wszyscy w pracy są jeszcze pranie musze zrobić i męzowi garnitur na sobote przygotować i sobie sukienke uprasować jak się na którąś zdecyduję ale dzis
Dziewczny a jak zareagowały wasze starszaki jak się dowiedziały że będzie małe dzidzi w domu ???
Bo u mnie to chyba jeszcze do niego nie dotarło i będzie na bank wojna i zazdrość jak się urodzi ( ja się nawet mu nie dziwiem jak był jedynakiem i wszystkie ciocie go rozpieszczał ale od mojej str )

nasz hmm wie i nie wie
bo coś tam mu przebąkiwaliśmy [po tym jak teście zaczęli wypytywać go co chce siostrę czy brata [od razu wypalił z tekstem "ja chcę zobaczyć dzidzie wbrzuchu"] ale tak jeszcze nie było konkretnie rozmów w tym kierunku, poczekam z tym jak będzie brzuch widać i może kopniaki czuć
a wojna bedzie, pan prezes jedynak będzie bitwa ;-)

fioletowa umnie jest tak jak go sie pytaliśmy co chce to powiedział że brata a dodał że mama ma mieć dziewczynke , a jak się go zapytalismy czy będzie się dzielił zabawkami to tak ale nowe dla niego a tym co sie juz nie bawi to brat bedzie miał a jak mu powiedzieliśmy że jak będzie siostra to odpowiedział że dziewczynki się autkami nie bawią tylko lalkami i będzie trzeba kupic ja wiem że wojną będzie bo to pieszczotka dziadka i babci jest ( moich rodziców ) Ale pan mądraliński to jest jak na 4 lata

Paulinko - gratulacje!!! Bardzo się cieszę! :-)

Nasza córka bardzo się cieszy i nie może doczekać rodzeństwa. Oczywiście też się zastanawiam jak to wszystko będzie, bo ona jest... specyficzna. Charakter ma przywódczy (ciekawe po kim??? ), bawi się tylko z dziećmi, które są jej podporządkowane. Tłumaczenia, prośby niewiele dają, tzn. może i dają, ale tylko wtedy, gdy mama patrzy. Jak miała 3,5 roku kupiliśmy psa - labradorkę, myślałam, że będą to dwie przyjaciółki - niestety od pierwszego spojrzenia zostały rywalkami. I tak jest do dziś - jak poświęcam czas Naji to Natalka się domaga drugiej ręki, i na odwrót. Teraz pewnie będę potrzebowała 3 rąk... ;-)

Tak czy inaczej o rodzeństwie Natalka marzy od dobrych kilku lat. We wszystkich listach do Mikołaja prosi o rodzeństwo. A zaczęło się od tego, że w przedszkolu mieli tydzień o rodzinie. Prawie wszystkie dzieci miały rodzeństwo, ona i jeszcze jedna dziewczynka były tylko same. Codziennie przychodziła z płaczem, że ona też chce mieć brata albo siostrę.
Staram się jej tłumaczyć, że jak się urodzi, to będę musiała ciągle z nią/nim przebywać, przebierać, karmić cycusiem itd. A ona "No wiem, mamo, wiem, przecież już dorosła jestem i znam się na tych rzeczach" :-D.
Tylko... nie może zrozumieć, że jak 'rodzeństwo' będzie miało 3 latka to ona 11... Myśli, że się zbliży z czasem wiekiem :).

reklama
fioletowa umnie jest tak jak go sie pytaliśmy co chce to powiedział że brata a dodał że mama ma mieć dziewczynke

to u nas wypalił "a mogę dwa?"
:-D

Tylko... nie może zrozumieć, że jak 'rodzeństwo' będzie miało 3 latka to ona 11... Myśli, że się zbliży z czasem wiekiem :).

spoko będzie, ja mam siorę o 10 lat młodszą, wiadomo początek to się nią zajmowałam, potem wiesz, ona podstawówka ja studia, ale z każdym rokiem jest coraz fajniej, teraz ona studiuje, jak ja wyjeżdżam to zostawiam jej wolną chatę, układ mamy super, teraz razem firmę rozkręcamy

Do góry