reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam wieczorkiem
Ogarnelam jeszcze kuchnie, P wyskoczyl do Tesco po kaszkę i już z herbatą pedzę do was. Dzien minał dobrze. Dzieci spia. Ja zaraz tez sie kladę.U nas świeta w tym roku beda u taty, będzie rodzinnie z choinką do sufitu, pieknymi dekoracjami w ogrodzie i domu, kolędą i mam nadzieję sniegiem. Niestety zabraknie Macka . Ech coraz mniej nas przy stole...Może w przyszłym roku uda mu sie przyjechac. Bardzo za nim tęsknię. W poniedzialek jedziemy do niego na obłóczyny. Będe płakać z wzruszenia...Już płacze.
U nas z dekoracji jest adwentowy wianek, Mikołajowa półka u Mili i parapet u Tosia i świecznik adwentowy w kuchni na parapecie. Porządki idą do przodu. Dziś duża szafa w pokoju i biurko. Już niewiele "grubszych" porządków zostało.Ale na bieżąco ciągle się brudzi, kurz mnie dobija:angry:
Mikoto
Zosia z zębami naprawdę ekspresowa. Cudnie, że znalazłas pudełko z dekoracjami! Poduchy ubrane? Gdzie je dałaś?
Kinga
ale Laura duża! Piękny sweterek!
Teri
hih u nas też przy okazji sprzatania za szafami znajdują się cuda!
Wenusjanka
Czekam na zdjęcia po malowaniu
Emka
Dobrze, że już zdówko wróciło a za dziada tulę
Naya
no do tego wieńca pomarancze faktycznie nie pasują, mi się podoba jak jest.Ja lubię suszone pomarańcze powiesić na zyłkach przy żyrandolu, zapach cudny, przy suszeniu mozna wetknąć goździki w środek plasterka
Gosiak
I ja wycena?????
Anula
ja bardzo lubię takie gwarne i liczne święta, marzę o świetach gdzie w 1 dzień zamiast siedzenia przy stole wszyscy zbierają się w koło choinki, znajomi, rodzina i duuuzo dzieci i tańczą przy świątecznych piosenkach, kolędują itp. Na pewno jak będe mieć kiedyś domek to zrobię takie świąteczne party

reklama
Witam wieczornie,

Kinia - w sumie my podalismy cene, ale powiedzial ze rozsądna... ale tak naprawde to jego praca zapewnoac nas ze sie sprzeda w miare szybko. Alemdobrze by bylo ;) Laura juz rozmiar 92 nosi ??? Pieknie skoczyla do gory !!!

Wisienka - takie swieta to tylko z czerwcowkami ;) ale by bylo !!!az sie rozmarzylam. Piekne Swieta przed Wami..

Jaktak piszecie to coraz ciezej mi ze tu jetesmy. Z pewnoscia polaczymy sie ze wszytskimi przez skype, ale wiem ze to sprwi, zebedzie mi jeszcse ciezej ...

Dziecoaczki spia u siebie, z Tymka chcialo mi sie śmiać jak zasypial bo wiercil sie , gadal sobie, miasiami sie okladal. Slodziak moj ;) choc dzis dal mi popalic, na spacerze sie zdenerwoala nie wiadomomo co i plakal, mam nadziej, ze gardla nie zaziebil, mpotem w domu mnie ugryzl :/

Dzien dobry

Tymus przespal cala nocke !!!!! :-D dopiero po 6 sie odezwal... musze sprawdzic bo moze jakis zab wyszedl...choc watpie
Nelka 2 x mleczko i nie jest zle ;-) dzis przychodzi pielegnairka srodkowskowa zwazc mala ale nie pamietam o kote;-):baffled: za oknem na minusie !!!!
Znalalza sie chetny na kupon wozeczka (tego podowjnego co mielismy) ciesze sie bardzo bo juz beda pienazkoi na ten inny , choc tu bedzie trzeba troche dlozyc, no aleeee juz E sie przekonal :-p

Wenusjanka -0 u nas notoryczne wchodzenie na krzesla i stol, a ja musze uwazac aby tam herbaty nie zostawic !

Dzien dobry!!
Wisienka piękny opis świat.
Co do pomarańczy,to wieszaku na choince bo rzekomo kota odstraszaja( na widok pomarańcza nawet nieobranego ucieka daleko) ale w przypadku powieszenia na choince nie przeszkadza mu to w ciekaniu po choince i zawsze sie uwali na jakieś gałęzi :?

Gosia my co roku wieczerzę wigilijna spędzamy przy skype, tzn my składamy spboe życzenia i w ogóle wsjo normalnie a mamy siostra patrzy. Dla mnie to dosyć bolesne bo wiem jak bardzo chciałaby byc z nami. Rok temu i jeszcze kilka lat wstecz ściągala do siebie do stanów babcie,ale w tm roku nie... Ostatni raz byli w 2001 na święta :( mi zawsze wtedy chce sie płakać, jak ona tak spbie patrzy i patrzy... Eeechhh

Za to nie lubie wigilii u K.. To jest mega zimne, sztuczne, yyy... Nieprzyjemne uczucie. Tam tylko matka sie stara zeby było po katplicku .. Atmosfera jest bardzo nieprzyjazna :( i Kacper jak po ich wigilii idzie do nas to zawsze jak zderzenie dwoch światów.

Wenusjanka - tak Pali urodzila 24.11 :tak: Krysienka jest juz z nami ;-)

Nayaa - my pewnie polaczymy sie tylko zlozyc zyczenia, bo dziwnie by mi bylo tak aptrzec dluzej. Nas duzo w domu nie, ale zawsze razem... heh odkad jestesmy razem z E to ani razu nie bylismy u mnie czy u niego na swietach tylko tu :sorry2:

Kochane, jestem, w biegu, ale czytam. Noc taka sobie, bo Zosia płakała przez sen :-( dospala do 8.30 i juz dzielnie marudzi :-( od rana jestem w trasie, musiałam podjechać po worki na odpady, zrobić babci zakupy, w międzyczasie dzwonie i załatwiam dwie sprawy na cito :-/ Mikotkowy wraca jutro w nocy, także dzisiaj gotuje na dwa dni, bo jutro chyba mamy gości i nie będę miała za bardzo czasu :-/ na weekend Zapowiedzieli nam się Tesciowie, już myślę czym.ich ugoscic. My też mamy iść do chrzesnicy J. Czekam na listonosza. W domu musze podgonic, najpilniejsza sprawa to ułożenie u nas w szafie.

Wenusjanka wyobrażam sobie Twoja złość :-/ może da.się uratować ten kolor?

Wisienka poduchy w salonie ;-) wyspałas sid? Co dzisija masz w planach?

Emka jak Nina? Pochwal się co ładnego teraz robisz?

Gosiak super ze kupiec juz jest. No i noc piękna. Zaglądaj w buzię ;-)

Nayaa oooo nir znałam.tej teorii o pomarańczach.

Co do Wigilii, od lat 6 spędzamy ja u nas, z Dziadkami. Moi Dziadkowie nie chcą nigdzie Chodzić, a samym ich nie chcemy zostawiać. Także Wigilia u nas, a kolejne dni u rodziców, jednych i drugich.

I ja sie witam. Chlopcy od godziny spia, ja pojadlam i mam chwile dla siebie. Aaaaa i dzis idziemy z Tosia do kina :-) dolaczaja do nas Ola z Iga (ta Ola co jej Filipa pilnuje). Aaa i malzonek moj szanowny zadzwonil ze bedzie mial dwa bilety na pozegnalny koncert Budki Suflera :-) moze bardzo za nimi nie przepadam ale ale aleee wychodne z mezem mi sie szykuje ;-) Juz moja siostra zapowiedziala ze przyjedzie popilnowac dzieciaki :-)

Anula ale super! Wieczór we dwoje! :-D ciesze się razem z Tobą ;-)

Zosia dopiero usnela, rano spala do 8.30. Chwila na obiad i biorę sie za mycie szkliwa. Nareszcie dopracowalam kasze gryczana z warzywami do perfekcji! Powiem.nieskromnie, jest przepyszna! Na dodatek mega zdrowa i idealna przy gubieniu kg ;-)

reklama
Do góry