reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja juz po sprzataniu na cmentarzu i zakupach. Plecy mnoe bola od rana, musialam zle spac. Mloda gania, M kaszle i gra... Ehh... Nie mam sily na nic :p
Kinia Mikotek ma racje, nie ma idealnych dzieci, mojej siostry ciotecznej corka (jest o 2 miesiace starsza od Kariny) tez jest nie jadkiem, ciężko w nia wmusic jakies jedzenie. Moze po prostu z czasem sama zacznie jesc wiecej. Karina do tej pory jadla wszystko i bardzo ladnie, a dzisiaj np nie chciala kanapek a zupe ledwo zjadla. Dalam jej drozdzowke z owocami zeby choc troche cos zjadla.
Emka o jakim temcie duchow mowisz? Kciuki za badania! Kiedy sie wybierasz?
Mikoto to wczesnie Zosia chodzi spac, Karina jak wstanie przed 15 to spac pojdzie po 22 :p ryz z jablkiem zapiekany? A jak to sie robi? :p

reklama
Mikotku jutro ja odrobacze. Jaka dawke dalas malej? Moja ma cos ok.9,200g. Nie doczytalam jeszcze ulotki co do pory dnia i posilkow,czy pomiedzy czy jak...
Palin kurde oby to zeby,bo dlugo tak nie pociagne.
Ja tez dziwnie sie czuje jak mam mala komus zostawic i to nawet nie kolezance a tesciowej.
Gazetka do reki i relaks,korzystaj:)

Mikoto a Zosia jednorazowo miala w kupie owsiki czy nadal sa?

Marys ja ugotowany ryż posypuje kawałeczkami.jabłek i odrobina cynamonu. Wstawiam do.piekarnika. Czasami smaże jabłka.osobno.

Emka udało się załatwić syrop? Ja.podałam 2,5 ml po drugim śniadaniu. Na drugi dzień.była kupa. Potem na.kolejny i wczoraj. Były.juz śladowe ilości owsikow. Za tydzień powtarzamy dawkę.

Poszliśmy jednak na spacer. Nie sposób z nimi wytrzymać w domu. Teraz jedzą budyń a ja z kawą do was

Kinia
Moja Mila to typowy niejadek od zawsze. Jadła zawsze mniej niż normy. W centylach się nie mieściła. Miała czasem napady jedzenia ale w większości żyła o kilku łyżkach zupy i 100 ml kaszki. Lubiła owoce. Kiedyś jakiś lekarz mi powiedział że dziecko się samo nie zaglodzi i jeśli są wykluczone choroby a Mila nie choruje i nie spada na wadze to mam odpuścić. I odpuscilam. Ma 3,5 roku waży. 14, 3 kg i jest zdrowa i szczęśliwa. Może z Laura jest tak samo. Dzieci nie muszą być idealne w każdej dziedzinie. Laura jest taka śliczna i madra, może będzie modelka i dba o linię

Mikotku
My prv. Więc tu pisze dbaj o siebie. Dziś odpoczywaj
Palin
To Mikus lobuziak nakręcony! Ja dziś też mam problem co z nimi robić
Marys
pokaż wyniki lekarzowi. A normy masz na nich dla dzieci ? Bardzo są odchylone ?
No i czas się skończył. Idę do maluchów

Mikoto Laura nie lubi naleśników (czasem zje 3 gryzy), z rybą zależy jaki ma dzień, a ryż też średnio. Lepiej w zupie niż na słodko.
Wisieńko to Laura jak Twoja Mila. Też zawsze z wagą i ilością jedzenia była poniżej normy. I dokładnie tak jak u Was czasem są jakieś przebłyski i zje więcej ale to bardzo rzadko.
To już chyba taki typ.

Aaaaaa dziewczyny moja kuzynka urodziła 2 godziny temu śliczną, zdrową Hanię! :-)

Mikoto, leże, korzystam. Wstaje tylko do WC i do kuchni po jedzonko.

Emka, u nas takie wstawianie jest juz od poczatku października. Spokojniej było w czasie choroby, ale znów zaczyna się wstanie nocne. Viburcol nie pomaga.
Żadna gazetka, tablet, BB i FB :p

Marys, teściowa do tej pory miała Mikołaja pod opieką 5 razy po ok 1,5 h: dwa razy na spacer wózkiem (z czego raz po godzinie Miko dal taki popis, ze Aro leciał do nich), raz w domu (praktycznie przespał cały pobyt) i dwa razy na placu zabaw (przed ich blokiem, wiec miałam z okna na nich widok). Mam jakieś opory zostawiać jej Mikiego pod opieką. Za to mojej mamie ufam bez granic.

Mikoto, to ile dawek podałaś Zosi leku na odrobaczanie? Nam lekarz kazał dac raz 2,5 ml wieczorem po kolacji i kolejną po 2-3 tygodniach.

Wisienka, mój problem rozwiązała koleżanka ;-)

Kingusia, gratulacje dla kuzynki i Ciebie, Ciociu.

reklama
Kurde ale jej zazdroszcze że tak super wszystko poszło :-)
Mąż o 1 w nocy wrócił z Belgii z pracy, a ją o 4 bóle zaczęły brać :-D zawiózł ją o 8 do szpitala i przed 16 urodziła.
Rozmawiałam z nim to mówił że 4 parcia i małą była na świecie :-)

Na wczoraj miała termin. A mała Hania taka fajna pulchniutka :tak: 3610 waży.

Kurde musiałam schować te pieczątki od znikopisu bo Laura miała dwie na raz całe w buzi :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry