reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Piotrek wcina frytki nawet z McDonalda, ale gazowanych napojów nie pije.
Woda żywiec smakowa idzie u nas w ogromnych ilościach :)

reklama
beatko pytam bo chciałaś sie z nami do kurortu wybrać , jak Gabi frytki je to sie załapiesz .Oli też . A żeby niebyło to wasze bąble też są uszkodzone nie Monia?????

Hej!
Ale fajnie się zaczyna robić.
U nas też sporo postępów- Adaś często woła sisi, je sam, pije ze szklanki(choć czasem poleci jeszcze na podłogę), coraz więcej mówi.
Waży jakieś 13-13,5 kg, mierzy 88-89 cm.

Moja Majeczka też najchętniej piłaby ze szklanki i jadła sama, różnie jej to wychodzi, raz lepiej raz gorzej, ale najważniejsze, że stara się być samodzielna, a jeśli chodzi o sikanie, to też coraz częściej woła siku, czasem nie chce zejść z nocnika:-) tak jej się spodobało. A jak u was ze snem w dzień i w nocy?

No ze snem jest tak, ze jedna drzemka w dzień ok. godziny. Zasypia niestety koło 21-22.00 i śpi tak do 6.30, przynosimy go do siebie i dosypia do 7.30-8.
A z siusianiem jest dramat, nocnik - nakładka na sedes jest beeeeee, ale za to mamy zasikane wszystkie łóżka bo nasze dziecko dzielnie zdejmuje pieluchę i chce biegać z gołą pupą.

Hi :-)

Moja Gabi frytki z MacDonalda to uwielbia a ze z niej niejadek to czasami ja dopycham frytkami w domu bo tylko to tknie,ale ze mnie wyrodna matka:zawstydzona/y::-)Gabi nie jada kanapek wedliny,mieso musze siekac i przemycac,czasami zje mielone,rybe parowke ,za to lubi makaron pod kazda postacia,pije prawie wszystkowody czystej za bardzo nie lubi musze dolac minimalnie soczku to idzie w ogromnych ilosciach jak bym chciala jej dawac tylko zdrowe jedzenie to by mala czasami nic nie przelknela,mojego meza siostra cale zycie je zywnosc tylko z organicznych upraw,a choruje nonstop,z watroba ma straszne problemy,,,,wiecja jestem za tym aby jesc wszystko ale z umiarem :-)

Gabrysie tez przyuczam do nocniczka bo Vika w jej wieku juz bez pieluchy chodzila,Gabi mowi jak sie zesika i kupke zrobi ale na nocnik tylko czasami cos sie jej uda zrobic tak ze jeszcze troszke czasu potrzebuje

Spi mi okolo 2 h w dzien wstaje okolo 8 a idzie spac o 9 wiec nie ma zle....

U nas ze spaniem tez jest dramat, w dzień pospi 1-1,5 ale zasypia na noc dopiero o 22, potem w nocy ze 3-4 pobudki na herbatę. Mąż z nim śpi bo Piotrek sam nie lubi i ciągle przychodziłby do nas do łózka.
A nasz malutka ma na imie Alicja Laura i jest bardzo grzeczniutka, bardzo lubi spac po południu, w nocy nawet tez pospi ale do południa to co godzinę na cycku by wisiała. Dziisaj piotrek sie wkurzył, bo chciał sie przytulic a ja karmiłam Ale i dał jej w łeb. Na szczescie lekko, ale zazdrosnik jest wielki.
Co do jedzenia to mój nie umie jeśc sam, bo on niejadek i kaszki ani zupki sam nie zje i trzeba go karmić. Bardzo lubi pic z kubka, ale butla do napicia przeważa. Oczywiście najlepsza jest pepsi. Na razie nic konkretnego nie mówi, nawet mama nie powie, wszystko pokazuje paluchem i mówi yyy. No ale jeszcze nas pewnie zaskoczy.

Hi :-)

pije prawie wszystkowody czystej za bardzo nie lubi musze dolac minimalnie soczku
...

no drinki to i ja czasem lubie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

my z nocnikiem kapa totalna , wkłada tam mańka i mówi si ale sam za nic w świecie niesiądzie . za to ze spaniem luksus . zasypia ok 22 i do 9-10 bez pobódki i piciu ślicznie śpi. w dzień ok 14.30 i minimum do 17.30 , czasem nawet do 19 .:szok:.
Z gadaniem jako tako , mama , da , tata , balon i takie tam swoje blebleble

Oj dziewczyny zazdroszczę wam takich przespanych nocek;-), bo u nas ze spaniem to tragedia. Maja usypia ok. 21 i jak pośpi do 1 to już jest dobrze, później nie ma przeproś i musi spać z nami, bo inaczej jest krzyk niesamowity!!!!!!! Dobrze, że chociaż do 1 daje spokój rodzicom:-) Jeśli chodzi o jedzenie, to najlepszy jest makaron, parówka, mielony,danio, ale wędliny, ogólnie kanapek nie jada, no i kajzerki zajada.
Mówi też coraz ładniej, ostatnio na topie jest u niej - lalka, dom, nikolka, talol (czyt. Karol=tata), ciocia, banan, ogólnie codziennie coś nowego wymyśla
zielona2909 gratuluję córuni! Sliczne imię wybraliście, jak będe miała drugą córę to dam jej na imię właśnie Alicja lub Ewunia:-)

reklama
Zielona jeszcze raz serdecznie gratuluje:-) Alicja to naprawde sliczne imie,niech Ci kruszynka zdrowo rosnie.

Gabrysia tez sie jeszcze budzi w nocy jak czasami raz albo dwa,ale dostanie pic i spi dalej ale jeszcze do niedawna budzila sie z wrzaskiem pare razy i musialam ja uspakajac przez pare minut,mysle ze przez zeby...

Bylysmy na polku przez godzinke male sie troszke wyszalaly u nas zimno ale slonecznie,Viki juz nie moze sie doczekac wyjazdu do polski ma juz cala sterte obrazkow dla Babci a wczoraj spakowala juz nawet zabawki ktore chce ze soba zebrac,chyba za wczesnie jej powiedzialam,ale ja sama sie doczekac nie moge bylam ostatnio prawie 4 lata temu jeszcze z Viktoria w brzuszku

Do góry