reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

witajcie po majówce :)

ja zrobiłam małe podsumowanie na koniec 10 miesiąca miałam zacząć pisać bloga ale jakoś czasu brakuje ;)

* mamy 5 zębów idzie 6

* mniej więcej unormowało nam się spanie - 1 lub 2 drzemki w ciągu dnia zależy o której wstaniemy ;) ale teraz max 22-23 i Gabi śpi już na noc i budzi się koło 4 na małe jedzonko i śpi albo do 6 albo do 8 :)

* Gabi wstaje przy wszystkim wliczając firankę co skutkuje jej zerwaniem

* wspina się po meblach ostatnio próbowała wejść na fotel!!

* żadna szafka i szulada nie jest bezpieczna!!

* Gabi nauczyła się rzucać piłką - tz przedmiotami bo rzuca wszystkim bardzo lubi sobie rzucać piłkę z mamą lub tatą

* potrafi mniejsze przedmioty włożyć do większych - ale największa frajda to wywypywanie wszystkiego najlepiej jak robi dużo hałasu

* umie mówić "am" pogania mnie przy karmieniu

* nieśmiało robi "pap" ale tylko w niektórych sytuacjach ;)

* naśladuje dzwięki

* potrafi cmokać - przesyłać buziaczki, potrafi być brawo jak coś dobrze zrobi np rzuci piłką :)

* reaguje na słowa "gdzie jest mama? gdzie jest tata? gdzie jest cici (kotek) ?

* potrafi ładnie głaskać kotka :)

* udaje kaszel by zwrócić na siebie uwagę ;)

Waga Gabi to coś koło 11kg wzrost ok 82 cm :)

reklama
drogie mamusie, Wiktorek jest naszym pierwszy dzieckiem, więc jeszcze wiele musimy się nuczyc np o co chodzi z tą trzydniówką, to na ząbki??? Bo nasz synek prawie od trzech dni gorączkuje ( od góry przebijają mu się trzy ząbki naraz, ale lekarz twierdzi,że gorączka nie ma z tym nic wspólnego) Lekarz mówi, że to jakiś wirus. podajemy mu na zbicie gorączki paracetamol w czobkach (pierwsze dwa dni gorączkował około co 5-6 godzin 39,4 od wczoraj było 12 godz przerwy i znów gorączka ) do tego dostaliśmy mocny antybiotyk Cefpodoxim dwa razy dziennie. Ach i wczoraj wieczorem raz wymiotował. czy talie obiawy są przy tej trzydniówce ?????

Ajunia przy trzydniówce nie podaje się antybiotyku tylko syropek na zbicie temperatury, po 3-4 dniach wyskakuje wysypka i nic poza temperatura sie nie dzieje. Mój synuś jadł normalnie tylko gorączkował.

Dziewczyny jestem w ciąży. Jak zobaczyłam test byłam przerażona. Teraz jest juz lepiej, chociaz perspektywa posiadania dwójki dzieci i mama będaca bez pracy skutecznie mnie załamują. Ale najwazniejsze żeby dzidzia była zdrowa, to 5 tydzień. Termin mam na 9 stycznia 2011.

Zielona-Napewno dacie sobie radę. Piotruś juz nie będzie taki mały. No a potem kontakt będzie dobry miedzy dziecmi.No i z wyprawką lepiej-jeśli się rzeczy nie pozbyłaś.
A ja dzis jade po test,bo też jakiegoś stracha mam. Ostatnio dziwnie się czułam.

Cześć:)
Dłuuuuuuuuuuuugo mnie tu nie było, ale tak jakoś wyszło. Powrót do pracy, przeprowadzka, mały remont i wieczny brak czasu :)
U nas dobrze, Ninka już ładnie chodzi sama, ma troszkę jeszcze stracha czasem, ale ogólnie jest dobrze :) Ząbki ma nadal dwa ale ostatnio ślina leci litrami więc myślę, że niedługo już będzie ich więcej :) Śpi mi nadal po 12 godzin w nocy (od urodzenia tak miała, budziła się tylko raz około 3 na mleczko i tyle). Teraz jak jej ciepło, albo coś to wstaje w nocy w łózeczku, woła: mama, dostaje butlę z herbatką i kładzie się spać :) i śpi do rana :)Zasypia ładnie, albo przy butli z kaszką albo kładę ją na boczek i mówię,że trzeba iść spać to zamyka oczka i śpi :) W ciągu dnia mi mało śpi, ale nie narzekam :) Poza tym dużo mówi, uwielbia oglądać książeczki i o zgrozo uwielbia teletubisie, na które ja patrzec nie mogę....no ale cóż :)
To chyba tyle, pozdrawiam wszystkie mamusie i małe i większe bąble :)

No Regina ale masz utalentowana Ninusię. Mój w nocy budzi się kilka razy i musi zawsze dostac butlę z piciem. Jak sie przebudzi to siada i ryczy i koniecznie ja musze do niego przyjść. Piotrus ma juz 8 ząbków (4 na dole i 4 u góry). Na razie tylko raczkuje i wyrzuca wszzystko z szuflad.

Hej.
Zielona, ale wiadomość! Gratulacje... Dałaś mi do myślenia. Wprawdzie jestem na wychowawczym, ale dziewczyny donoszą mi co się dzieje w pracy. U nas z kolei wypłacają pensje w ratach. Nawet nie chce mi się iść podbić ubezpieczenia, taki ponoć "humor" wisi w powietrzu.
W Poznaniu sezon szparagowy, wypróbowujemy różne smaki gotowane na parze. I czekamy na prawdziwe lato. Bez burz i niskiego ciśnienia. Doszłam do wniosku, że młody jest meteopatą. Spi w takie deszczowe dni więcej niż zwykle i jest okrutnie marudny.

Witam dziewczyny...

My juz po przeprowadzce ale na razie wesolo nie jest:-(...wiadomo dwojka maluchow a maz od rana do wieczora w pracy ale powoli wszystko sie zrobi...Zielona serdeczne gratulacje...wszystko bedzie dobrze ja mam prawie taka sama roznice miedzy moimi corciami i male swiata za soba nie widza.:-)

reklama
Dziewczyny jestem w ciąży. Jak zobaczyłam test byłam przerażona. Teraz jest juz lepiej, chociaz perspektywa posiadania dwójki dzieci i mama będaca bez pracy skutecznie mnie załamują. Ale najwazniejsze żeby dzidzia była zdrowa, to 5 tydzień. Termin mam na 9 stycznia 2011.
zielona wielkie gratulacje :))))))))))))), ale super. My się staraliśmy i nic :(((, a teraz przez ten brak pracy musimy odłożyć plany, strasznie mi przykro z tego powodu bo bardzo chciałam, żeby była mała różnica wieku.

Co do spania Piotrka on po prostu od początku sypiał u siebie w łóżeczku, a zasypianie samemu jakoś samo mu przyszło prosto bardzo. Po prostu jest taki padnięty wieczorem, że zasypia w mig. :))

Ale chciałam się pochwali, że moje dziecko pięknie chodzi :))

Do góry