reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anielka rozmawialm z kolezanka ortopeda i musialabys isc jeszcze raz do lekarza zeby zobaczyl Zu wtych butach bo jesli wkladka jest minimalnie za wysoka to jest nieprawidlowe ustawienie biodra i moze krzywic kolanko.No warto skonsultowac!

reklama
na co zwalic mam ta krotka pamiec?
Pomyślimy, pomyślimy i winny się znajdzie :cool2:
Biedna Amelka... Oby lekko przeszła to świństwo! :tak: Ospa może dać nawet kilka bąbelków - moja koleżanka tak miała :tak: Myślę, że warto by lekarz obejrzał :tak:
A wczoraj ubzdryngoliłam się kieliszkiem wina :eek: Muszę zacząć energiczniej trenować, bo w październiku albo non stop będę pijana, albo o suchym pysku :dry::-D
jolka wózek fajny :tak: Co do fotelików, to wszystko zależy czy będziecie dużo jeździli - jeśli tak, to warto wydać więcej na lepszy (np. Maxi Cosi). My mamy Mutsy Play (rozkłada się na płasko i to jego wielki plus), ale właśnie kupiliśmy Maxi Cosi Tobi, bo Młodą szlag trafiał i już się jej nie dało utrzymac tyłem :sorry2:
Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok - glukozą się nie martw, przecież wiesz że to badanie standardowe w ciąży ;-) A z płcią, niezły cichociemny :-D
anielap kciuki żeby nóżki nie bolały...

Młoda wstała o 6 :dry: I usnęła dopiero o 9 :dry: A w nocy wrzask o 3 nie wiadomo o co, za to Piotrek krzyczał i stękał do północy :dry: Ło matko... Chyba mu włączę probiotyki, bo od 2 tyg załatwia się kasztanami w 5 turach a śliwek nie chce jeść :dry: Macie jakieś inne pomysły...?

Anielko - mozliwe buty...:szok: Bidulka Zu. Ja bym odstawila je zaraz teraz i zobaczyla cio dalej.

Esiu -jogurt, kefir (tego pewnie nie bedzie jadl choc Su bardzo lubi), herbata rumiankowa poga tez - duzooo pic ogolnie, zup duzo tez na smietanie, hmm co tak jeszcze stosuje Su... ooo jablka.

Jolka -Gratki zakupu. Supcio!:tak:

Rozgadalysmy sie z Olla, ze nei wiem czy przeze mnie do lekarza zdarzy:sorry2: heehhe a ja do pracy, wiec duzo nei pisze - milego dzionka wszystkim Duzym i Malym ;-)

ANIELA odpieluchowanie najlepiej zrobić tak jak my z Antem ;-) po prostu założyłam mu gaciory i tyle ;-) lał w gacie, czasami nie miałam suchych do ubrania, ale uparcie zostawałam go w gaciach cały dzień ;-) po 7 dniach męczarni zakumał :tak: i jest spokój :-pco prawda 6 dnia miałam kryzys i mu kazałam wyprać osrane gaciory (prał sam, w misce) i chyba był to moment przełomowy ;-)

piaskownica z kolorowym piaskiem :szok: ja też chcę taką!

dla mam pieluszkowych ;-)

w Rossmannie przy zakupie dwóchpaczek pampersów jumbo dostaje się pieska do ciągnięcia Fisher Price :-)
oto szczegóły ;-)
ros.png

Nie wiem co z tym kolankiem. Dzwoniłam do ortopedy pytać czy nas dziś przyjmie. Mówi że nie ma potrzeby, ale jakby się pogłębiało to mamy zasuwać w poniedziałek do niego. Powiedział że czasem tak może być, bo Zu ma dużą wade i ten ból moze wynikać z tego że kolanko pracuje i wraca już na dobre tory. Oby......
W domu buciki zdjęłam na chwilę, przed wyjściem znów założyłam. Na spacerze nic nie wolała że boli. Albo czasu nie miała bo zajęta ganianiem, albo przeszło. Zobaczymy po spaniu jak będzie.

Ollu dziękuję kochana.... :-p Pisz co u lekarza...

Pochawalę się jeszcze że Zuzkowy paszport jest już do odebrania. Wniosek skaładaliśmy 21lipca. Szybciutko się wyrobili:-)

Jolka wózek superancki. Patrzę przede wszystkim na koła. Duże i pomowane.... :tak: Uwielbiam oglądać wózeczki, foteliki i inne bajery. Czasem w sklepie zatrzymuję sie przy gondolkach, a maż krzyczy że już sie taki nie przyda:-D

Esia ja polecam Dicoflor, ale jogurcik naturalny to też fajna sprawa. Moja Zu na przykład uwielbia maślankę. Może być jeszcze sok jabłkowy, i jagody chyba, ale tu nie jestem pewna.

Gingeros no tym razem mam zamiar wytrwać. Zuzka patrzyła dziś jak piore jej majtki.... Kurka, nie pomyślałam, żeby jej wręczyć to zadanie.​

Ale puchy....
Popołudnie u nas spokojne. Wyszłyśmy na spacer w spodenkach i w tych samych wróciłyśmy. Żadnej wpadki. Majciochy suche:-)
Jutro mąż z nią idzie na spacer i ciekawam czy sobie poradzą z siuśkaniem na trawkę. Wogóle ta moja Zu to nie chce żeby ją wysadzać. Sama chce kucać i głośno krzyczy "nie trzymaj mnie"... I kuca tak sama, często obsikując gatki... Ale lepsze to niż łażenie w taki upał w pieluszcze.

Miłego weekendu:-)

Dzagudki już chyba wracają niedługo:-)​

anni anielap dzięki :tak: Zacznę wrzucać śmietanę gdzie się da i może namówię go na jogurt...

Faktycznie, puchy straszne :szok:

Skończyłam maraton prasowania :dry: Bagatelka 3h, ledwo na oczy widzę :dry: I już następne się suszy... Syzyf przy gospodyni domowej wysiada :-D
Idę spać. Pewnie pobudka przed 7, więc i tak jestem już na przegranej pozycji...
Pa!

Ja tam się za prasowanie wogóle nie biorę, jak wyciągam z szafy i wygląda nie teges, to prasuję przed założeniem :-p
Miałam wczoraj dom ogarnąć, ale okazało się, że muszę przepisać wszystko nad czym pracowałam pod koniec czerwca i teraz siedzę wieczorami i dłubię długopisem w zeszycie (co dla mnie jest chore w dobie komputerów :dry:)

Ależ tłok :dry:
jolka czemu przepisujesz? Ktoś oszalał i woli czytać ręczne pismo niż wydruk :szok::-D
U mnie prasowanie przed założeniem się nie sprawdziło :baffled: Wszyscy chodziliśmy jak wycieruchy, więc przerzuciłam się na prasowanie podczas zdejmowania z suszarki, tylko przez te upały nieco zaniedbałam i zebrały mi się 4 pralki :eek: Jak lecę po jednej, to da się przeżyć, ale jak się nagromadzi :szok:

Małgosine oczko wymazane, teraz czekamy na wynik. A wieczorem grill, więc mam nadzieję się objeść :cool2:
Miłego wszystkim!

reklama
Ooo ja też dziś grilla przewiduję :-p:-D szczególnie dlatego uwielbiam grilla, bo wtedy M się wszystkim zajmuje :-):-D
Esiu przepisuję protokół z posiedzenia rady i musi być w zapieczętowanym zeszycie z ponumerowanymi kartkami :baffled: ale właśnie skończyłam ;-):-)
A M właśnie skończył montować chłopakom huśtawki na podwórku :-D jupi :-D
W przyszłym tygodniu przyjedzie stal na furtkę i płot i może niedługo nie będę ganiać za Maksem po wszystkich sąsiadach :-):-):-)

Do góry