reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ojej, no to wszystkim maluchom zyczymy powrotu do zdrowia.
Rysa-IPV to polio,a HIB to grypa (Haemophilus influenza) :-)
Ja tez szczepilam mala w piatek i do dzis ma male zaczerwienienie w miejscu wstrzykniecia. My mialysmy Infanrix czyli DTaP (blonnica, tezec, krztusiec) i Prevenar czyli pneumokoki. Wczesniej zamawialam jeszcze Rotateq (rotawirus 3-cia dawka) ale mala byla chora i musialam przesunac szczepienie o 2 tygodnie no i sie okazalo ze w 28 tygodniu (jak sie pojawilysmy na szczepieniu) nie mozna juz podawac Rotateq-u :-( No wiec go nie dostala. Rotateq mozna do 24 lub 26 zaleznie od firmy, podanie po tym terminie grozi nieprawidlowym rozwojem przewodu pokarmowego.

reklama
a ja z innej beczki.... mamy internet!!!!!!!!!!!! po tylu miesiącach! Dziewczyny! Wreszczie wracam! Oj ile będę miała czytania :-)
U nas wszytsko ok. Szymuś zdrów jak ryba, ma jeden ząbek, jest mocno ciekawski, przesypia całe noce, w dzień śpi 2x1,5godz. i jest bosko.
ja doczytam troszkę zaległości, to wstawię jakieś foteczki.
Kurczę, jak się cieszę że znowu jestem z Wami!!!!!!!!!!!!!

Ania :-)

do trzeciej nocka super :tak: potem też było super :tak: czyżby, czyżby to zmiany na lepsze?? ale ciiiii, bo znów zapeszę ;-)

od wczoraj Antonek raczkuje :-D bardzo nieporadnie, ale już :-D cudny to widok i śmieszny oczywiście też ;-) a w niedzielę myślałam, że on jeszcze dalej niż bliżej, wczoraj rano wstał i normalnie sobie na kolanach poszedł :-D cwaniakos, mały cwaniakos ;-) podejrzewam, że coś przed nami ukrywał ;-)

chorowitym zdrowia życzę :tak:

Niuni, welcome back :-):-). To masz trochę do nadrabiania...;-)

Gingeros, gratki dla Antonka :-).

Buziaki dla Zosi, Czarka i i Ali - zdrowiejcie szybciutko:tak:. Duuużo zdrówka

szopka współczuję remontów... U nas - nowy blok - wciąż ktoś wierci albo wali młotkiem :dry: Na szczęście Młodego to nie rusza, ale ja wymiękam :baffled:
Może wymioty to była rekcja stresowa właśnie na hałas?
Oby się nie powtórzyło :tak:

rysa jak Ala? Mam nadzieję, że lepiej :tak:

Izka 3 dawki na rotawirusa? My szczepiliśmy Rotarixem i były dwie...

Gingeros bo On ćwiczył gdy nie patrzyliście :-D

niuni witaj! :-)

efilo co się Zosi przyplątało??? Biedulka...

podejrzewam, że coś przed nami ukrywał ;-)
pewnie tak:blink: gratuluję
Michał dzisiaj juz bez ukrywania obracał się na brzuszek, to nie ten wątek, ale jak już piszę, to piszę;-) no i obalił moją teorię odnośnie leżaczka i jego konstrukcji:zawstydzona/y: siada w leżaczku:tak:
7-miesięczniakom, którym jeszcze nie życzyłam NAJ, życzę teraz:tak:
wszystkim chorowitkom - szybkiego powrotu do zdrówka

reklama
Dżisesss ale smarujecie... norrrrmalnie nie wyrabiam czytać a co dopiero pisać
Litości dla zapracowanych mam
a075.gif
(Jolu dzięki)

HAPPY MONTHDAY DLA ZOSIEŃKI I ALEŃKI
a010.gif

Raczkującym - GRATKI
k010.gif

Chorującym - ZDRÓWKA
d050.gif

Jutro przeprowadzamy małego do spacerówki. Już nie dało rady go dalej upychać w tej gondoli. Dzisiaj ostatecznie i dobitnie powiedział co o tym myśli drąc się bez przerwy na spacerze dziadkowi.
Szkoda, że pracujące mamy omijają takie sytuacje. Nawet nie zobaczę jego minki jak w swoim mercedesie będzie zwiedzał osiedle
g020.gif

A wczoraj normalnie załamka - wracam z pracy i z przedpokoju wołam do niego "dzień dobry", a mój Misio zrobił podkówkę i się rozbeczał na mój widok. Tak właśnie reaguje na widok obcych osób. No normalnie aż mnie serce zabolało.
a025.gif
A pracuję dopiero drugi tydzień.
Z dobrych wieści to ruchowy postęp młodego ma się dobrze. Co prawda nie jest takim wyczynowcem jak tu co niektórzy (albo i większość
s045.gif
) siedząco-pełzająco-raczkująco-chodzący ale widzę tendencję rosnącą. Głęboko wierzę że i kiedyś mój Misio zacznie turlać się po całym mieszkaniu po czym wstanie otrzepie się i pójdzie do swojego pokoju
s065.gif

No to podążam na inne wątki.

Do góry