reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia sobie poszła, Kachasek nadrabia (nie wiem po co ja jej wszystko bym streściła, hic :eek:), anni dokarmia, Luka o gdzieś ty moja ostatnia nadziejo! Pisz do mnie! Ja nie chcę sama pić, hahaha ;-)
nic nie nadrabiałam:no: ani mi się śni:-D
teraz czekam aż moje dziecię zaśnie (póki co śpiewa, więc może zaraz padnie) - oczywiście w łóżeczku:tak::happy2:
to, co u nas się zmieniło, to:
  1. spanie - bąbel zasypia w łóżeczku, drzemki w ciągu dnia są dwie - w porywach trzy
  2. jedzenie - sięgnęłam po mieszankę, bo mam żarłoka, a cycki nie wyrabiają, ale butlę dostaje na dobranoc i ew. jak jesteśmy poza domem i nie ma za bardzo warunków do cycowania. na obiad wciąga cały duży słoiczek (190g) i pewnie wciągnąłby więcej:szok: na kolację opróżnia obydwa cycki i do tego potrafi wydoić ok 20 ml kaszki lub mleka z kleikiem:szok: deserek? pół słoiczka to mało więc gratis cycek. najchętniej wszedłby w nasze talerze, jest krzyk jak jemy (nawet jak jest zaraz po jedzeniu) - jednym zdaniem - puści nas dziecko z torbami:szok:;-)
  3. często zdarza mu się śpiewać ok 4 nad ranem:baffled: w dzień buzia się prawie nie zamyka
  4. potrafi chwilkę sam siedzieć (oczywiście z asystą) jednak nie siada sam, ale jak się podciągnie, albo go posadzę to siedzi
  5. co się zmieniło u mnie - wyluzowałam trochę i zaczynam więcej ufać intuicji i obserwacji dziecka niż sztywno trzymać się tego, co gdzieś wyczytałam
co się nie zmieniło to:
  1. zębów nadal niet
  2. z plecków na brzuszek nadal niet (chociaż wczoraj było już prawie, dzisiaj rano też, ale z ręką sobie jeszcze nie radzi i wraca na plecy)
  3. i to chyba tyle co się nie zmieniło;-)
to tak w skrócie
fotki jakieś wrzucę na zamknięty

reklama
Witamy, my już na wyjazdowych świętach. Odpoczywamy sobie, a dziadkowie wnusiem się zajmują :-)
Jak wczorajsze imprezowiczki? Główki nie bolą;-)

Widzę, że wszyscy świętują chyba bo pusto jak nigdy...
Za to ja dzisiaj siedzę z pyfkiem i wypoczywam

Składam wszystkim forumowiczkom i czytelniczkom oraz ich milusińskim -
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

ELFY

Dorotko Droga WITAJ.

A propos wiecie napewno ze dentysci maja najwyzsza rate samobojstw na swiecie. Pewnie wiecie, ale czytalam niedawno artykul na ten temat. Sorki, ze to przytaczam. Tylko zastanawiam sie dlaczego? Czy wiecie Dlaczego?:-)
tego nie slyszalam i nie wiem dlaczego:-):-)

anni, uwielbiam Cię, ale weź ty Dorisona nam tu nie dołuj!!! Wiedźmo, skończ to co pisałaś jako anegdotę parę postów wyżej.

Esia, a jednak!! No kochana, jestem dumna jak nie wiem co. Ha! Mówcie do mnie Blanes-znajoma Esi!!! :-)

dorison nie zdolowany:tak::tak::tak::tak:

Może dlatego, że piękne kobiety na ich widok płaczą, a gdy się zbliżają, zaczynają się trząść? I nikt ich nie lubi :-p

dorotka ofkors, traktuj to jako żart ;-)

Luka jak dziś zamówię, to przywiozą po świętach - w łeb sobie strzelić...

Blanes taka zmyślna, a taka gapa jedna! :-D

absolutnie,w tym zawodzie uwielbiam to ze faceci typu miesniaki sie mnie boją:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Boshe Blanes masz racje - jeju pzepraszam. Ale akurat czytam w gazecie artykul.
Dorcia przepraszam, ale serio tak pisza...

no co ty,a tak wogole to moze rzeczywiscie ze mozliwe:tak:

aaa.. apropos sexy dentystow to jest dobre czekajcie juz pisze...

nio i co z tymi sexy dentystami:-D:-D

Sluchajcie. Rok temu nooo moze juz ponad rok (jak jeszcze nie bylam z moim obecnym) bylam w Cieszynie - pierwszy raz od 10 lat skad pochodze i ponewaz wiem ze w PL maja dobrych dentystow a moje zeby to koszmar... pytam babcie .. bo babcia wie wszystko o jakiegos dobrego.

A ona mi mowi, na drugi dzien ze juz mi zadzwonila i zrobila wizyte - rozumiecie, babci sie nudzi. No i mowi gdzie ma gabinet. Ja z jakimis 5 zebami do leczenia, jade...
W poczekalni slysze glos z gabinetu jakby znajomy.. No cholercia cos mi tak dzwoni nie wiem co.. Skad ja znam ten glos.. Jezu Mariaaa otwiera drzwi nie kto inny jak moja dawna milosc z licum i MOJ PIERWSZYYYYYY... Zostal dentysta...

Zamiast robic zeby poszlismy na kawe... rozumiecie. Nei moglam poprostu.:-D pokazac mu moje 5 dziur... no nie dalo rady. Skonczylo sie randka, ale tylko jedna. hehehe

no i widzisz jakie spotkanie po latach:-):-)

dzien dobry a moze dobry wieczor
czy jakas bibka sie szykuje:-):-):-)

No wczorajsza imprezka bomba! Blanes jeszcze odsypia? :-D

Moje kochane Maleństwo uznało, że jeszcze jedna powalona noc i matka weźmie i zejdzie, i postanowiło wyluzować :-) Były dwie pobudki jedzeniowe i spał od 21 do 8.30 :-) Czuję się jak nowo narodzona - wprawdzie po długim, bolesnym i obarczonym komplikacjami porodzie, ale zawsze ;-)

kachasek niesamowicie Misio urósł. No szok! Jakby usiadł obok Piotrusia (tylko Piotruś nie siedzi ;-)) to wyglądałby jak starszy brat! :cool2:

czesc kochane... Taaa imprezka cacusi. a kacyku zero, ale humor mialam dzis jakos nie teges wyzylam sie na drugiej polowie i juz mi lepiej!!!:-D

Dorotko uffff sie ciesze, ze sie nie obrazilas ;-)

Blanes kochaniutka... jestes dzis?

Kachasku bylam na zamknietym - komentarz zaraz tam napisze, albo oki tu tez dobrze - wiec,ale misiek ma czupryne - jejuuuu. W ogole taki przystojniak z niego rosnie! no a zdjecia aniolka wprost kapitalne!!!!!

dzien dobry:-):-):-)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
W tym dniu radosnym,oczekiwanym,
gdzie gasną spory,goja sie rany,
zycze Wam zdrowia,zycze milosci,
niech maly Jezus w sercach zagosci,
szczerosci duszy,zapachu ciasta,
przyjazni,ktora jak milosc wzrasta,
kochanej twarzy co rano budzi,
i wokól pelno zyczliwych ludzi

zyczą dorotka,lukasz i maly julciak
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

p.s. jeszcze tu bede zaglądac,ale tak jakby czasu zabraklo wole na spokojne teraz Wam zlozyc zyczenia:-)

reklama
Do góry