reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziewczynki Kochane,
Ja tylko na chwile zeby powiedziec Wam ze tesknie za wami...:tak:
Jednak.. W skrocie:
My w Londynie - szukamy pracy, mieszkania i w ogole wczorajszego dnia hahaha
Zapomnialam juz jak ta emigracja (szczegolnie z mala dzidzia) moze byc meczaca ;-)

Ale ogolnie jest bardzo oki...I wszystko Wam poopowiadam wkrotce.

Goska - mala w samolocie byla super choc bylo z przygodami - cala podroz zamiast 5 godzin od drzwi do drzwi trwala 13...:sorry: -Lot opozniony o kilka godzin - istny cyrk.

aaa...Widzialyscie Olle? Pytam bo mi jakos zginela z oczu a mialysmy sie spotkac w Londynie...Mam nadzieje, ze wszystko u niej oki.

reklama
Esia, kachasek na tym drugim forum są zasady typu: nie wolno pisać posta pod postem, wklejać linków itp. jak się nie przestrzega zasad to tak jak a meczu: karteczki ;-) no i są specjalnie wyznaczone osoby do pilnowania porządku :tak::-D

Także tu u nas to jest luuuzik :-D

Jola jak szpieg to ja się czuję jak tam zaglądam :-D

Iszatr - witaj Kochana. Cieszę się że się zdecydowałaś. Same super kobitki się tu zebrały :cool2:

A tak a propos spania to moja Zośka się zepsuła. Budzi się o raz więcej niż zwykle. Luka... to przez przypadek nie Twoja sprawka??? ;-)

Iszatr witaj!
Anni powodzenia w odnajdywaniu wczorajszego dnia ;-) Buziaczki dla Suri

Jeśli chodzi o przesypianie nocy, to niestety nie mam przepisu, ale zauważyłam prawidłowość: jeśli Czarek mniej je w dzień to nadrabia w nocy. Lepiej mu się śpi kiedy w sypialni panuje chłodek. Kiedy budzi się w nocy najpierw sprawdzam czy nie potrzebuje pogłaskania po główce, zmiany pozycji czy smoka, a jeśli nic z tych rzeczy go nie zadowala dopiero wtedy go karmię - jak się okazuje wiele przebudzeń nie wynika z głodu.

agik z tego co piszesz to twój synek jest po prostu przyzwyczajony do późnego zasypiania, żeby to zmienić musisz zacząć wcześniej kąpać i kłaść spać małego. Pierwsze próby napewno będą ciężkie, ale warto, bo zatęsknisz za spokojnym wieczorem :tak: A z tym spaniem całą noc to tak nie do końca, bo skoro śpi od 24 do 7 i potem karmienie i spanie. Ja kładę Maksia o 19.30-20 i też śpi ok 6-7 godzin bez przerwy, tyle że wtedy pobudka na karmienie wypada o 2-3, naje się i śpi dalej. Definitywnie wstaje o 7 rano. Ja sobie chwalę ten system, bo zawsze mam wolny wieczór i mogę go spędzić z M (pod warunkiem, że jest w domku) :tak:

No i jak będziesz chciała pójść do pracy, to nie będzie problemu z pobudkami :-)
Jolu zgadzam się z Tobą i innymi dziewczynami, ale to wcale nie jest takie łatwe uśpić mojego synia o wczesnej porze. Próbuję tak od kilku dni, ale czasami po prostu wychodzę z siebie przy któryśtamset wkładaniu smoczka, bo jak wypadnie to już koniec świata. I głaskanie po główce, i bujanie na rękach, nawet mu śpiewam:szok::-) a jemu się wtedy na pogaduchy zbiera:confused2:
Nie powiem, bo czasami zasypia jak człowiek o 20.00 ale co z tego jak budzi się ok.22.30 i potem znowu 1,5 walczymy kto pierwszy padnie.

Witaj Iszatr w naszym mamuśkowym gronie.:-)

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :-)Bardzo tu miło u Was :tak:
Agik czytałam kiedyś, że najlepszą porą na kładzenie niemowlat spać jest latem: 20.00-20.30 a zimą: 19.30-20.00 i jak się przegapi te pory to później cięzko dziecku zasnąć. Trzymam kciuki za synka, no i Ciebie :-)

reklama
Witaj Iszatr :-).

U nas z usypianiem odwrotnie niż ui Agik - Karolinka tak się sama przestawiła, że o 19.00 "pada na pysk" i ja próbuję ją przetrzymywać, nie zawsze mi się udaje, a już w niedzielę zmiana czasu i jej zasypianie będzie wypadało na 18.00, 18.30. Coś muszę z tym zrobić, bo jak dla mnie to troszkę za wcześnie. I nie pomaga nawet drzemka o 17.30, 18.00, ona i tak jest po godzinie spiąca :sorry:

Do góry