reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

ja mam w srode usg to sie spytam, no i bedziemy wiedzialy na czym dokladnie stoimy... dlugosc szyjki przynajmniej jak nie rozwrcie da sie sprawdzic

reklama
No właśnie, powinnam też już przestawić się z folika - zrobiłam przegląd i chyba najbardziej polecany jest prenatal.
Co do no-spy, to od początku gin mówił, żeby brać doraźnie w razie bólu/skurczy brzucha. Tylko nie wolno więcej niż 7-8 na dobę (oczywiście, zwykłej - co do forte to nie wiem).

Efilo właśnie dlatego zapytałam o szczepienia przy podróży do Indii. Bo generalnie w ciąży nie zaleca się żadnych szczepień - co przecież nie oznacza, że można i tak jechać.
Ja może jestem przewrażliwiona (pisałam, staraliśmy się o dziecko dość długo), ale nie zdecydowałabym się na nic, co mogłoby zagrozić. Żadnych egzotycznych podróży (byłam w Egipcie - niby nic, ale pełna egzotyka) a Indie z pewnością nie są Europą.

Cóż, w Egipcie zaliczyłam zemstę faraona :zawstydzona/y: i faktycznie nie chciałabym sprezentować czegoś takiego mojemu maleństwu. Z drugiej strony kiedy jechać? Po porodzie?

Esia: ja biorę centrum materna i jestem zadowolona. Jak na razie przestały mi syfki wychodzić i wydaje mi się, że te witaminki mi w tym też pomogły.

Efilo: a cóż to ta zemsta faraona? Brzmi złowieszczo :baffled:.

Blanes... Nie chcesz wiedzieć :-D
(To coś jak grypa żołądkowa. Efekt odmiennej flory bakteryjnej. Trwa dobę i wykańcza fizycznie)

Słuchajcie o co chodzi z tym rozwarciem i skracaniem szyjki? Może ktoś mnie uświadomić? Ja myślałam że to temat aktualny dopiero za jakieś cztery miesiace... :confused:

Jest, Efilo, nadzieja jest zawsze. Już myślałam, że sprawa jest beznadziejna a tu od kilku dni cisza i odpukać w niemalowane, mam nadzieje, że tak zostanie. :laugh2::laugh2:

Dziewczyny, jestem w szoku. Takiej nas ilości jednoczesnie nie było nigdy! Ja wczoraj i dziś w robocie kompletnie nie mam czasu na pisanie, tylko teraz przy jedzonku szybciutko sobie czytam Wasze wypowiedzi. I kurcze nie nadążam!!!

Co do witami, to ja biorę teraz Feminatal N. I na razie syfy nie znikają, ale tak jaby się nasiliły, bo oprócz nosa dostaję na brodzie i pod nosem. Wrrrr.:baffled: Ale moze dlatego, ze biorę dopiero od tygodnia??? Mam nadzieję że i mnie spotka to szczęście i cera cudownie mi się wygładzi.

reklama
Do góry