reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Kachasku nie przejmuj się brakiem reakcji na grzechotkę, nasz mały czasem zareaguje a czasem nawet ogromny nagły hałas go nie wzrusza a słuch miał badany i wyszło że wszystko ok. A to że wpisali w książeczce że istnieją czynniki ryzyka nie oznacza jeszcze że ze słuchem coś jest nie w porządku.
Dokałdnie!!!
a ponadto zakladam wątek z dolegliwosciami naszych cudeńków i gzdie bedziemy mogły umieszczac rady- dobre rady zawsze w cenie:D

reklama
Kochasku dokladnie jak mowia dziewczyny...czasami walilam przy niej garami ,cos mi spadlo na podloge a mloda wogole nie reagowala a innym potrafila podskoczyc jak kladlam szklanke na stol...:-D

U mnie znów Zuzia wieczorami zaczyna bardzo płakać bo nie może się wypróżnić.....kolka to to na pewno jeszcze nie jest... z moją dietą bardzo uważam i na 100% nie jem niczego co mogło by jej zaszkodzić ....tłumaczę sobie to tak jak mi powiedziała lekarka, że to przez niedojrzałość przewodu pokarmowego i, że się unormuje....ale nie wiem jak będzie....

W dodatku Zuzi kupkę najlepiej robi się przy cycku - niekoniecznie musi jeść - wystarczy, że trzyma....

Kochane Czy Wasze maleństwa nie mają problemów z wypróżnieniem ????

U mnie znów Zuzia wieczorami zaczyna bardzo płakać bo nie może się wypróżnić.....kolka to to na pewno jeszcze nie jest... z moją dietą bardzo uważam i na 100% nie jem niczego co mogło by jej zaszkodzić ....tłumaczę sobie to tak jak mi powiedziała lekarka, że to przez niedojrzałość przewodu pokarmowego i, że się unormuje....ale nie wiem jak będzie....

W dodatku Zuzi kupkę najlepiej robi się przy cycku - niekoniecznie musi jeść - wystarczy, że trzyma....

Sorga założyła fajny wątek "jak sobie radzić z problemami" więc tam skopiowałam swój post.

Witam
Moja Obcycusia ssała mamcie co 2h teraz mam nadprodukcje mleczka:szok:a na dworze buba i jak tu isc na spacerek
Dorotko jak tam malenka i jak sprawuje sie quinny ja mam taki sam i jestem z niego bardzo zadowolona kupiłam go przez allegro i wyszło taniej 4stówy

Czasami dzieci przy piciu mleczka nalykaja sie za duzo powietrza....Moja czasami tez dawala koncert przed spaniem i potrafila tak czasami godzine bez przerwy...
Kolezanka polecila mi krople SAB(nie wiem czy mozna je dostac w polsce) i naprawde rewelacja...Podawalo sie przed kazdym posilkiem-szczegolnie wieczornym i dzieki temu skonczyly sie nasze problemy..Zero kolek itd...

Efilku wiem ze moja kolezanka sprowadzała je z Niemiec,ponoc u nas odpowiednik to espuumisan kropelki

reklama
Ja co prawda jestem mamą grudniową ale również mamą Stasia, który miał ostre kolki. Przeczytałam wasze ostatnie posty i widzę że szukacie lekarstwa właśnie na tą dolegliwość. U mnie świetnie się sprawdził infacol. ?Bardzo Wam polecam czerwcóweczki:-) Ale Wam zazdroszczę. Ja jeszcze muszę pół roku poczekać na moją dzidzę:-)

Do góry