reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No niestety Jolka ludzie są wredni nawet dla ciężarnych. Wolą udawać że nie widzą ciąży bo tak im wygodniej. Kiedyś też czekałam na swoja kolejkę do lekarza i przyszła ciężarna więc ją przepuściłam przede mną, a ludzie (w szczególności babcie) tak na mnie patrzeli jakby zabic mnie chcieli wzrokiem. A lekarza masz super nie dośc że nie musiałaś czekać to jeszcze fotelika użyczy, super gościu. Pewnie humor ci poprawił i dobrze :-).

reklama
No niestety Jolka ludzie są wredni nawet dla ciężarnych. Wolą udawać że nie widzą ciąży bo tak im wygodniej. Kiedyś też czekałam na swoja kolejkę do lekarza i przyszła ciężarna więc ją przepuściłam przede mną, a ludzie (w szczególności babcie) tak na mnie patrzeli jakby zabic mnie chcieli wzrokiem. A lekarza masz super nie dośc że nie musiałaś czekać to jeszcze fotelika użyczy, super gościu. Pewnie humor ci poprawił i dobrze :-).

To kobietka jest i już kolekcjonuje całą wyprawkę dla naszego maleństwa, bo ma wnuczkę rok starszą i jej córka już dostała polecenie, że na czerwiec ma przywieźć wszystko co już jej nie potrzebne :-)
Bo tak wogóle to prawdziwy lekarz rodzinny, bo przyjaciółka mojej mamy i wszyscy mówimy do niej "ciociu" :-D :-D
Ale ona ogólnie dla wszystkich taka jest i ma wielu takich "siostrzeńców" jak my ;-)

Blanes, trzymaj się kochana! Wiem co czujesz, bo miałam to samo. Życzę szybkiej i udanej przeprowadzki i nie martw się wcale!
Całusy dla Ciebie i Maksika (Małża nie śmiem całować:-D ) ode mnie i Magdusi.

A, zapomniałam. Jeśli chodzi o zachowanie ludzi wobec ciężarnych, to ja też ostatnio się wkurzyłam i to niestety w Kościele. Ja mam może dość kontrowersyjne poglądy na ten temat, ale nie o to chodzi. W tę niedzielę zabrałam Weronikę do Kościoła na Niedzielę Palmową. Kościół pełen ludzi - w większości w wieku mówiąc uprzejmie poprodukcyjnym. Myślicie że ktoś mi ustąpił miejsca???? Po pół godzinie dwie baby "ścieśniły" się w ławce i łaskawie mnie wpuściły. Cała reszta tych katolików, którzy latają na wiece w obronie życia poczętego, była zbyt zmęczona - jak zgaduję po wiecu - żeby mi ustąpić. Miałam ochotę podejść do jednej z drugą i powiedzieć, że "rodzić każecie, ale przywileje to dla siebie zostawiacie" i wytragać je za te tlenione łby. Właściwie to miałam już wyjść z tego Kościoła, bo ledwo na nogach stałam, a takie siedzenie ściśniętej też mi nie posłużyło i potem cały dzień brzuch mnie bolał. Trudno - do końca ciąży Kościół odpuszczam.:-(

Ja ostatnio w kościele wepchnęłam się jednemu dziecku na miejsce, które trzymała dla niej mamusia. Myślałam, że rodzice tej dziewczynki zabiją mnie wzrokiem, bo ich córeczka musiała stać ;-) to się nazywa dobre wychowanie dziecka...

Jolka
ja się chciałam wepchnąć na miejsce jakiegoś chłopaka dla którego tyłkiem trzymała miejsce jego laseczka (usiłując siedzieć na dwóch naraz).
Na szczęście nie musiałam robić sceny bo było dalej jedno wolne.
Ale szczerze mówiąc zrobiłabym spokojnie bo autobusy po warszawie jeżdżą jak szatany i po prostu bałabym się o dzidzie stojąc.

dziewczyny musze wam powiedziec ze zaczynam sie powoli wkurzac:szok: :wściekła/y: . Bo ktoras z was jako zalacznik czy ten sowaczek ma cos co powoduje ze wychodzi blad na internet explorer i mi sie samo cale okno zamyka. juz tak bylo od jakiegos czasu. Wiem ze to jedna z was bo tylko na tej stronie co ta osoba pisze tak sie robi a na innych jest ok ale jeszcze nie wywnioskowalam kto to taki:wściekła/y: :wściekła/y: . Kurcze wkurza mnie to bo nie moge pisac ani czytac bo co chwile okno sie zamknie i co? nie chce mi sie na nowo wszystkiego otwierac co 2 min.

No to sie pozalilam i spadam.... zanim mnie wywali :-D :szok:

reklama
Monia nie wkurzaj sie bo napewno nikt tego nie robi specjalnie, a raczej z niewiedzy :-)

w sumie ja tez to zaobserwowalam i myslalam ze to moj komputer...

jak to sprawdzic i wyelyminowac wiesz moze???

Do góry