reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

He he, Izka, ale musi być fajnie w tej pracy. A ta Megan... no fakt, czasem coś człowiek palnie nie myśląc. A biorąc pod uwagę tę amerykańską "polityczną poprawność" to sobie wyobrażam jak potem musiała się głupio poczuć.:tak:
Co do Alusi, to super że tak szybko poszło z adaptacją. Oby tak dalej.
Btw - u nas dziś "wstępne" wyniki w przedszkolu, czyli "kwalifikacja" - cokolwiek to nie oznacza. :baffled: Ostateczne wyniki za tydzień.:tak:
Jeśli chodzi o sikanie, to słuchajcie Magda mnie zaskoczyła zupełnie. Od ponad tygodnia robi normalnie na kibelek i już. Poza kupą póki co, ale z tym Jej nie poganiam, sama się zdecyduje. :tak:Wczoraj wręcz była taka sytuacja słuchajcie, że mnie zażyła. Ok. 7mej wieczorem zaczęła się skarżyć na ból brzuszka, więc powiedziałam Tomkowi żeby założył Jej pieluchę bo pewnie kupa. Magda kupy nie zrobiła, ale pieluchy już nie ściągałam, bo stwierdziłam że i tak zaraz idziemy się myć. No i minęła jakaś godzina, Magda przybiega do mnie, trzyma się za cipcię i krzyczy że siusiu chce. Ja Jej mówię - to rób, przecież masz pieluszkę. A Ona na to że nie bo Ona chce do kibelka. I słuchajcie musiałam pieluchę ściągnąć - zresztą suchą zupełnie - i siusiu poszło tam gdzie powinno.:tak:No dumna jestem okropnie. Moje dziecię przez ostatni tydzień "wyrosło" z pieluch (wiadomo na noc i na dłuższy wypad gdzieś zakładam) i z mleka modyfikowanego - od kilku dni pije normalne. :tak:Jeszcze tylko smoczek i będzie git...

reklama
Hej!!!
Najmłodszy i najstarszy śpią ;-) średni bajkę ogląda, a starszy w szkole :tak:
Mam chwilę dla siebie :-p

Straszne zaległości mam, ale napiszę chociaż co pamiętam;-)

Anni, Izka gratki pracy

Szopka cieszę się że chłopaki zdrowe (moje zasmarkane)

Kotku mam nadzieję, że usunięcie migdałka odniesie spodziewany efekt (u nas już pięc lat po usunięciu i nadal natygoityku nie było tfu,tfu) :-)

Aaaa i musze się jeszcze pochwalic (a właściwie Jacka) w zeszłym tygodniu pisał test kompetencji trzecioklasisty i zdobył maksymalną liczbę punktów :-):-):-) 40/40 jako jedyny w klasie
Dumnam bardzo :tak::tak::tak:

Toska-rodzisz wreszcie czy nie??? Codziennie zagladam i mysle moze to dzis :-)

to tak jak ja:-D
dzisiaj odebrałam juz pięc telefonów, czy urodziłam:baffled:, po trzecim zaczęłam mówić, tak, ale nikomu postanowiłam nie mówić:laugh2:
Fajnie, że w pracy ok, i że Ali podoba się w przedszkolu (jest w nowym, czy w tym do którego chodziła wcześniej?)

Dzagud, dzięki, że mi przypomniałaś o wynikach z przedszkola, zupełnie wyleciało mi z głowy:zawstydzona/y: Czyli dzisiaj będą listy wywieszone? Idę spsrawdzić w internecie, może tam coś jest:baffled:
A i gratuluję odpieluchowania:tak:

anni super akcja z tą wystawą i zbieraniem pieniędzy:tak:
kurcze tak łatwo jest pomagać, szkoda, że więcej ludzi tego nie robi:dry: ostatnio byliśmy u przyjaciół na chrzcinach ich synka, zaprosili ok 60 osób i poprosili, żeby zamiast prezentów dla Małego ludzie wpłacili pieniądze na dwa cele charytatywne, które wybrali.

Aaaa i musze się jeszcze pochwalic (a właściwie Jacka) w zeszłym tygodniu pisał test kompetencji trzecioklasisty i zdobył maksymalną liczbę punktów :-):-):-) 40/40 jako jedyny w klasie
Dumnam bardzo :tak::tak::tak:

gratuluję :tak:

Zdrówka dla wszystkich chorych i powodzenia z dietami i ćwiczeniami dla wszystkich się odchudzających się :tak::-D
Ja z ćwiczeń najbardziej lubię basen i juz nie mogę się doczekać kiedy będę mogła pływać. Do 7 miesiąca ciązy pływałam 3 razy w tygodniu a potem dupa:-:) leżenie, krótka szyka i przenoszona ciążą :-D

btw na dzisiaj mam termin porodu :rofl2:

Ide poczytać jak przyspieszyc poród....

Jolka, ja zawsze wiedziałam że mam zdolnego Zięciunia.
Toska, wstrzymaj konie - wyniki kwalifikacji o 13tej dopiero. I wiesz że musisz potwierdzić chęć uczestniczenia do przedszkola na piśmie do środy. A w przyszły piątek już lista przyjętych będzie.

przyszlam sie przywitac:tak:

Niuni-ogromne buziaki urodzinowe ode mnie i mojej bandy:tak:Przepraszam za spoznienie:zawstydzona/y:

Izka-ale optymizm w Ciebie wstapil,super.Praca duzo daje,widze po sobie:-DA co do Alusi,to mysle ze pyskowka sie dopiero zacznie jak zakumpluje sie z dziecmi.Dopiero zacznie lapac teksty:-D
Jolka-maly geniusz rosnie.:tak:
Dzagud-kciuki za wyniki odpalone:tak:A Magda mala cwaniara,teraz to pstryk i nawet nie bedziesz wiedziala ze zapomnialas o pieluchach;-)
Sorga-jak sie czujesz???Mam nadzieje ze juz powoli zdrowko wraca,a przynajmniej ze dusznosci nie atakuja;-)
Toska-czy ty sie wezmiesz do roboty???:-DBo zaraz sama zadzwonie do Cia i zapytam czy urodzilas:-D

Ja szybko musze chalupe ogarnac i spadam z kundzikiem na dwor:tak:Nie bede mowic jaka pogoda u nas bo zacznie padac:-DKolanka sie zagoily,dziura w spodniach zostala:-DA wczoraj jak wrocilysmy z dworu to tona piachu mi sie wysypala na podloge,przy czym cala mokra byla bo przenosila wode ze stawu do piaskownicy:-DCiekawe co dzisiaj wymysli???

Ja przyszłam donieść że Magda do przedszkola zakwalifikowana. Mam nadzieję że to oznacza że jak potwierdzę chęć zapisu to za tydzień odczytam Jej nazwisko na liście przyjętych.

my też się dostalismy, ale nie do tego "pierwszego wyboru" tylko do trzeciego ( a tylko do 3 się staralismy, czyli ostatnie miejsce;-))

i jestem średnio zadowolona:baffled:

mało mam opinii nt tego przedszkola:dry:

no nic, musze się tam przejść, jak nam się nie spodoba mamy jeszcze te wyczesane językowe niedaleko:tak:

Dzagud gratuluję!

Hej, witam się popołudniową porą. Pogoda wspaniała, taka jaką uwielbiam, 17 stopni i lekki wiaterek. Ach, żyć nie umierać.

Toska, znam te pytania, więc ja już nie pytam. Czekam tylko na wieści z imperezki :). Co do basenu, to też lubię, ale niestety prawie cały tydzień siedzę sama z chłopakami i nie mam jak się wyrwać. Ale jak tylko się nadarza okazja to korzystam, to jedyna forma aktywności, którą ze szczerym sercem lubię.

Dzagud, gratuluję!! Myślę, że jak tak dobrze poszło z sisi,to kupa jest kwestią kilku dni i będzie Cię wołać. Co do smoka, to my pożegnaliśmy dopiero miesiąc temu. Maks używał tylko na noc a ja tak odwlekałam to odstawienie i odwlekałam. Bałam się, że będzie źle sypiał, że będzie się budził itp. Ale w końcu się zmotywowałam i bach. Poszło mega gładko. Powiedzieliśmy mu, że smok odleciał i mieszka w krainie smoków. Kilka wieczorów się domagał, ale konsekwentnie powtarzałam, że odleciał i teraz już mamy spokój.
Gratki też odnośnie przedszkola. My się dostaliśmy do samorządowego i drogą wyjątku do publicznego, ale w Krakowie. Teraz też czekam na wyniki z przedszkola na wiosce, a to konkretnie mnie teraz urządza najbardziej, bo pewnie jeszcze rok na wsi pobędziemy.

Sorga, jak zdrowie?

Szopka, a to mnie zmartwiłaś tym, że przy nerkach nie można Duncana. Ostatnio miałam "przyjemność" mieć odmiedniczkowe zapalenie plus 41 stopni gorączki, i nie mam ochoty na więcej :D. Tylko w zasadzie dlaczego to jest niewskazane przy nerkach, wiesz może? A co do South Beach, to nie wiesz czy można przy karmieniu?

Niuni, może spróbuj dłużej poćwiczyć a6w? Ja mam teraz 22 dzień i powiem Ci, że od zawsze jakieś bóle w odcinku lędźwiowym miałam, a teraz cisza i spokój. Wzmacniając mięśnie brzucha te grzbietowe chyba też się wyrabiają i są silniejsze.

Izka, no to ładny żarcik. Taki w stylu angielskim. Ja w zasadzie lubię taki humor :D, ale rozumiem, że nie każdy się zaśmieje.

Anni, gratuluję. Ładna kwota się zebrała.

Jolka, wow. Musi Cię duma rozpierać :)

Zmykam na polko/dwór znaczy się.

reklama
Dzień dobry.
Dzisiaj świętujemy Wojtusia imieninki, więc biegam i ogarniam chatę od rana bo goście.
Teraz sprzedałam Młodego z prababcią na spacer więc zaglądam do Was.

I tak tradycyjnie zapytam już...Toska i jak?:-D;-)

Dzagud to fajnie, że się dostaliście tam gdzie chciałaś. U nas w MIEŚCIE są 4 przedszkola w tym jedno u Sióstr Urszulanek, i trzeba się cieszyć jak gdziekolwiek przyjmą bo zawsze chętnych ponad ilość miejsc. Wczoraj byliśmy w tym naszym wybranym bo były Dzień Otwarty na zwiedzanie. Wojtek od razu pobiegł do dzieci i ładnie się bawił, więc jestem dobrej nadziei że we wrześniu gładko pójdzie adaptacja.
A i wielkie gratki odpieluchowania, wiem jak to cieszy:tak: Tylko powiem Ci, pojęcia nie mam jak wprowadzić odpieluchowanie nocne:dry:, bo w dzień już dawno majtochy Wojciu nosi.

Jola gratulacje zdolniachy:tak:. Dopiero teraz kiedy sama jestem mamą potrafię zrozumieć jak można unosić się nad ziemią z dumy :-)

Iza, gratki pracy i samych sukcesów życzę. Po cichu też zazdroszczę, tego, że teraz odżyjesz i poczujesz się spełniona i potrzebna.

Wszystkim chorowitkom zdrowia:tak:

Zmykam na razie, zaraz Wojciu wróci z prababcią a Ona po prostu KOCHA mi pomagać w domu, oczywiście wszystko po swojemu:dry:, więc muszę szybko wszystko pochować, i chyba wartę zaciągnę przy zmywarce bo Babcia mi chce brudne gary z niej wyciągać i zmywać:-D:dry:

Do góry