reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A mi w 22t4d na usg wyszlo, ze dzidzia ma wymiary jak w 21t4d czyli o tydzien mniejsza (wazyla wtedy 485g)....Bo mlodsza na pewno nie jest...I troche sie martwie, ze cos nie tak rosnie, choc gin mowil, ze widocznie bedzie mala bo i ja jestem drobna i ze wazne ze wszystkie wymiary sa ze soba skorelowane. No i wykluczyl jakies wady.Ale ja i tak sie martwie, ze cos za wolno rosnie:(

reklama
Fantazja, myślę, że nie masz powodu do obaw. Może taka już uroda twojej dzidzi, że mała jest. Ja np. ważyłam 2230g jak się urodziłam, moja siostra 2350g, a urodziłyśmy się w terminie i wszystko było z nami w porządku ;-)
Na pewno wszystko będzie w porządku

Helluuuu, wpadłam na chwilkę żeby wam życzonka spóźnione złożyć.

Wszystkiego naj kochane kobitki

ja tez Wam spozione zyczonka skladam

Blanes najlepszego jutro,a dzis milego panienskiego:-):-):-):-)

przepraszam ze sie nie udzielam,ale babcia w zlym stanie
nie mam na nic glowy
jeszcze raz najlepszego dziewczynki:tak:

dorotko tylko sie nie przemeczaj i zyczeni adużo zdrówka dla babci:)
Blanes ohoho jutrp Wielki Dzień
Dzagud- jak sie urodzi to bedzie:) Ja do Kota ostatnio mówie że bym go chciała juz na koniec maja, a on do mnie: ma sie urodzic w czerwcu bo nam ubezpieczenia nie wyplaca hiihihihi
fantazja nie sie nie martw, jakby był powód do zmartwienia to lekarz by jakies kroki podjal, spokojnie:) bedzie git-dzidzia:D

rany, dziewczyny, ale mam lenia:szok: nic mi się nie chce, nawet pisać (no chyba, że jeść i sikać)... no i znów miałam problem z zaśnięciem, nadrabiałam w dzień... jakieś przesilenie wiosenne, czy co???;-)
fantazja, ultrasonograf to tylko komputer z zaprogramowanymi danymi, a każda ciąża jest inna. Mi lekarz powiedział, że patrząc tylko na wynik USG, dzieci, które rodzą się mniejsze niż 3-3,5 kg powinny być wcześniakami, a te które ważą po urodzeniu ok 4 kg powinny być przenoszone. A tak w rzeczywistości przecież nie jest. Tak więc jeśli wady są wykluczone NIE MARTW SIĘ! nie warto

Blanka

Dzwony biją jak szalone,

marsz weselny w uszach brzmi.

Młody mężu przytul żonę,

niechaj cala ziemia grzmi.

Młoda żono przytul męża,

Twej miłości barwny kwiat.

Nie potrzeba Wam oręża,

u stóp macie cały świat.

Z Bożej woli połączeni,

węzłem,co dwoje serc tych splata,

żyjcie szczęśliwie tu na ziemi,

niech Wam w miłości płyną lata,

niech miłość,dobroć oraz ufność,

która dzis w sercach Waszych gości,

wraz z Bożą łaską i pomocą

da Wam moc szczęścia i radości.

wszystkiego naj,naj,naj

dorotka

DLA BLANES I JEJ DRUGIEJ POŁOWY:

Życzę wszystkiego czego Wam trzeba:
autostrady wiodącej do nieba
bez żadnych ograniczeń prędkości,
do tego jeszcze ogromu radości
z każdego, coraz szcześliwszego dnia,
który spełnia Wasze marzenia. Żeby Wam nigdy nie zabrakło w domu
talerza klusek i makaronu
słońca bez końca, kwiatów pachnących,
a tuż za oknem ptaków śpiewajacych.
Każde z tych życzeń na pewno się spełni,
ponieważ płynie prosto z serca głębi.

278.jpg

reklama
Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu,
i szczyptą soli, i tym co cieszy,
i tym co boli. Trwajcie razem,
gdy miłość w rozkwicie
i gdy ku jesieni swe kroki skieruje życie.

Niech Wasze całe życie będzie tak piękne jak ten dzisiejszy dzień!

Niuni-Ania, Tatuś-Łukasz i Synuś-Szymon :-D

Do góry