reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

anielap ja tak jak piszesz to ze trzy tygodnie uczyłam Maksa siusiania na nocnik :tak: codziennie miałam do prania wszystkie spodenki :eek: no ale udało się ;-)

Olla to może jak już jesteś w transie, to wpadniesz posprzątać do mnie :-p:-D mam pobojowisko, a leżę na kanapie i nic mi się nie chce :zawstydzona/y:

reklama
Anielap przepraszam ja nie w temacie:zawstydzona/y:...pogrzeb?
Izunia tak trzymac kobieto:-) a i wyjazd sie przyda dla rozluznienia zszarpanych nerwow i odswiezenia umyslu:tak:Diabelek sie wylata i szybko padnie;-):-p
Anielap z tym sikaniem to myslisz ze jeszcze nie czas na Zu?Ja juz nie wiem sama czy nocnikowac czy nie,Amela przejawia zainteresowanie i to wielkie nocnikiem,caly czas siada i udaje ze robi si,przyznam ze mi sie tak nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Cipa grochowa jestem bo moze dzieciak by sie nauczyl migiem i ona by byla zadowolniona i ja:sorry:Moja kolezanka zaczela nauke nocnikowania swojej coreczki jak ta miala 2 latka i 3 miesiace.latala w samych majtkach i rajstopach bo to zima byla i tak lala w gacie 2 miesiace,przebierala ja dziennie z 20 razy!!!Po tych dwoch miesiacach zaczela widziec kiedy malej sie chce i udawalo si ezlapac kilka razy,a potem poszlo juz migiem,w ciagu nadtepnego miesiaca odpieluchowaly sie calkowicie ,nawet na noc juz nie zakladaja ale bylo ciezko,nie zlamala sie dziewczyna i sa efekty.Tak wiec ze jeden dzien Zuzinka sikala po chlupie to pikus,przygotujmy sie na dluzszy okres ze szczoszkiem:-Dmnnniam:baffled:

Amela poszla spac bez kolacji:confused2:

Gosiu!Jola ma termin 29 grudzien:-);-):-p

Olla cholera, ale się zdenerwowałam! No co za podejście - porąbani ci lekarze! Jak można zalecić coś, co dziecku zaszkodzi??!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, że Maleńka zaczyna już dochodzić do siebie... Ale Wam współczuję...

szopka :szok: to co piszesz o szpitalu... Ale takie kuźwa polskie!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wcale się nie dziwię, że masz ich dość...
Karową odradzam - porobiło im się już zupełnie, nastawienie w 100% na poród "naturalny" niezależnie od zagrożenia dla dziecka i matki :szok: Nie wykonują cc nawet jeśli rodząca jest ze skierowaniem, bo każdorazowo SAMI określają jego zasadność :eek: Niedawno moja znajoma miała tam ostre przeboje :baffled: A podobno opieka przy pn też pozostawia wiele do życzenia :baffled:
Natomiast Solec ma dobrą opinię - toska to pewnie potwierdzi :tak:
Co do spraw pracowych, to uściślę - pracodawca nie wyraża zgody na przerwanie wychowawczego. Należy poinformować na 30 dni przed terminem powrotu, wtedy nie ma nic do powiedzenia. Oczywiście, żadnych powodów powrotu podawać nie trzeba.
Natomiast to co piszesz o konieczności przepracowania 1 dnia wynika z przepisu mówiącego o "podjęciu pracy" i jest zgodne z prawem. Tylko często pracodawcy tego nie egzekwują, bo jest upierdliwe (przez ten 1 dzień ma się nie-wiadomo-kogo). No ale to wszystko sprawy do dogadania z "ludzkim" szefem... :sorry:

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam... :sorry::zawstydzona/y:
Sprawa kompa w toku - serwis się poddał, pałeczkę przejęła firma profesjonalnie odzyskująca dane. Mają 95% skuteczność w odzyskiwaniu całości utraconych danych, więc modlę się, by mój komp był w tym przedziale... Za 7-10 dni będzie wiadomo :confused2: Jest spora szansa, bo nie ma żadnej awarii sprzętowej, po prostu komp przeprowadził sobie (huk wie czemu...) przywracanie systemu z czasu sprzed instalacji oprogramowania... Czyli format wszystkiego :baffled:

Natomiast Solec ma dobrą opinię - toska to pewnie potwierdzi :tak:

potwierdzam :tak:
opieka w czasie porodu - super, po porodzie ok, zależy na kogo trafisz, opieka nad maluszkami bardzo dobra. Poza tym słyszałam, że w końcu wyremontowali cały oddział. Polecam:-)

Dzieki za rady w sprawie prezentu. Przydadzą się na kolejne chrzściny:-). W końcu kupiłam kolczyki. Wprawdzie miałam podobne obiegcje co elmaluszek, czy Jula będzia chciała sobie wogóle przekuć uszy, ale ponieważ nie miałam czasu ani pomysłu na inny prezent:zawstydzona/y:, stwierdziałam, że najwyżej je sprzeda albo pożyczy cioci;-):-p

Zdrówka dla wszystkich maluszków i anni:-)
Jestem ledo żywa, cały dzień spędziałam z rodzinką, która przyjechała na chrzciny. To juz kolejny raz, że mój kochany kuzyn organizuje imprezę a ja zabawiam gości:baffled: Jutro czeka mnie zwiedzanie Warszawy, a pojutrze chrzściny, gdzie mam być fotografem. A w poniedziałek mam weekend i odpoczywam:-D

miłego weekendu wszystkim :-)

Agiczku kukulka byla:-D?
Super dziewczyno e sie wyrwalas!!!

Toska to sily duzo Ci zycze bo intensywnie sie zapowiada:-)

Jedziemy dzis nad morze muszelki zbierac.Z Amelka jest na tyle dobrze ze chcemy urozmaicic jej dzien:-)Buziaczki kochane:*

Jolka odpuść sprzatanie.... Nic się nie stanie jak jeden weekend sobie poleżakujesz i poleniu****esz:tak: Ja nienawidzę sprzątać stąd takie moje podejście:-D
Z tym sikaniem mówisz 3 tygodnie???? To ja chyba poczekam do upalnych dni bo mi ciuchów zabraknie żeby pannę przebierać.

Olla u nas z nocnikowaniem to tak w kratkę. Kupę robiła mi na nocnik dość długo, teraz coś się zarzekła i nie mówi a ja podłapać nie mogę. Strasznie chciałabym żeby na lato już biegała bez pieluchy. Jak narazie był to jeden dzień próby a ja się trochę zniecheciłam.... Poza tym teraz cały czas jesteśmy na dworze (wychodzimy rano na dwie, trzy godziny i po południu na kolejne dwie) i nie wiem jak się za to zabrać:sorry:
Miłego dnia nad morzem. Amelka napewno nabierze sił.

Esia trzymam kciuki za dane z kompa. Jak się uda to od razu poproszę namiary na firmę. Żeby się udało, żeby się udało.....

Toska miłego ciężkiego weekendu....

Agik o tym właśnie mówiłam. Super że samopoczucie lepiej:tak: A kacyk dzisiaj?;-)

reklama
Zuzanka moja właśnie zarzuciła sobie torebeczkę na ramię i moja kapcie i mówi "a pepu" "a pepu" to znaczy do sklepu idzie:-D:-D:-D

I jedno słówko namiętnie powtarza ostatnio "pumaniać"... Nie przetłumaczę, bo brzydko...​

Do góry