reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hej,
kurcze w sobote mikołajki a ja zpomniałam prezenty dla dzieciaczków u dziadków :crazy:
Antonkowi miłej zabawy w żłobku.
A skąd Wy macie tyle zebali? Mój Franus nadal 8 zębów :rofl2:

reklama
Pediatra zaordynowała Biodacyne - antybiotyk w kropelkach. Twierdzi, że to prawdopodobnie zapchany kanalik, więc poza wkraplaniem mam masować. Na razie dostała 2x i już jest lepiej :tak:
Natomiast Piotruś pokasłuje, takim mokrym, odkasłującym kaszlem :szok: Mamy podejrzenie, że to po wczorajszym dławieniu się jabłkiem (aż zwymiotował), pediatra mówi że to możliwe. Mamy obserwować i jakby co, po weekendzie przyjedzie osłuchać :baffled:
Nie ma to jak wezwać lekarza do zdrowych dzieci - zaraz okaże się potrzebny ;-)
toska tia - impra topless odchodzi naście razy dziennie :-D
Ja już po prostu nie kładę się jeśli jest zbyt blisko pory karmienia - pobudka po godzinie snu mnie wykańcza :sorry2:
Dzagud cieszę się, że dzień bez chodzenia jakoś minął - powodzenia w następnych! :tak:
A z tym przemywaniem to jakoś sama miałam wrażenie, że chodzi o przepłukiwanie i tak właśnie robiłam :tak: Na szczęście Małgosia właściwie na to nie reaguje :sorry2:
Olla cieszę się, że uszko lepiej :tak:
A Ty, Kochana, to jakoś zawsze w pustki tu trafiasz - no zajrzyj kiedyś wieczorem :-p
Zazdroszczę przygotowań świątecznych - ja pewnie choinkę tylko ubiorę, pierniczków ani nic innego... :-(
agik i jak głowa? Napisałaś coś?
anielap oj trafiają się takie dni... Współczuję :tak: I z przerażeniem myślę, że dwójka może takie mieć na raz :szok:
monia Piotruś idzie spać koło 20.15-30 i wstaje koło 8 (ale np. dziś spał prawie do 9 :cool2:).
Gingeros ano nie narzekam :cool2:
Ale fajnie masz z tym weekendem - napisz koniecznie jak się Antonkowi podobały Mikołajki :tak:
Iszatr my nie mamy prezentów :zawstydzona/y: Niemal wstyd, ale uznaliśmy że dzieciaki mają tyle zabawek i tak nierozwiniętą kumację, że możemy sobie odpuścić :zawstydzona/y: Ale prawie jakby Piotruś dostał prezent - wyciągnęłam z głębin szafki grającego ślimaka, którego nie widział pewnie ze 2 m-ce - cieszył się nim i bawił pół wieczoru :-D Małż zaproponował, żebyśmy ze 3 pudła zabawek schowali, wyciągniemy w Wigilię i będzie jak znalazł :-D Nie taki głupi pomysł... ;-)

Esia dzieki za odpowiedz! Ty dziewczyno widze ze radzisz sobie wysmienicie! gratuluje i przesylam buziaki! Przed chwila widzialam fotki Malgosi, sliczna jest!:-)
Co do chowania starych zabawek na jakichs czas to mam znajomych co maja dwie corki, 5 lat i 7 lat i od zawsze ze tak powiem tak robili. Co jakis czas chowaja dwa kartony zabawek na strych i wyciagaja po pol roku i szok jak sie dziewczynki ciesza. Uznali ze maja az tyle ze trzeba cos schowac bo nie ma gdzie klasc i wyszlo na to ze dwa razy do roku robia taka zamiane i dzieci maja radosc. Nie glupi pomysl:tak:;-):-)

Monia-moja Alusia idzie spac o 7 i spi do okolo 7:30. A ja mam przy okazji jeszcze pytanie do was czy wasze dzieci spia i ile w ciagu dnia. Moja Alusia od dluzszego czasu nie spi w dzien, po prostu sa takie awantury ze rece opadaja, wlasnie ja polozylam (dochodzi 14 u nas) i wyje...pewnie skonczy sie na tym ze ja zaraz wezme. Najgorsze jest to ze oczy trze, spiaca, marudna ale za cholere nie zasnie i tak meczy siebie i mnie przy okazji...Czasami zasnie w samochodzie i jest fajnie bo nawet jak ja wyciagam to spi i sie nie przebudza, ale w lozeczku NIE i juz. No jednak nie bardzo mi sie chce wierzyc ze juz nie potrzebuje tego snu. CO sadzicie?

Izka ja kapie Emme okolo 20:30 a zasypia okolo 21:30. Zdarza sie ze nie spi do 22:szok::-). W dzien spi raz, czasem dwa razy ale juz bardzo zadko. Z regoly klade ja okolo 11 w poludnie i czasem pospi 30 min a czasem 1.5 godz. A rano budzi sie czasem o 8 a jak ja wstaje do pracy to z reguly o 7:30.

Co do spania.
Kąpie Nati o 20.00 potem kaszka, trochę się pobawi i o 21.30 idziemy do sypialni poczytać bajki i usypia około 22.00. Śpi w łóżeczku do pierwszej pobudki (jeszcze się przebudza w nocy tak ze 2-3 razy). No a wstaje 7.30-8.00. W południe śpi dwie godziny zazwyczaj od 13.00-15.00.

Izka piszesz że Alusia śpi od 19.00-7.30 czyli przesypia około 12h na dobę, może dlatego nie chce spać w południe, bo przesypia tyle ile potrzebuję w nocy. Może gdyby w nocy spała krócej to w dzień by podrzemała.

Ja obliczyłam ze moja Natalia też śpi 12h i buszuje 12h. Czasami to nawet śpi 11h na dobę, ale następnego dnia odsypia straconą godzinę.

Pezenty mikolajkowe kupione:)Ufff...takie tlumy w miescie ze cieko z wozkiem przejechac,obled!!!
Maka Pakka grajacy i gre z kaczuszkami,niby ta gra to od 3 go roku zycia ale Mela bawila sie nia kiedy w Polsce u kolezanki i oszalala na jej punkcie a ze udalo mi sie ja kupic za mniej niz polceny to swoja droga:-)
Zakupilam tez rajtki,polarek i spodnioki rozmiar wieksze:tak:Grubasek moj rozkoszny:-D

Jezusicku!!!!!!!!!!!!!!!Wlasnie sie dowiedzialam ze Moj Jasiu dostal prace w O2:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Bedzie wgrywal oprogramowanie do telefonow:-):-):-):-):-):-)Od poniedzialku zaczyna.Dziekuje Wam za kciuki!!!!!!Taka dumnam z Niego(na jedno stanowisko przypadaly 4 osoby:tak:,on tak sie bal bo jeden z niewielu Polakow:tak:):-D.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DTAK SIE CIESZE:-):-):-)!

Maks śpi od 19 do 6.30-7.30 :-)
Jeśli obudzi się rano o 6.30, to wtedy są dwie drzemki w ciągu dnia po godzince
A jeśli pośpi do 7.30, to jest jedna 1,5h
A w weekendy jak nie dzwoni budzik, to potrafi grzecznie bawić się w łóżeczku (nie pytajcie o której się budzi, bo nie wiem :zawstydzona/y:) nawet do 8.30 :-D

Muszę wam napisać, że niania nauczyła Maksa takiego śmiesznego chodu (ale pijany marsz;-)), do piosenki o jakiś drwalach czy cóś;-) chodzą po domu i śpiewają :-D wygląda to przekomicznie :-D:-D:-D

reklama
Jolka a moze o szewcach ta piosenka?
"'wedrowli szewcy przez zielony las''....Przy tej piosence Mela tez maszeruje,podnoszac wysoko nozki i tupiac :)

Dzieki za gratki Jolu :*

Do góry