reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Gingeros dobrze że już Antonek wraca do sił, a apetytu nie wiem czy zazdrościć czy współczuć ( jak tak dalej będzie to puści was z torbami ;-):szok:)

Kotku masz jakieś łóżeczko dla Laury na oku? Bo mnie też czeka ten zakup, a biorąc pod uwagę dzisiejsze wyczyny Czarka chyba szybciej niż mi się wydawało:baffled:. Ja bym chciała jakieś z porządnymi ogranicznikami po bokach- by mi nie spadał z łóżka za często.
Historia z Florydy okropna :no:

Czarek mnie dziś chce do zawału doprowadzić - od rana tryska jakąś megaenergią - po obudzeniu się wdrapał się na krzesło i włączył komputer stojący na stole, potem tańczył na fotelu i fiknął koziołka w powietrzu, a niedawno położyłam go do łóżeczka na drzemkę, a on nagle wyszedł z sypialni z rogalem na buzi... :szok::rofl2::baffled: Normalnie o mało nie zasłabłam jak sobie spróbowałam wyobrazić jak on wyskakuje z tego łóżeczka:dry:

reklama
Szopka ale masz pomysłowego synka, i jeszcze sam wyszed z łóżeczka:szok:, a macie szczebelki wyjęte czy górą wyskoczyl akrobata?
Co do łóżka mam 2 typy, to pierwsze (z tej samej seri mamy łóżeczko i jestem zadowolona):
IKEA | Kinderbetten | Kinderbetten | HENSVIK | Bettgestell und Stützbrett
no i można by tutaj na poczatku odwrócić tą dłuższą deską na zewnątrz a krótszą do ściany zawsze to lepsze zabezpieczenie, ale i tak na początku będę kładła materac obok łóżka tak na wszelki wypadek.
i drugie (biale lub w kolorze sosny):
IKEA | Kinderbetten | Kinderbetten | KRITTER | Bett mit Stützbrett
zobaczymy które okaże sie ładniejsze no i wygodniejsze przede wszystkim:tak:.

Laura właśnie świergocze w łóżeczku jak o 15 zaśnie będzie dobrze, tylko że wtedy najchętniej spała by do 18, ale nie dam jej najpóźniej o 17 będę musiała ją obudzić. Wiecie ale jestem sama na siebie zła (właśnie to miałam wcześniej napisać:-D), bo tez kłade się spać po południu (około 15 oczy mi się same zamykają:dry:) i śpię też do 17 a potem do 1 albo 2 w nocy się wiercę bo zasnąć nie mogę:baffled:, ale jak się w dzień nie położę to jestem nieprzytomna:tak: i nie wiem już co robić?

A ja chcę na bezludną wyspę :dry: podziwiam mamy, które siedzą w domkku z dziećmi :tak: ja wymiękam :zawstydzona/y:

A co do mebli, to też zaczynam się rozglądać, bo zaczynamy wykańczać piętro i tam chłopaki będą mieli sypialnię ;-)

Jolka, ja też już powoli przeglądam jakieś katalogi. Najdalej w przyszłe wakacje musimy zrobić przemeblowanie, bo Weronika pójdzie do szkoły i musi mieć miejsce na jakieś biureczko i szafeczkę na swoje rzeczy. Więc najprawdopodobniej będzie grane łóżko piętrowe - oczywiście Magda będzie na dole, choć jestem pewna że wolałaby górę.:-D Mam nadzieję że jak już będzie mieć ponad 2 lata to nie będzie jej groziło zbytnio spadanie na łeb z wyra.
Mnie się to podoba:
Meble ť Meble Dzieciece ť Bella Rosa Teddy - Centrum Witek Łomianki - salon meblowy, meble, dywany, sypialnie, wypoczynki, stoły, krzesła

Gingeros, super że już jesteście w domku i Antonek wcina ile wlezie. Należy mu się! Współczuję przeniesienia choróbska na dalszą część rodziny. Żadna przyjemność. Ale wiecie co się kiedyś dowiedziałam? Że zarażenia się wirusem rota od kogoś innego można się ustrzec w bardzo prosty sposób - piciem odgazowanej i ciepłej coli (bleee, wiem, ale wolę to niż za przeproszeniem sraczkę). Lekarka mi kiedyś powiedziała i teraz jak któraś z dziewczyn ma podejrzenie jakiejś jelitówki to od razu kupuję butlę coli i pijemy. Jakoś (tfu, tfu) do tej pory się nie zaraziliśmy. Może to przypadek, a może naprawdę działa.:sorry2:

Szopka pomysłowość Czarka mnie poraża - i to zarówno w zakresie skrytek domowych i umiejętności wydostania się z łóżka. Nie wiem tylko czy gratulować takich osiągnięć czy współczuć.:-D Też bym pewnie dostała zawału.:szok:

Dzagud śliczne te meble :tak: tylko jakie ceny :sorry2:
Jacek teraz ma łóżko na piętrze i ja jestem zadowolona, bo pod łóżkiem mieszczą się wszystkie zabawki :tak:
Niestety w nowym pokoju łóżko piętrowe odpada, bo skosy są :dry:

:angry::no::wściekła/y::angry::no::wściekła/y::crazy:

Napisałam mega długiego posta, każdej z Was cos miłego skrobnęłam, i mi się komputer zawiesił. K .....mać:wściekła/y:

Nie powtórze drugi raz tego samego :-(

Miłego popołudnia :-)

coś Esi dawno nie było :dry:

i Olli i Iszart........

toska rozumiem ból - kilka dni temu wysmarowałam długiego posta i też komp mi się zawiesił. Miałam ochotę go rozwalić i się rozpłakać (u mnie dochodzą jeszcze hormony ;-)) - jakie było moje zdziwienie, gdy po odpaleniu Vista zaproponowała przywrócenie ostatniej sesji Mozilli, a potem grzecznie odtworzyła wszystko włącznie z nie wysłanym jeszcze postem :szok: Dawno mi tak szczęka nie opadła :szok::szok::szok::-D

Gingreos cieszę się, że już jesteście w domku - no i wcale się nie dziwię, że Antonek nadrabia. To szpitalnie żarcie potrafi przyprawić o anoreksję ;-)

A ja byłam dziś o fryzjera :-) Nawet już zrobiłam sobie zdjęcie - tym razem z brzuchem ;-) - i jakoś potem wrzucę na zamkniętym, coby uciąć dywagacje gdzie mieszka Małgosia :-p
I zmęczyłam się jak cholera :sorry2: Samo dojście do autobusu (jakieś 400m) okazało się wyzwaniem, gdy nie opieram się o wózek :-D Na szczęście przyjechał po mnie Małż, więc w miarę szybko dotarłam na kanapę :tak:
Z zabawnych rzeczy - Małż nie poznał mnie po fryzjerze :-D Wszedł do salonu, omiótł wzrokiem kontuar z kasą - metr od wejścia (stałam przy nim), zerknął na siedzące klientki, po czym spokojnie wyjął telefon i do mnie zadzwonił. I jak się zdziwił, że dzwonek rozbrzmiał tuż obok :-D Niezły ubaw miałam nie tylko ja :-D

Esia:-D:-D:-D, wyobrażam sobie minę Męża.:-D:-D:-D Ale to chyba fantastyczny komplement!!! Dawaj szybko tę fotkę!!!

Jolka, wiem że kosztują te meble od cholery i ciut ciut, ale ja biorę pod uwagę, że trochę te łóżka dziewczynom posłużą. Bo nawet jakby Teściowej zabrakło (co przecież jednak kiedyś nastąpi), a mieszkania byśmy do tego czasu nie zmienili, to dziewczyny poszłyby do Jej pokoju. A pokój malutki i nawet tam łóżko piętrowe byłoby dobrym rozwiązaniem. Do tego jak mam długo jeszcze patrzeć na to w swoim pokoju to chciałabym aby było ładne i kolorowe. Zresztą łóżka piętrowe - zwykłe i drewniane z tego co patrzyłam, razem z materacem kosztują w granicach 1000-1200 zł. To wolałabym dołożyć i mieć ładne i do tego z tymi półeczkami. Ale to i tak jeszcze pieśń przyszłości - może przez najbliższy rok jeszcze stanieją.;-)

hejka!!!!
Wlasnie rozpakowalam ostatnie walizki:zawstydzona/y:
Musze jeszcze poukladac Amelkowe ciuszki ale to w przyszlym tygodniu:-):-plimit na sprzatanie juz sie wyczerpal :-D

Czekam na Esiowe zdjecia!!!!

Caluje Was wszystkie i pozdrowionka:*

reklama
Esiu zaraz lecę oglądać fotkę - jeśli już jest :-)

Gingeros - Zdrówka i smacznego dla Antonka :tak:

Szopka - zdecydowanie lepiej, że nie widziałaś jak Czarek wychodzi z łóżeczka :-);-)

Kotek - jak byłam w ciąży kładłam się spać (ok. 15ej) i spałam do wieczora (19ej)....chyba to normalne...

Szopka - Mój meblowy typ (w wersji dziewczęcej) - postanowione już, że takie kupujemy.
FS FAVORIT SZCZYTNO ::: Ekskluzywne meble drewniane

Olla - witaj :-)

Ostatnia edycja:
Do góry