reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie Moje Drogie :cool2:
Dzisiaj za oknem mamy piekną zime. Pada śnieg i jest minus 11 stopni. Właśnie popijam sobie gorąca czekolade a Natalka ogląda bajeczke :tak: Obiadek mam z wczoraj, więc luzik.
Marlenko Ty się Nam na tej siłowni zamęczysz i jeszcze gdzies padniesz pod płotem w drodze do domu ..:laugh2: Ale tak poważnie to Ci zazdroszcze tego sportu. Człowiek czuje, że żyje!
Daria czyli jednak autko odmówiłao posłuszeństwa :-(-nie miało kiedy... Dobrze, że teśc zawiózł Ciebie i Barta, bo pogoda rano nie sprzyja spacerkom a juz na pewno nie jazda z brzdacem kominukacją miejską.
No i szkoda, że Ci mamusia juz jedzie.
Został Wam jeszcze ten Jej bigos :sorry:?? -:laugh2:!!!
Mata i jak tam Dobrusiowe sprzatanie "kurzu" ? hahaaha ... Moja mała na śnieg woła "śniiii" z naciskiem na "ś" ;-)
Uleńka jak tam humorek? Lepszy?
Mamoot ale akcja z tymi testami. Normalnie pech. Szkoda, że zamiast normalnie testy koło domciu zrobic musicie taki kawał drogi jechac. Ale czego sie nie robi dla dobra dziecka. Najgorsze jest to, że tak jak piszesz, człowiek płaci składlki a jak jest potrzeba to i tak idzie prywatnie buuuu .... Oby tylko testy wykazały przyczyne tej alergii !!!
Liluszka a u Ciebie to współczuje tej alergii u Fabianita na kurz i roztocza. Ciężka sprawa, bo kurz to przeciez jest wszędzie !!
Jak tam dzisiejsza uroczystośc choinkowa? Pewnie Fabian wyglada wystrzałowo. Czekamy na fotki!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was, ja na chwilkę, witam się i znikam... Pozdrawiam ze śnieżnych Kielc, u mnie -8.

Wczorajsze ubieranie choinki z Julcią :-)

Załączniki

• SDC12537.jpg
    SDC12537.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 42
  • SDC12539.jpg
    SDC12539.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 45
Witam i ja
Humorek... cóż będzie zależał od tego w jakim humorze wstanie M!
U nas też śnieży i mrozi:eek: byłam z mała po bułki to wołała ze to fee i sprzątała wszytko co popadło aż w końcu położyła się na śniegu ciesząc się przy tym strasznie!
A ja na obiadek kopytka robie a co:-D:-D musze sie M podlizać :-D:-D

Daruś najgorsze co moze być to popsute auto!!!! Oby szybko zostało naprawione!

A Martuś jak u ciebie sprzątanie " kurzu"?:-D:-D

ależ Julcia szczęśliwa , śliczna dziewczynka:tak:

Ale z Julki modelka :-D:-D:-D
Marelnko ale Ci fajnie z ta siłownią, no i z mamą w domku, w końcu możeż sobie trochę odespać ;-)
Ula tu relacja z zamiatania schodów z kurzu ;-)

Witam.
Odważne dziewczynki jesteście. Wyjść z domu jak taki mróz.Brrrr:zawstydzona/y:
U nas -12stopni.Wieje i pada śnieg.
Mały śpi, jakiś markotny i zmęczony dziś, mimo że spał do 8. Nudzi mu się w domu, dawno na dworzu nie byliśmy na spacerku. Niunio miał straszną chrype. Obstawiam albo głupią zabawę w kto głosniej bedzie krzyczał, albo jakiegoś wirusa. Na szczęście chrypka minęła, a do świąt wole niunia w domu potrzymać, żeby jakiegoś chorubska nie złapał i żeby nie było powtórki z zeszłego roku:-( Chyba, że będzie mniejszy mróz i skombinujemy sanki to wyjdziemy na przejazdzke.

Dzięki za miłe słowa na temat naszego mieszkanka i wystroju. Mieszka się wspaniale. Sofy szukaliśmy ze dwa miesiące. Artka wzieliśmy raz do sklepu meblowego, to w ostatniej chwili mąż złapał szafkę nocną, bo by na niego spadła, taki to Artek szybki psotnik. I w zeszły piątek zawieźliśmy Artura do pradziatków, a sami pojechaliśmy na zakupy z nastawieniem, że w końcu jakaś sofę trzeba kupić. Przy okazji poczyniliśmy zakupy spodniowe, w wranglerze była przecena 50%:-):-)

Ach te alergie. Artur miał skazę białkową. Minęła, chyba? Policzki są ładne. Ale od paru miesięcy od czasu do czasu skóra na rączkach i nóżkach robi się szorstka. Nie wiem od czego:eek:
Artur ma wrażliwą skórę. Czekamy teraz na dolną czwórkę i już zaczęły się problemy z brzuszkiem. Dostał enterol, do picia acidolac baby i noc przespał spokojnie.

Z mojego Arturro straszny złośnik się zrobił. Rzuca się jak coś mu się nie podoba, bije. Dziś mi tak przyłożył, że aż w uszach mi zadzwoniło (chciałam zmienić pieluchę, ale moje dziecko nie ma czasu na takie przyziemne sprawy)
Czy to jest bunt dwulatka??

hihi Dobrusiu ja myśle że wyrośnie wielka porządnisia:-D:-D:-D jakbym Zuzola widziała też murek przed klatką sprzątała:-D:-D
Dobrusiu podziwiam ja już od wielu lat nie zegnę sie tak na wyprostowanych nogach:-D:-D śmietniczek za bardzo przeszkadza!

Patyczku moja Zuza też oststnio jakieś bunty robi , wiec chyba taki czas przyszedł! "Objawy" identyczne jak Aryurro!

hihi Dobrusiu ja myśle że wyrośnie wielka porządnisia:-D:-D:-D !
Oj tak, bluzeczki skałada, sprzata, zamiata ... niezła pomocnica rośnie. Moja Natalka też stara sie uczestniczyc w każdej rzeczy jaka robie :myje podłogi ;-), lustra, ściany, zamiata, wkłada ze mna pranie do pralki a potem pomaga mi j rozwiesic. Po zjedzonym obiadku odnosi swój kubeczek i talerzyk do kuchni, paproszki wyrzuca do kosza na śmieci i ma manie zakładania nam kapci na nogi. Jak tylko zobaczy kogos boso to migusiem szuka kapci, przynosi i wciska na stópki :laugh2::laugh2::laugh2:
. Nudzi mu się w domu, dawno na dworzu nie byliśmy na spacerku.
Oj ja mojej małej tez już wymyślam rózne zabawy, żeby Ja tylko czyms zając. Przez to długie chorowanie nie ma kontaktu z dziecmi a spacerki zaczeliśmy dopiero w zesłym tygodniu. Ona najchętniej to siedzi z nosem w szybie i komentuje po swojemu wszystko co widzi. Uwielbia pisac, malowac, bawimy sie balonami, klockami, gramy w kręgle, ganiamy sie, chowamy, tańczymy, oglądamy książeczki, bawimy się aytkami, misiami i lalami (karmimy je, przewijamy, ubieramy) itd itd ... ale Jej ciagle mało i mało :sorry:
Muszę jednak pochwalic moja perłe, bo oprócz tego, że potrafi sama założyc sobie czapke, zarzuca szalik to jeszcze naciaga pięknie na dupcie spódniczke i ubiera spodenki !!!!!

Ostatnia edycja:
Mój dzidziuś śpi jeszcze. A mi się nudzi.;-)
Arturro uwielbia pranie ze mną nastawiać. A jakiego ma nerwa jak któraś z czynności go ominie. Bardziej interesuje go pranie, odkurzanie, zamiatanie niż klocki itd. Ale czasami ma taką fazę, że pobawi się samochodami, klockami, puzlami.Ostanio miał fazę na kredki i sobie rysował. Lubi sobie popatrzeć w laptopa, jak siedzi mi na kolanach to myszki już nie dotknę, bo nerw zaraz.
Bajeczki też lubi, ma kilka ulubionych i zawsze sobie tańczy jak słyszy melodię bajkową.
Szkoda, że mój zbój nie ma kontaktu z dziecmi. Od czasu do czasu przyjeżdża wnuczka dziadka dziewczyny Nikola (1,5 m-ca młodsza od Artka)i na poczatku daja sobie zabawki, potem zabieraja, fajnie jest jak Nikola nie dotyka Artura samochodu, bo jest krzyk.:-p Wstał Niunio:-) Lecę po niego

Dzisiejszy spacerek po śniegu :-) A na ostatnim zdjęciu skarby, jakie można spotkać u nas pod blokiem :eek:

Załączniki

• SDC12548.jpg
    SDC12548.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 49
  • SDC12547.jpg
    SDC12547.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 49
  • SDC12563.jpg
    SDC12563.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 47
  • SDC12557.jpg
    SDC12557.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 49
  • SDC12566.jpg
    SDC12566.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 44
  • SDC12574.jpg
    SDC12574.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Helloł lejdis , dzis wracałam z pracy półtorej godziny , tyle śniegu , korki szporki.
Ale fajne zabawy z choinką i na śniegu , tylko pozazdrościć :-)

Do góry