reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Będziesz z nim cały czas czy zostawiasz Go samego?[/SIZE][/FONT]

Jutro będziemy razem z Ł przez te dwie godziny...

Ewunia tak jak piszą dziołchy zastosuj smecte :tak:
Aguś zaraz idę na zamkniety zobaczyc twe zdjęcie w nez włosach! :tak:;-)

Raz jeszcze dziękuje za życzonka... tak więc już chyba na dzisiaj się pożegnam i lecę do Ł... w sumie mam chwilę bo Ł zajmuje się Bartem... ;-)

Miłego wieczorku! :-)

reklama
hej!

Wpadłam tylko na chwilke... dzis jednak pojechalismy do Brennej do tesciów:tak:znów chwile zapomnielismy o codziennosci... tak sie wakacjujemy co niedziele;-)

No... i chciałam złozyc zyczonka Daruniiii:tak:

Sto lat, wszystkiego co najlepsze, radosci, miłosci, mnóstwo buziaków od Twoich chłopaków!!! Sto lat!!!!

BBakania jestem zawsze tylko malo pisze bo jakos mi sie idzie kiepsko wstrzelic :-D

Ewunia ja na srakę daje Enterol - pomaga zawsze, Smecte próbowałam ale Marysia mi po tym żygała nietety bo to paskudztwo jest i trzeba rozpuścic chyba w 100 czy 200 ml i podawac caly dzień, wiec u nas odpada taka męczarnia jak ona mi żyga po tym. A Enterol hop siup rozpuszczam w malej ilosci wody i po krzyku i zawsze daje jakis probiotyk, ja daje Dicoflor, ale mozna Lacidofil jak lubisz ;-)

No i w ogóle spac nie moge bo przedszkole sie zbliża. Dziewczyny - mamy starszych dzieci macie jakies rady dla mnie????? Jak jej to ułatwic,na jak dlugo zostawic? Myslalam zeby odbierac ja o 12 przez tydzien, dwa a potem juz zostawac na spanie i odpierac miedzy 14 a 15. Kurcze dac jej jakas lalke ukochana? A jak jej zginie? Ona ma te problemy z kupami (w gatki czasem) i siku popuszcza - szczegolnie jak duzo zmian ma a tu bedzie wielka zmiana przeciez!!!!!- pampera nie załozy za nic, to chyba musze zaniec codzien kilka majtek i chusteczki mokre?
Wiecie co mam wrazenie ze jestem chyba JA kompletenie nie gotowa zeby ona poszła do przedszkola bo ona to az piszczy zeby tam pójsc. Na szczecie jest towarzyska, nie ma problemów z zawieraniem znajomosic, sama je, sama sie ubiera, sama myje, w dzien sypiamy od jakis 3 tygodni regularnie o 12-14 tak jak w przedszkolu. Problem tylko z wiadomo czym jest :-D. Wiec ona chyba poza tym jednym aspektem jest gotowa .
Natomiast mi sie sni po nocach ze ona tam płacze za mna, ze chodzi z kupa w majtach, ze panie na nia nakrzycza ze własnie kupa w majtach, ze nie bedzie sie umiała tam odnależć. A maz mi mówi na to wszytsko ze jejku o co tyle hałasu ze przeciez jak sie nie bedzie umiala odnaleźć to nie bedzie chodzic i tyle.... Ech ci faceci......:wściekła/y:

CIAO DZIEWCZYNY,
już jesteśmy!

DARUNIA
DOŁĄCZAM DO ŻYCZEŃ URODZINKOWYCH!
:-)
Ja też jutro idę z Wojtkiem na troche do żłobka, bo musi zacząć sie przyzwyczajać!
Ciekawe jak nasze chłopaki się zaklimatyzują!
Jutro zdam relacje...

Bbakania - super, że wyjechałyście do babci, :tak:
zawsze będzie weselej, a zmiana klimatu obu Wam się przyda!
Tylko, żeby Nati szybciutko przeszła ta trzydniówka!
Kasiau mnie tez nie bardzo sie podobają letnie kolekcje butów,
jakoś w tym roku to nic w moim guście nie ma!:no:
Mata - super, że spódnica poszła w ruch:yes:, nie ma to jak
szaleństwa przy muzyce ludowej :-)
Ewunia - super motto :happy:,!
A kupkami Julki jeszcze się nie martw, myślę, że to zębiska,
bo Wojtek od wczoraj też ma małą biegunkę, a czwórka prawa
jest już tuż pod skórą!
Marlenka, a jak tam z tą suczką , bo chyba nie doczytałam, albo nic nie pisałaś...:confused:
Lilianka - korzystak, korzystaj...
Wilmek jak karnawał, byłaś?
Agusia jak tam truflowe włoski, jesteś happy?:happy:
Asiowo nie forsuj się , bo kręgosłup to jednak delikatna sprawa - najlepiej na ten basen się wybrać. Ja trochę chodziłam w ciąży i po i naprawdę pomogło!:blink:
Julia - HEJ- my się jeszcze nie znamy:wink:

Ide zaraz lulkać - udanego wieczorku Babki! Ale posta walnęłam....

Głuszek - Ty kochana pomyśl o mamach żłobkowiczów, ja to dopiero mam stres...

Ostatnia edycja:
Głuskzu noo ewidentnie ty nie jestes gotowa na przedszkole
Daj malej zapasowe rajstopki i majteczki nawet ze 2 pary niech beda w szface. Mala moze wziac ulubina zabawke bedzie jej razniej W pierwszy dzin zaprowadz i odbierz ja po obiedzie Zobaczysz czy mala bedzie chcial byc dluzej czy nie jezlei tak to ja zostaw na drugi dzin ze spaniem jezlei nie bedzie gotowa to przez jakis czas odbieraj ja wczesniej I tlumacz ze za jkais czas bedzie msuaila zosatwac dluzej

Głuszku ja na razie nie posyłam małej do przedszkola;-), ale w rodzinie jest dwóch świeżych przedszkolaków. Dostają do plecaczka zmianę ubrania na wypadek wpadki toaletowej :tak: i ładnie chodzą, a czasem to do domu wracać nie chcą :-D Wydaje mi się, że Marysia jest na tyle kumata, że sama zadecyduje czy chce zostawac dłużej czy nie :tak:
Mejdija trzymam kciuki za aklimatyzację Wojtka :tak:
Ewunia możliwe, że te kupska od ząbków... ja zawsze daję lakcid jak małej mocniej z tyłka leci (tydzień temu miała taki dzień, że kupka za kupką, a wieczorem to juz był sluz zkrwią, dostała lakcid i na następny dzień było juz ok :tak:)
a z tymi kupkami to może zjadła ostatnio coś,co ja przegoniło trochę? Dobrusia uwielbia ogórki kiszone,ale jak zje więcej niż 2 średnie, to przeczyszczonko gwarantowane :sorry2:

u nas dziś znów gorączka :baffled: jutro lecimy do lekarza... nie dość, że jej kolanko spuchło, to cos mam preczucie, że przypałętało się zapalenie dróg moczowych, no bo skąd ta gorączka i ciągłe marudzenie, kiedy innych objawów brak (a wątpię, żeby takie jazdy były tylko przez ząbki...)

co do tańców, to wrzucam fotki z wczorajszych wystepów ;-) kiepskiej jakości, bo z internetowego wydania gazety, ale innych nie posiadam :sorry2: a że zdjątka kiepskiej jakości i ogólnodostepne, to daje na otwarty, a co :-p
1. chycił kotek myszkę ( a ja podnosze wianek, bo dziewczynie zleciał :sorry2:)
2. Polka grożona (akurat kwestia oj ty ty ;-))
3. a tu nasz zespól prawie w całej okazałości (jeszcze kilku osób brakuje, a nas można znaleźć dzięki Dobrusi, bo ubrana na czerwono ;-))

reklama
Do góry