reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Julia;
myslę, że nie ma powodow do zmartwień. Przecież Dzidzia ma coraz mniej mniej miejsca i bardziej będzie się rozpychać niż fikać. Zresztą, ja się też tym martwiłam ponieważ prawie wszystkim Dziewczynom Dzidzie fikały koziołki a moja zawsze była jakaś spokojna... Położna powiedziała aby się tym nie martwić i broń Boże nie porównywać z innymi Dzidziami

reklama
Milka podziwiam takie kobiety jak TY!! Postawa godna naśladowania!!

Mata najważniejsze że maleństwo zdrowe i ładnie rośnie, i oby tak do końca. A wszytko to przerodzi się w przyszłości w niezłą historie. :-D

Hej dziewczyny!
Miałam super dzionek :-D odpoczywałam a pogoda marzenie.....
Milka nie martw się tym co powiedział lekarz, moja siostra była duuuuża a urodziła niecałe 3500 - mówili że będzie duży chłopczyk. W Twoim przypadku moze być odwrotnie a do końca jeszcze troszkę więc z pewnością urośnie. Trzymam kciuki za prawko (mam nadzieję że dobrze pamiętam). Życzę szybkiego powrotu do normy i spowolnienia tempa;-)

Julia spróbuj zjeść coś słodkiego, napij się kwaśnego soku albo zjedz coś po czy maleństwo zaczynało się wiercić, połóż się spokojnie i czekaj. Jeśli do jutra nic nie poczujesz to skontaktuj się ze swoim lekarzem, na pewno będziesz spokojniejsza :tak:
Może Twoje maleństwo zrobiło się spokojne, bo ile to mozna się wiercić ;-) nie martw się, może być też tak jak pisze Joasia, że dzieciaczek nie ma już dużo miejsca do fikołków, więc tylko się rozpycha ;-):-)

Dzieki - Dziewczyny - usg w poprzedniej ciazy malam robione u tego samego lekarza - to dobry specjalista w moim miescie - i jak wyliczyl mi do porodu - powiedzial ze 4 kg - tak Jagodka sie urodzila 4020. Kazde usg mam robione na tym samym sprzecie, z tym samym programem...wiec w rozbieznosci nie wierze - wierze natomiast ze Olga genetycznie ma prawo byc inna. Narazie sie nie martwie - ale postaram sie wiecej odpoczywac i nie latac tyle
Trzymam kciuki za Wasze wizyty;-)

Julia trzymajcie się ciepło i bez obaw.
ja dzisiaj mam świetny humor- od rana mam zachcianki- to jakieś słodycze, to nie to danie co chce itd. już mnie mają dość- wreszcie czuję co to zachcianki (chcice!!!). przy pierwszym dziecku czegoś takiego nie miałam!!! prawie nie wychodzę z kuchni...:-)

Agacina - ale Ty szczupla jestes, wiec i obwod masz mniejszy - bo obwod - to nei tylko przod - ale i tyl - a ja wszedzie mam tluszczyk...wiec Twoje wymiary obecnie to moga byc np moje bez ciazy:zawstydzona/y: Wiec sie nie dotuczaj - masz napewno brzuszek w sam raz:tak:

Drogie forumowiczki bb. ja w pasie mam 110 i przytyłam chyba z 15 kg więc zaczynam się martwić, że trochę za dużą mam tą wagę. Moja pani doktor nic nie mówi ale zaczynam w nerwach czytać wszystko co dotyczy wagi ciążowej tzw. prawdiłowej. I kurczaki albo będzie spory syn albo mi się odkłada na później ;)

reklama
magdziaczku;
waga kobiety w ciąży nie musi przesądzać o tym, że dzidzia będzie duża albo mała.. Może zweryfikujesz co jadasz :-) a może za często podjadasz :-) ;-) Po ciązy na pewno wszystko powróci do normy :-)

Do góry