reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja zaczęłam podejrzewać gdzieś po tygodniu, półtorej, jak tempka się zmieniła, ale z testem zwlekaliśmy jeszcze 2 tygodnie. Nigdy nie miałam regularnych cyklów, więc nie byłam pewna, kiedy powinnam dostać okres (zawsze obserwowałam temperaturę). Teścik zrobiłam w 3-4 tc, a zaraz potem zarejestrowałam się o ginki i myślałam, że padnę, gdy okazało się, że mam czekać aż 2 tygodnie :szok: ale to było tylko jednorazowe przeciążenie :-D i już w 6 tc zobaczyliśmy naszą fasolkę :tak::-)

reklama
My postanowiliśmy mieć drugie dziecko bo już mamy swoje latka , pierwszy strzał i się udało . Mąż myślał , że trochę dłużej nam zejdzie :-):-):-):-):-) Przekonałam go że teraz to jedynie możemy udoskonalać nasze dzieło. :-):-):-):-):-):-)
Najfajniejsze jest to że nie ma okresu :-):-):-):-)

Faktycznie dopóki karmiłam też nie było z tym problemu a jeśli nawet to po porodach miesiączki są mniej bolesne.

Ja nie miałam aż takich strasznych bóli, ale żeby normalnie funkcjonować zdażało mi się jakieś tabletki łykać (ale tylko wtedy gdy musiałam być skupiona w pracy albo szkole, tylko wtedy czasem coś brałam) :tak:

przed pierwszą ciążą okres znosiłam strasznie-prawie każdy kończył sie wizytą pogotowia:baffled:
brać hormonów nie mogłam i później już nie chciałam więc męczyłam się jak głupia:crazy:
po ciąży okres dostałam jakieś 8 m-cy po porodzie:tak: i praktycznie przechodziłam go bez wiekszych bóli:tak:
teraz mam nadzieję że też tak będzie:tak:

reklama
Miałam na studiach zajęcia z jakąs babką z poradni laktacyjnej i mówiła, że im kobieta miała więcej i dłuższych przerw w miesiaczkowaniu (i karmiła piersią), tym mniejsze jest prawdopodobieństwo rozwoju raka piersi i dróg rodnych :tak:

Do góry