reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joaś nie denerwuj się bo przecież dzieci rosną każde inaczej , niektóre od razu są większe a innym przybywa tych gramów trochę później ale za to nadrabiają,
poza tym jak pisze Magda to wcale nie jest zła waga.

Mata gratulacje córci :-)

reklama
Joaś wszystko będzie dobrze!nie martw sie na zapas:tak: mój synek urodził sie malutki i chudziutki a teraz jest z niego kawał zdrowego chłopa:tak: serduszko też ma jeszcze czas do nadrobienia!spokojnie kochana i dużo odpoczynku sobie zafunduj choć wiem jak trudno przy dzieciach sfolgować sobie:sorry2:

Mata wielkie gratki z powodu córci:tak:

A ja dziś z małym spałam do 8.30:szok: szok i teraz jesteśmy jak lunatycy:-)
noc miałam fatalną już mam dość chodzenia co chwile na sik:-( poza tym cały dół mnie strasznie w nocy boli tak mały naciska:baffled:
Dzisiaj kolejny śliczny dzionek a ja coś czuję że zalegnę na kanapie:sorry2:
od tygodnia prasuję pieluchy dla małego i jakoś nie mogę skończyć:sorry2:
Jola uważaj na słońce możesz dostać takich brzydkich plam które już nie zejdą.Obrzęki nóg i dłoni to jest już u mnie na porządku dziennym,chwilę pochodzę i mam bańkę przy skarpetce:baffled:
Azile nie denerwuj sie aż tak dużo tego leku nie wziełaś więc nie powinien zaszkodzić dzidzi:tak: będzie dobrze tylko wypoczywaj:tak:

:-):-):-)Co to plaga z tymi ptakami??Jak juz pisałam mam za oknem park i codziennie około 4-5 zaczyna sie koncert.A po 9 przylatują mewy i rybitwy-bo staruszki zaczynają łazic z chlebkiem i bułkami .Tylko ze ja uwielbiam te poranne swiergoty,bo czuje sie jak u siebie pod lasem w Polsce.

Magdziarka ja chyba spałabym na stojąco :-D twarda babka jesteś :tak: ja wstając w nocy siku jestem tak nieprzytomna że ide bez zapalania światła a rano mąż mi mówi że wstawałam:-D a ja nawet tego nie pamiętam :baffled:
Jolcia jak puchną nogi to poleż z nimi w górze, nawet jakiś jasieczek pod nogi i powinno być troche lepiej ;-)

ooo, teraz doczytałam że Kasia już napisała o tych nogach w górze :sorry2: ale jestem zakręcona :zawstydzona/y:

Na majówkach znów urodziła się dzidzia 23 kwietnia w 35 tygodniu ciązy...malutka 2, 5 kg.

A wiecie co sobie pomyślałam, że ta dzisiajesza pobudka o 4ej to niezły trening..jak się dzidzia urodzi to nie będzie zmiłuj!:-D

Joas-absolutnie sie nie martw.Moja najmłodsza jak sie urodziła ważyła 2kilo,a przenosiłam ja tydzien.Była malutenka,a teraz cudowna z niej pannica.Je za dwoje a wcale nie tyje,jest zdrowa jak kon a energią obdarzyłaby nas wszystkie na tym forum.Zreszta do porodu masz daleko,dzidzia urosnie Ci napewno jeszcze.Pozatym z serduszkiem tez sie nie zamartwiaj,ważne ze lekarze beda uczuleni i odrazu bedzie konsultacja.Niczym sie nie denerwuj,przy nastepnym Usg moze sie okazac,ze nie ma sladu po problemie.Trzymam kciuki.

Dziewczyny tak dla przypomnienia i sentymentu:

Witam wszystkich, ja również melduje się jako przyszła mamusia :-)
Wg kalkulatorów porodu termin na rozdwajanie się mamy mniej więcej 11-12 czerwca :happy:
Liczę że przyjmiecie mnie do swego grona :)
No i od razu pytam się was o objawy, bo u mnie na początku miałam ich od groma, od zgagi, po duszności, a teraz tkliwe piersi i senność mnie tylko męczy :confused:
dodam że jestem teraz na duphastonie 3x1, ponieważ miałam bóle podbrzusza i jakby jajnika, teraz się już wszystko uspokoiło, ale lekarz woli mnie jeszcze potrzymać na tych lekach.
pozdrawiam wszystkie Mamusie i Tatusiów również :blink:

Witam wszystkie przyszłe mamy ja wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki także jestem z Wami bo termin mam na czerwiec 2008 mam nadzieje,że bedziemy sie trzymały razem!!U mnie trzeci tydzien ciąży, nie mam mdłośći ani żadnych dolegliwości... jeszcze:) Mam już jedno dziecko dziewczynke 6- letnią i teraz przyszła pora na brata lub siostre...Bardzo się ciesze z tej ciąży! Pozdrawiam.

Witajcie!
Ja jestem po dwoch pozytywnych testach,ale wizyte u lekarza mam dopiero 30.pazdziernika.Mam nadzieje,ze wszystko bedzie w porzadku-to nasza pierwsza fasolka...
Z moich obliczen wynika,ze termin mam na 17.czerwca :-)
Pozdrawiam wszystkie Czerwcowki i nie tylko!

No dobra laseczki. Ja sie tez ujawnię. Mam chyba najmłodszą ciażę. Bo wychodzi mi termin na 26 czerwca. Ale znając mnie pewnie urodzę w lipcu hihi. Mam już jedną córcię z czerwca 2006 (miała być z maja) a teraz bedzie druga dzidzia - niespodziewanie bo miało być rok później. Ale już sie stało, wiec po ciężkim pierwszych dniach już jest mi lepiej psychicznie. Wizyte mam dopiero w przyszłym tygodniu wiec dopiero wtedy założę suwaczek.

witam :) Z radością dochodzę do was . Z moich wyliczeń termin wychodzi na 22 czerwca ale zobaczymy co powie lekarz

Dolaczam do czerwcowek, bede nia po raz drugi - moja najstarsza coreczka urodzila sie w czerwcu 2000
Wyliczylam sobie termin na 24 czewrca
pozdrawiam

Cześć dziewczyny, ja będę czerwcową mamą drugi raz, bo mój synek Wojtek urodził się w czerwcu 2006.

Witam wszystkich,
zdaje się, że to będzie także moje forum przez najbliższe miesiące :)
Robiłam już dwa razy test i za każdym razem dwie wyraźne krechy :) Dzisiaj byłam na badaniu krwi - Beta HCG - i jutro będę miała wyniki, a w poniedziałek idę do gina potwierdzić. Jestem wniebowzięta

Witam serdecznie.Mój czwarty dzidziuś urodzi się około 8 czerwca2008r.W Liverpoolu.Miło mi powitać :)

Witam
Mam na imię Kasia 30 lata dziś skończyłam a w prezencie mała fasolcia , termin porodu 15-czerwiec 2008 :-)

mam na imię Iwona, jestem kolejną mamą marcową 2006 (oprócz Kingi i Emci), mam już synka Krzesimira - aktualnie termin mam na 1.06.2008 :)
do tej pory przygladałam się wam z ukrycia bo nie byłam pewna jak się to wszystko potoczy (w wakacje poroniłam, teraz mam krwiaka i jestem na duphastonie), ale wczoraj miałam usg i wykazało,że wszystko w porządku :) tak więc ujawniam się, pełna nadziei i ostrożnej radości :)

reklama
Oj dziewczyny!!!! Wspomnienia, jak to było dawno.
Ja dzisiaj też wcześnie wstałam, wyprawiłam swoją trójce z domu. Sama z teściową pobiegłam do Urzędu, bo musiałam przemeldować swoje dzieciaczki, aby mogły chodzić do szkoły na naszym osiedlu:tak:. Szybciutko udało sie nam to załatwić. Właśnie niedawno wróciłam zjadłam 2 śniadanko, połknęłam lekarstwa i siadłam do was!!!!!

Wczoraj pokazywałam dla M zdjęcia Joasi . Aby popatrzył na piękną kobitkę z czwartym dzidziusiem w ciąży. A mój M jak zwykle rozbrajający, ze i my będziemy mieli 4 :szok:. To ja mówie ze ja już czuje sie zmęczona. A on "przecież nie masz jeszcze 36 lat jak Joaś, więc odpoczniesz i jeszcze zdążysz przed 35 urodzinami". Ubawiłam sie tym , ale fajnie mieć męża który nie jest tyranem i nie myśli tylko o swojej wygodzie,. Dzięki tej rozmowie (troche żartobliwej) bardzo umocniły się nasze więzi i fajnie jak sie ma dużą rodzinkę.

Wszystkim dziewczynom za wsparcie w chorobie wielkie dzięki. Miło was mieć blisko cioteczki!!!!!!!:-):-):-)

Do góry