reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja nie biore witamin - bo wiem ze one wzmagaja mdlosci. No i male nie sa - polknac taka.....od razu bleee
magnez dziala tez przeciwskurczowo
zelazo - bralam kiedys przy hemoglobinie ponizej 12

narazie biore folik i to wszystko
hormmony odstawilam

reklama
Dziewczyny ja od jakiegoś czasu zastanawiam się nad porodem w domu,jeśli wszystko dobrze pójdzie z dzidzią i znajdę położną która przyjmuje porody domowe to może się skusze bo szpitale mnie przerażają.Tylko nigdy nie można mieć pewnosci,że odbędzie się bez komplikacji itd.Wiem,że na ten temat jeszcze za wcześnie ale powoli oswajam się z tą myślą...

Ja tez nie biore witamin mdlosci po nich okropne mialam. Moj lekarz sprowadza ze stanow mineraly zalecane dla kobiet w ciazy. Nie ma nich tej calej chemi.
Oprocz tego jeszcze folik raz dziennie. W poniedzialek odstawilam luteine.

a mi doktorek zapisał prenatal vitrum 1Xdziennie i do tego 3Xdziennie witamina C aby zakwasić mocz - bo był troszeczkę za bardzo zasadowy. Poza tym do tej pory wyniki miałam też super dobre ale wiadomo, że jak Dzidź rośnie to zaczyna potrzebować więcej witamin i minerałów i bez wspomagania może być ciężko

a ja chyba zabardzo się zakwasiłam ( za dużo malin i cytryn) no i jak nie urok to..... :-(
Już się nafutrowałam gorzkiej czekolady i gorzkiego kakao bleee

Ja nie biorę żadnych witamin. W ciąży z Wojciaszkiem brałam cały czas Prenatal (i w czasie karmienia też) i pod koniec cićązy też magnez (na skurcze łydek).

A co do smarowania to już od jakiegoś miesiąca smaruję i brzuch i piersi. Na wieczór oliwka, a rano kram na rozstępy Ziajka mammamija. Są oczywiście różne kramy na rozstępy, ale mój Małż chemik obejrzał skład i stwierdził, że wszystkie sa podobne. A cena Ziajki jest bardzo przystępna (w przeciwieństwie do innych firm). I ładnie pachnie. :-)

Brzuch się smaruje podobno kolistymi ruchami od dołu do góry (tak jakby kręcąc pół okręgi na brzuchu) aż po boki i koło pępka też. A piersi: lewą ręką prawą pierś spod pachy pod piersią i do góry. I takie kółka. I na odwrót: prawą ręką lewą pierś. Hihi, nie wiem, czy wyrażam się jasno. :-)

A w ogóle to moim zdaniem najważniejsze jest nawilżenie/natłuszczenie skóry plus masaż.

Stosowałam te zabegi w poprzedniej ciąży i rozstępoów nie mam, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie.:tak:

Jesli chodzi o smarowanie-codziennie rano i wieczorem smaruje brzuch i okolice oliwka dla dzieci.Jednak powiem Wam szczerze,ze od kilku dni CZUJE jak mi sie napina coraz mocniej skora,brzuch NAPRAWDE wypina mi sie do przodu.Tak wiec planuje jak najszybciej kupic Mustelle,bo mam ''zdolnosci'' do rozstepow.:-(
A,jeszcze smaruje piersi,ale to juz od dawna,kremem przeciw rozstepom i ujedrniajacym Avonu.Bardzo dobrze sie wchlania i bardzo ladnie pachnie.

Ach,jeszcze a propos tematu dziasel.Otoz mi nie krwawia,ale za to bardzo bola przy myciu zebow:-(I caly czas robia mi sie jakies ranki i bolace guzki na dziaslach i ogolnie w jamie ustnej:-(

reklama
Do góry