reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Fajnie ze sie starzejemy wrzesien nam będzie zazdroscił w lipcu ze juz swoje kochane dzieciątka będziemy miały przy sobie a wrzesniowe mamusie jeszcze beda musialy sie troszke pocieszyc ale swoimi brzuszkami ;-)

reklama
Ja troche z innej beczki zadam pytanko;) Powiedzcie mi jakie preparaty witaminowe stosujecie bo ja byłam ostatnio w aptece i tego jest sporo...W pierwszej ciąży stosowałam materne ale dodatkowo brałam żelazo.Teraz wybrałam jednak prenatal classic jest dużo tańszy ale nie to mnie przekonało tylko skład bo ma o wiele więcej żelaza niż materna i nie będe musiała go przyjmować dodatkowo...
Jesli idzie o seksik to ja mam przerąbane bo mąż ciągle wyjeżdża ale nadrabiamy z nawiązką.Tylko ja już troche inaczej to odczuwam,już nie czuje się tak jak kiedyś, jestem ostrożniejsza i zawsze po wszystkim sprawdzam czy nie krwawie(nie wiem czemu ale tak mam)
No i zauważyłam,że szybciej się męcze i inaczej chodzę,niezdarnie jakbym miała coś między nogami(dziwnie brzmi ale tak jest)

jestem ciekawa Dziewczynki dlaczego Macie ten zakaz?
...
Ja mam zakaza ze wzgledu na ulozneie kosmowki z ktorej robi sie lozysko. Jes polozona na ujsciu do szyjki W przyszłosci moze byc przodujace lozysko.
Co do dziasel tez mi krwawia ale to podobno normalne..
Mnie w tej chwili lekarz nie kazal nic brac wyniki mam bardzo dobre to po co sie faszerowac chemia. Wystacza warzywka i owoce..Kwas foliowy tez moge juz odstawic.

Julia ja brabla przez jakis tydzien ten prenatal ale ie odpowidal mi wiec zmienilam na feminatal N i jestem z niego zadowolona :-)

Też byłam zdziwiona, że ginka nie przepisała mi żadnych witamin. Mam brać tylko kwas foliowy i rutinoscorbin, bo nic innego na wzmocnienie brać niestety w ciąży nie można. Na razie póki co to jestem zdrowa i wszystkie wyniki mam książeczkowe. Oby tak dalej :-)

Kurczę, widzę, że raczej jak nie ma zakazu to nie macie z seksem większych problemów. Chyba panikara jestem :) Może sie odważę, mąż by się ucieszył ;-)
Też szukam czegoś do smarowania, narazie lecę moim ulubionym nawilżającym balsamem, ale to chyba za mało. Szukam czegoś dobrego, w sklepach nie widziałam żadnych kosmetyków typowych dla kobiet w ciąży. Gdzie to kupujecie, w aptece?
A co do witaminek, moja ginka przepisała mi tylko kwas foliowy, potem dołożyła większą dawkę, dała mi też jod i od tygodnia biorę żelazo. Nic więcej.

Nie chorować dziewczyny !!! :-) Ja na razie się trzymam, ale w pierwszym miesiącu ciąży byłam strasznie chora. Nic nie wzięłam oczywiscie, bo już wiedziałąm, ale strasznie męczące jest to, że nie można sobie pomóc.
Moje pulsowanie, to faktycznie od ciśnienia, jednak moje jest w porządku. To ten ostatni tydzień beznadziejnej pogody. Za to dziś u mnie jest piękna pogoda i świeci słoneczko :-)

Oj dziewczyny ja natomiast byłam zdziwiona ilością wszystkich tablet przepisanych mi przez gina..... Może dlatego że jestem jeszcze na duphastonie mój organizm potrzebuje większej dawki ale i tak ta ilość.... biore prenatal complex 2x1 dziennie, do tego magvit b6 2x1 dziennie, oprócz tego do duphastonu który jeszcze mam 3x1 mam brać Biofer folic 3x1 dziennie, czyli w efekcie łykam w sumie 10 tabletek dziennie....
Magnez biore ze względu na drętwienie ręki ale to żelazo w potrójnej dawce...? kolejną wizyte mam 9 stycznia, no i gin zapowiadał że mocno zredukujemy witaminy więc mam się nie martwić, więc staram się ;-)

mi gin nic nie przepisał, ale na własną rękę biorę Magnezin 2tbl (drgała mi powieka i bolały mięśnie - teraz jest lepiej), i jeszcze biorę Cyklo 3 forte - ale to nie są witaminy tylko preparat na żylaczyska (biorę za zgodą lekarza), bo mam ogromnego z poprzedniej ciaży :-(

wyniki mam bardzo dobre więc nie chcę się faszerować dodatkowymi witaminami jeśli nie ma takiej potrzeby

reklama
zdrówka dla wszystkich chorującech!!

ja chorowałam w pierwszych tygodniach i męczyłam sie z ogromnym kaszlem prawie miesiąc - przeszło na szczęście :-)

a dziś mam sie nędznie - okrutnie boli mnie kręgosłup, a przez to i cierpliwości mam mniej, i dziecko wydaje sie jakby marudniejsze :baffled:

Do góry