reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to po powrocie dolacze sie troszke donarzekan;-)
Otoz na 4 tygodnie pobytu w Polsce-3 tygodnie bylam ostro przeziebiona.Nic mi nie pomagalo i bylam przez to nieco uziemiona,wielu spraw nie zdolalam zalatwic.Na szczescie przeszlo mi,chociaz czasem jeszcze zakluje mnie w gardle lub zakaszlne.
Ale poza tym,na szczescie,nie mam jakichs specjalnie wielkich dolegliwosci.Oczywiscie,zdarzyly mi sie 2 razy skurcze lydek,pupa boli od siedzenia przy kompie,brzuszek coraz bardziej zawadza.
Ale powiem szczerze,ze jestem jakos tak pozytywnie nastawiona:-)

reklama
Ja tez mialam juz pare razy takie wystajace gork,zazwyczaj po prawej stronie pepka:-)
I takze odczuwam takie dziwne drgawki....

A ja właśnie zmierzyłam swój brzuszek i mam zaledwie 108 cm:szok::szok::szok:.
OOOOOOOOOOOO jak ja się zdziwiłam tym osiągnięceiem. Szkoda że nie widziałyście jak mierzyła 10 raz i było tyle samo na centymetrze.

Kasia a co na to gin? czy to dziadostwo zagraża teraz dzidzi? Kurcze ja wymaz będe miała za 2 tygodnie dopiero :-(
u mnie niestety nie jest kolorowo, Młoda ma już główkę bardzo nisko w mojej miednicy, nawet jej się zmierzyć nie dało(jednynie brzuchol, a ma wg niego duży bo odpowiada 33-34 tg):szok: , gin przerażony bo to dopiero 31 tydzień a dziewczynie już się tak na świat spieszy... kategoryczny zakaz chodzenia, dobrze że do szpitala mnie nie wziął jeszcze ale sama spanikowałam i po drodze do domu w aptece zrobiłam zakupy(majtki poporodowe, podkłady, podpaski, podkłady poporodowe)a zwlekałam z tym bo jeszcze mam czas....
dostałam fenoterol 4xdziennie, większą dawkę isoptinu, no-spe już biore 3x2 dziennie.... no i wg niego moja Maja urodzi się na pewno najpóźniej w drugiej połowie maja... bo do terminu nie dotrwam.... szlag trafił mój dobry humor...i zaczynam panikować a to nie dobrze...

Co do skurczy łydek to jaki magnez brałyście ?
Dziewczyny mnie też boli wszystko coraz bardziej z resztą jak nie biodra to kręgosłup albo kość ogonowa. Kości teraz się rozchodzą i przygotowują do porodu. Mnie tam cały czas bolą od dawna więc kwestia chyba przyzwyczajenia. Aby do końca.....:-)

1_6347b1c6bd30.jpg

ja biore taki 2 razy dziennie

Kasia ja biorę magnefar b6 (2x1 dziennie), w sumie możesz brać każdy magnez, wcześniej miałam zapisany magvit b6 a to wszystko jest to samo tylko różni się producentem i zawartością mg ;-)

reklama
Flexy nie martw się, córeczka jak piszesz duża, ładnie rośnie, więc nawet jak będzie chciała wyjść sobie trochę szybciej, to i tak będzie wszystko dobrze :tak:

Do góry