reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ania ale masz piłkę.super ..mój mąż mówi, że niedługo nam się przydadzą takie wózeczki do noszenia brzuszków, swoją drogą to rzeczywiście spore obciążenie czasami czuję się jak wńka-wstańka..i mam wrażenie jak jestem zmęczona że się przechylę do przodu:-D:-D:-D

reklama
Czasem złe samopoczucie psychiczne jest gorsze od fizycznego. Takie wypadki jak ten, o którym pisze Julia traktuję jako nauczkę.......zastanawiam się i myslę, co było nie tak, czemu rodzice nie wiedzieli, że z dzieckiem się coś dzieje wiecie po takich sprawach wyostrza się moja uwaga na krzywdy i nieszczęścia ..U nas w szkole we wrześniu zabił się młody( 17lat) chłopak..przyjechał do szkoły na motocyklu - super ścigaczu na dużej przerwie się przejechał - ostatni raz. Co się okazało nie miał prawa jazdy, na dodatek nie zdał z klasy do klasy a kto mu klupił ten motocykl?...rodzice.
To takie moje przemyslenia......musimy być wrażliwi na drugiego człowieka i musimy umieć sobie wzajemnie pomagać...Ja zawsze sobei powtarzam Pan Bóg Nas rozliczy ze zmarnowanego dobra. Dobra, które mogliśmy komuś dać...aj rozpisałam się jak moralizator-nauczyciel

USG genetyczne jest wykonywane pomiędzy 11 a 21 tygodniem ciąży jako badanie w kierunku zespołu Downa, innych aberracji chromosomowych oraz wielu chorób uwarunkowanych genetycznie i wad rozwojowych płodu. Składa się z oceny wielu ultrasonograficznych parametrów płodu. Jest ono odpowiednie dla pacjentek w każdym wieku. Z pomocą badania USG genetycznego można wykryć ok. 80% przypadków zespołu Downa u płodu, ponad 90% przypadków zespołu Edwardsa i zesp. Patau oraz wiele innych zespołów genetycznych oraz wad wrodzonych.
Lekarz wykonujący badanie USG genetyczne dokonuje oceny ryzyka choroby płodu na podstawie oceny kilkudziesięciu parametrów. (Np. grubość fałdu potylicznego, długość kości ramiennej, wymiar przednio-tylny miedniczki nerkowej, kształt i długość kości nosowej, małżowiny usznej, szerokość nosa, echogenność jelita, wsierdzia i nici ścięgnistych i wiele innych). Jeżeli ryzyko choroby płodu obliczone w oparciu o te parametry jest podwyższone, kobiecie ciężarnej proponuje się dodatkowe badania, np. amniopunkcję, która w 100% wyklucza, lub potwierdza aberrację chromosomową płodu.

Julcia rodzice chyba będą sami musieli się uporać z tą tragedią. Chyba żadne słowa nie ukoją ich bólu. Muszą po prostu przez to przejść i dać sobie trochę czasu. Nie ma nic gorszego od śmierci własnego dziecka.
My wszystkie e-mamuśki jesteśmy z Tobą i ściaskamy Cię serdecznie. I pamiętaj Kruszynka którą nosisz w sobie czuje wszystkie Twoje emocje. Tak więc staraj się nie stresować.
Może głupio to zabrzmiale ale: Co się stało to się nie odstanie nawet gdybyśmy bardzo chcieli:-(
Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia

ja juz kiedys pisalam - podczas porodu siedzialam w wodzie - w wannie - ale samo parcie i czas jak juz mi odeszly wody - poza
bardzo pozytywnie z ta woda:tak:

To pamiętałam milkaa ( mieliśmy tez zdjęcie;-):tak:) ja też z Olkiem siedziałam w wannie ale chodzi mi własnie o samo rodzenie w wodzie....słyszałam że woda spowalnia rodzenie...

reklama
no tez tak slyszalam
moja kolezanka rodzila
musiala w koncu wyjsc - bo co weszla to akcja sie zatrzymywala, a juz chciala wreszcie urodzic:tak:

No i te wszystkie plyny do dezynfekcji.....chyba jest okreslone co jaki czas trzeba je wymieniac - a jak sie wszystko przedluza - to zdarza sie ze wode trzeba nappuszczac nowa

Do góry