reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joaś mamy studnióweczkę!!!!!:-D

Dziewczyny byłam dzis na badaniach i się popłakałam, bo mam wysoki cukier. Przyjęli mnie do szpitala dali glukometr i dietę wyjasnili co z czym i jak i wypisali do domku. Badania do 10 a później do 13 szpital. Mówię wam jak mi było smutno, ale jakoś dam radę. musze dla maluszka:tak:musze się pilnowac z jedzeniem kontrolowac cukier, i jakoś będzie trzeba to przetrwać

reklama
Dzięki Mata! Przyda mi się teraz wsparcie. Najgorsze jest to, że uwielbiam jeść nie zawsze szybkostrawne rzeczy (pizza, makaron z serem itp), i teraz musz esie odzwyczaić.:no:

hej dziewczynki:-)

Gratuluje Stu Dni:tak::tak: i zycze wam z tej okazji duzo zdrowka:tak:

Kasiu prawko na pewno zdasz tylko nie martw sie i nie denerwuj podczas egzaminu:tak:
Aniu podziwiam na pewno nie bylo ci lekko i mam nadzieje ze wynagrodzilas sobie caly ten czas:tak:
Aniknulko przykro mi z powodu cukru, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.uwazaj na siebie pomysl sobie jeszcze sto dni i po cukrzycy:tak:

A u mnie byl dzis kolejny piekny ranek-sloneczko spacer z synkiem az sie nie chcialo wracac.niestety teraz temperatura spadla do 0 c i pada deszcz:baffled:

Ale w sumie to tylko 3 miesiące troski o dziecko, a po porodzie najczęściej cukrzyca mija :tak: dasz radę :tak: a poza tym są różne sposoby, żeby jeść to co się lubi, tylko inaczej przygotowane :tak:

Hej dziewczyny, niestety mam cukrzycę ciążową, dostała glukometr i dietę no i 3 razy dziennie w 1 godz po posiłku musze sobie mierzyc cukier. Najpierw sie popłakałam bo przyjęli mnie do szpitala, ale później wyjaśnili, że to rutynowa akcja celem przygotowania mnie do pracy z glukometrem i analizy wyników badań. Zrobili tez KTG płodu i na razie siedze u mężusia i czekamy na szkołe rodzenia mamy na 19. Zjadłam dietetyczny obiadek, ale nie mogłamm sie powstrzymac i zjadłam petitki lu go:confused: od jutra ścisła dieta i spisywanie co jem i analiza cukru glukometrem:tak: chyba dam radę szkolenie obsługi przeszłam więc tylko z tym jadlospisem będzie ciężko, bo uwielbiam jeść.
Dzięki za wsparcie dziewczyny. Fajnie razem przechodzić przez te dolegliwości ciążowe:tak:

reklama
To prawda, choć całkowiecie nie zakazali słodyczy ograniczyć do minimum. Jak raz na tydzień zjem małe ciastko to może nic się nie stanie:sorry2: Wiem, wiem, na razie tylko dziś mnie tak ciągnęło ale będę uważac na siebie.:-DDzięki dziewczynki

Do góry