reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
U nas niedziela tez należy do udanych.Rano święcenia palmy:tak: Potem obiad u teściów. Przyjechała familia z Niemiec . Nazwozili pysznych słodyczy( zjadłam nie wiem ile). Dostaliśmy troszkę drobiazgów dla nienarodzonego( śpioszki, pajacyki, czapeczkę, buteleczkę ) dla starszego fajne bluzki. Akurat dobrze, bo czas wiosennych zakupów. Wczoraj udało mi się kupić młodemu fajne buty i spodnie. O siebie też zadbałam i już dzisiaj chrzciłam nowe buty( z odkrytymi palcami:-D) i nową torebkę. Jeszcze tylko kurtka dla Olka i wiosna pełną gębą:-)

Ostatnia edycja:
Poniewaz zaczynam 3 trymestr - czyli doczekalam 27 tc wklajam moj brzuszek i male podsumowanko
koniec 26 tc
dobilam do wagi sprzed ciazy
obwod 110 cm :opad szczeny:

i porownanie

Milka ładnie brzusio Tobie rośnie i jest sliczniutki :tak:
a obwodem się nie przejmuj ;-) ja jutro zaczynam 26 tc a mam już 109cm :szok: chyba zaczęłam rosnąć więcej niz 1 cm na tydzień:-D

Joaś, no to masz niełatwo. Wiem, że zawsze jest coś- za coś. Dlatego też czasem zastanawiam się, czy na przykład warto myśleć o budowie domu, bo będziemy zaganiani i zarobieni...
Ja mam z moim Małżem dobrze, bo robi doktorat i pracuje w małej prywatnej firmie na jakieś 1/3 etatu. I tu i tu ma nienormowany czas pracy, sporo z niej może robić w domu. Teraz jest tak, że nie ma go od 9.00 do 15.00.Więc praktycznie nie znam takiej sytuacji jak mąż w domu po nocy i o świcie. Nie ma problemu z urlopem, bo prawie zawsze może (chyba, że ma wyjazd służbowy albo zajęcia ze studentami).
Jak urodził się Wojciaszek to razem pojechaliśmy na Mazury na 1,5 miesiąca. Każdy dzień razem - to było fantastyczne. Mam nadzieję, że i tym razem się tak uda.

Magdziarko
, tekst o kobiecie, która idzie spać jest niezwykle prawdziwy. :tak:Ale ja tez nauczyłam się, że pewne rzeczy trzeba mówić wprost i nie czekać na domyślność. Mimo, że czasem by się chciało.
I druga rzecz, która ja robię, to mówię Marcinowi CO w danym dniu zrobiłam, np: sprzątnęłam,uprałam, ugotowałam itp. To pokazuje Małżowi ile energii wkładam w nasze gniazdko.
Ale za to ja mu dziś zrobiłam przyjemność, bo mu się w ciągu dnia chciało spać. Zabrałam więc Wojtka i poszłam do sklepu pozałatwiać spray, a ukochany sobie przez ten czas smacznie spał.
Wczoraj było odwrotnie: ja leżałam i czytałam BB, a on mi pichcił obiadek. A Wojtek spał. :-)

Dziewczyny - macie tak??
Brzuch cisnie mnie do dolu i "czuje" moje zewnetrzne narzady - jakby obrzmiale - jakbym sie rozwierala. Nie rozwieram sie - bo bylam we wtorek badana, ale odczuwam jakbym sie rozlazila...
hormony??? czy tak organizm reaguje na kolejna juz ciaze?? bo wczesniej nie przypominam sobie abym tak miala - czulam bol w kosci lonowej, ale teraz to nie kosc tylko "opakowanie" czyli miekkie tkanki

Milka ja tak mam już od dawna. Mam nabrzmiałe krocze, i brzuszek nisko. Lekarz mówił ze to od ucisku dzidziusia i u mnie jest cienka ściana macicy(czyli słaby miesień)i wszystko opada w dół. Do tego mam problem z siedzeniem, bo dzidzi jest wtedy bardzi nie wygodnie i strasznie kopie. Ja zauwarzyłam że krocze nabrzmiewa właśnie gdy dużo siedzę. A najgorzej jest po pracy, po 8 godzinach masakra!!!!

reklama
a widzisz - a u mnie najgorzej jest po seksie:zawstydzona/y:
dzis nie moglam wystac calej mszy - po prostu sobie ukucnelam, bo krzyzowanie nog juz nie pomoglo

Do góry