reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzisiaj mały bardzo często jest aktywny,chyba rośnie po tym moim częstym podjadaniu.Mój apetyt jest wielki i nie mogę sobie z nim poradzić:szok:.Znowu czuje jak brzuch mnie zaczyna swędzić i chyba już nie ma się gdzie rozejść,właśnie smaruje się mustelą.

reklama
Nie ma za co:-D. Taką radę dał mi mój GIN i przyznam że to strzał w dziesiątkę. A glukozę wypiłam tak szybko że się sama zdziwiłam i mogłabym teraz powtarzać badanie co miesiąc. :-D:-D:-D

Moja siostra jest w ciąży i dopiero rodzi 4 miesiące po nas , jest na etapie senności i zachcianek, tak się cieszę , że mam już ten etap za sobą szczególnie tą senność.:-)

Dzisiaj kupiłam sobie dwa staniki już D:szok: ale ładnie trzymają biust i jestem zadowolona na dodatek kosztowały grosze,mój budżet jest w opłakanym stanie:no:,ale zamówiłam sobie żakiecik wiosenny i dwie bluzki ciążowe, brzuch ciągle rośnie,a ja nie mam co włożyć:no:Fajne te wiosenne kolorki w sklepach z odzieżą,aż czuć wiosne:tak:

Czy zauważacie u siebie zmiany w wyglądzie ciała (oprócz rosnącego brzuszka oczywiście:-)) bo u mnie to już posladki poszły w dół,chyba mam cellulit i uda mi przytyły, a zaczęło się to chyba przez ten bardziej siedzący tryb życia i apetyt,kupiłam sobie płytke z ćwiczeniami dla kobiet ciężarnych ale nie chce mi się ćwiczyć:no:

wlaśnie rozmawialam z położną na temat tych ruchów - uspokoiła mnie ponieważ moje Dziecię nie jest zbytnio ruchliwe i ma swoje humorki. Wczoraj za to przez cały dzień mnie kopało i było bardzo aktywne, ale dzisiaj wróciło wszystko do normy i znowu jest spokojne. Położna powiedziała mi, że jeżeli to bylo tylko przez jeden dzień i dzisiaj jest ok - to wszystko jest ok - widocznie Dziecię miało taki dzień. Natomiast jeżeli by się to powtarzało to należy udać się do doktorka (chodzi tu o np. sprawdenie czy Dziecię pępowiną się nie owinęło). Oczywiście jedne Dzieci są bardziej ruchliwe a drugie mniej - ja mam tutaj na myśli wszelkie odstępstwa od normy - ja np. jestem wyczulona na punkcie obserwacji mojego Malucha i stąd moje pytanko do położnej.
Co więcej, mam nie liczyć ruchów ponieważ powiedziała mi, że to raczej zalecA się babeczkom, które np. lądują w szpitalach bo ni czują ich wcale. Tak więc tutaj mnie uspokoiła i utwierdziła w tym, że każda ciąża i każde Dziecko jest inne i nie można porównywać z innymi :-)
Dlatego też Aniknulka nie nakręcaj sie ponieważ wszystko jest na pewno ok.

Julia, jak nawet nie chcę myśleć o tych zmianach u mnie. Małż mówi, że mam piękną piłkę, a ja widzę całą masę innych nadmiarów. Oby tylko potem tego się pozbyć i będzie dobrze.
Ja ćwiczę od tygodnia, od kiedy zaczęliśmy chodzić na ćwiczenia ze szkoły rodzenia.

reklama
oj widzę widzę :-( do tej pory byłam bardzo aktywna, codziennie ćwiczyłam i do tego byłam wspaniale rozciągnięta - a teraz... hmmm ... przemilczę. Po ciąży chciałabym zapisać się na jakieś specjalne ćwiczenia. A, możecie sobie wrzucić w przeglądarę hasło: aktywne 9 miesięcy - niestety w Szczecinie tego nie ma :-(

Do góry