reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Moja siostra już urodziła 29 listopada, 2 tyg przed terminem , przytyła 36 kg i brzuch miała duży a urodziła chłopca 3600, więc wielkość nie ma znaczenia:-D
Joaś no trzymamy się razem ciekawe, która pierwsza urodzi
pozdrawiam:-)

reklama
Dziewczyny ja trochę z innej beczki: czy farbowałyście, farbujecie włosy w ciąży? Ja na razie nie choć już mnie kręci bo mam 6 cm odrosty suche końcówki i siano na głowie nie wiem co robić. Poradźcie:tak:

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Muszę powtórzyć glukoze bo wyszła powyżej normy :szok:ale mam się nie martwić bo nie świadczy to jeszcze o niczym złym. Teraz mam skierowanie na 75. Ale lekarz podpowiedział mi że można wziąć ze sobą cytrynę i wcisnąć sok do glukozy, a to zmieni jej smak a nie ma wpływy na wyniki. I tak oto zamierzam zrobić. Chyba wybiorę się w sobotę żeby jak najszybciej mieć to za sobą no i dowiedzieć się jaki wynik:-)

Ale najgorsze jest to że od ostatniej wizyty 31,01 przytyłam i tu uwaga 5kg:szok::szok::szok::szok::szok: masakra. Tylko że jakoś nie czuję tych kg. no moze trochę mi się przytyło ale liczyłam na jakieś 3kg nie więcej. Załamałam sie poprostu. Lodówkę zamykam na od dzisiaj na 3 spustychoćiaż i tak wydaje mi się a nawet jestem pewna że mam mniejszy apetyt niż wcześniej. I chyba zacząć czas jaki8eś spacery chociaż pogoda u nas ostatnio deszczowa.:-(

Hej Dziewczyny, nie wiedziałam gdzie umieścić moje pytanie, więc napiszę tutaj, bo to również dotyczy mojego samopoczucia (rozstępami przestałam się przejmować, mąż powiedział, że jestem przewrażliwiona, bo on tam nic nie widzi :blink:).
Natomiast martwi mnie inna sprawa, jestem przyzwyczajona do spania na brzuchu, ciężko było mi się przestawić, jednak niestety mimo iż zasypiam na plecach, zdarza się, że budzę na brzuchu - jest na tyle niewielki, że chyba mi to nie przeszkadza - natomiast boję się, że mogę przez to zrobić krzywdę mojej Tośce...myślicie że jest taka możliwość? Mam wyrzuty sumienia przez to. Zapomniałam ostatnio o to zapytać lekarza:-(. Może Wy coś wiecie na ten temat?

Agusia nie przejmuj się, z glukozą bywa różnie, jestem pewna, że wyjdzie dobrze następnym razem. Co do kg to się też zbytnio nie przejmuj, ja od początku ciąży przytyłam ok. 5 kg, ale ostatnie 4kg bardzo szybciutko i brzuszek mi wydęło nieźle...najważniejsze, że wyniki Maleństwa masz dobre, a jeśli martwi Cię przyrost wagi, to ja - jako nie szczupła kobitka - radzę np.zamiast słodyczy - świeże marchewy - zrezygnowałam ze słodyczy, bo boję się potem zrzucać, a jak wiadomo, lepiej zjeść owoc lub warzywko zamiast nich - na mnie mąż mówi "Króliczek", ale nie przeszkadza mi to w chrupaniu :tak::-D. Polecam także basen - to nic, że ludzie gapią się na balonik;-)jak dla mnie to najlepsza forma ruchu - czuję się taka lekka :-D hehe

Ewcia...nie wiem jak to możliwe że jest Ci tak wygodnie..ja też zawsze na brzuchu z jedną noga podwinięta spałam. Teraz tak na boku ale znalazłam coś takiego:

Układając się do snu staraj się leżeć na boku, najlepiej na prawym, aby nie obciążać serca. Nogi pozostaw lekko ugięte, między kolana włóż poduszkę. Spanie na brzuchu w zasadzie dziecku nie szkodzi, ale jest zapewne niewygodne, spanie na plecach natomiast jest odradzane ze względu na ucisk macicy na naczynia krwionośne, co utrudnia krążenie.

chce zmienic lekarza, bo starego mam w warszawie a to 100km ode mnie bo mieszkam spowrotem z rodzicami, nie chce mi sie tak daleko jezdzic a teraz wizyty beda coraz czestrze, co jest mi potrzebne zeby przeniesc sie do lekarza u nas???

Farbowałam na święta Bożego Narodzenia i teraz mam przed Wielkanocą zamówioną fryzjerke...To podobno mity i stare przesądy.........

reklama
Marta dawaj do tańca z gwiazdami wywijać kujawiaki i oberki:-):-):-):-)
tylko, że góralskie tańce (z rejonu czadcy) to syrba, polki, trojaki, tupane itp. :-p poza tym już w tv też byliśmy, a od niedzieli przez miesiąc będziemy w radio ;-) gdzie tam ja do "tańca...". Mi jest dobrze tak jak jest ;-) a mam zamiar pod koniec wakacji znów ruszyć w tany (jak nie będzie przeciwskazań), a dalsze wyjazdy to jak dziecko też już będzie tupać ;-) oczywiście razem z nami (bo to zespół wielopokoleniowy ;-))

Do góry