reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziara, pieknota taki brzuszek!

Anikulka, nie martw sie malym brzuszkiem. Moj tez do gigantow nie nalezy a to juz 4te dziecko bedzie! Termin tez mam na 25 czerwca. Sasiadka ma na 3 sierpnia i wielkosciowo ma taki jak ja, uwierzysz?

reklama
Witam mamuśki z rana . Wczoraj moje dziecko powiedziało do mnie , że pewnie jak dzidzia się urodzi to przestanę ją kochać bo zacznę kochać dzidzię :szok:
Jak jej to mogło wogóle przyjść do głowy. Cieszyłam się tylko z jednego , że mi o swoich odczuciach i obawach powiedziała i jej mogłam to wytłumaczyć. A co z dziećmi które to skrywają w sobie ??? Tak czy inaczej lepiej o tym z dzieciakiem porozmawiać.

Najważniejsze, że dziecko mówi, co czuje - to połowa sukcesu. A my mądre matki będziemy postępowały tak( dzieliły czas), żeby nasze pociechy nie odczuły, że mama jest teraz jakby mniej zaangażowana dla nich ..bo musi się dzidzią opiekować. Damy radę!!!

No niestety nie da się uniknąć zazdrości między dziećmi. Ja myślę że to jest naturalne. Długie rozmowy i czas poświęcony sterszym dzieciom to wynagrodzi. Na całe szczęście rodzimy latem więc nasze starsze pociechy z uciechą będą chasać po podwórku i nie będę miały czasu na zazdrość. Ja mam przynajmniej taką nadzię;-)

dzieczyny mam pytanie, czy któraś na L 4 już składałą do ZUS-u o rehabilitacyjny? Mi zostało około 40 dni..chyba muszę zacząć działać ....

Dziękuję za miłe słowa. Ale same wiecie, że kobiecie nigdy nie dogodzi. Brzych za mały - niedobrze...za duży też niedobrze...itp itd. Może w ogóle nie trzeba się nad tym zastanawiać i już..niech będzie jak jest!

Mi limit na L4 skończy się pod koniec maja, więc miesiąc przed porodem i mi babka w kadrach powiedziła, że w marcu juz mi da papiery, żebym poszła sobie do ZUS-u, bo niby 6 tygodni przed najpóźniej trzeba złożyć (Magdziarka to się śpiesz ;-)), ale woli mi dać prędzej, bo mogą byc opóźnienia w wypłacie zasiłku rehabilitacyjnego

reklama
A ja trochę zmienię temat ;-)
Jak szybko po porodzie mozna wrócić do dawnej aktywności fizycznej?
Nie chodzi mi o jakieś forsowne sporty ;-) Wczoraj byłam na próbie mojego zespołu, bo dzisiaj mamy jakieś nagrania do radia. Zrobiliśmy sobie przerwę na występy, jednak tylko śpiewać to jeszcze możemy ;-) ale jak mieliśmy młodym pokazać układy choreograficzne do starych tańców, to mi aż serce ściskało, że nie mogę tańczyć :-( i sie właśnie zastanawiam jak szybko po porodzie będę mogła wrócić do tańczenia :confused:

Do góry