reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mnie tez nic nie leci i pamietam ze corka to dopiero po porodzie mi leciala.. Co do puchniecia ja tez nieraz lekko jestem podpuchnieta.. ale to szybko mi schodzi..

reklama
Ja właśnie wróciłam z USG. Doktor sprawdził szyjkę jest ok, zamknięta długa na 37.
Dzidzi nie podobało sie pozowanie i niestety nie ujawniła nam swojej płci:no:, tylko prawdopodobnie chłopczyk. Długości i wagi nie znam niestety. Ale serducho super, kręgosłup , żołądek też. Więc z dzidzią wszystko ok.
A i wiem dlaczego mam czasem nabrzmiałe krocze, ponoć mam cienką macicę(delikatną) i do tego dzidzia bardzo napiera na krocze, ale szyjka zamknięta i na dzień dzisiejszy jest dobrze.
Powiem wam ,że się cieszę że poszłam do prywatnego lekarza , jeszcze nigdy tak długo i dokładnie nie oglądałm maluszka w brzuszku!!!!!!:tak:

Dla mnie przy zadnej ciąży siara nie leciała, i jakoś nawet na to nie czekam. Nawet się cieszę;-), bo nie trzeba jeszcze nosić wkładek. Ale piersi mam nabrzmiałe i bardzo obolałe.

Ja wszędzie czytam, że siara może lecieć w III trymestrze, a mi poleciała ledwo drugi zaczęłam :szok: mam tylko nadzieję, że do porodu coś mi jeszcze zostanie ;-)

A moja dzidzia podczas USG tak szalała,aż mnie brzuch zaczął boleć. Czytałm że dzidza teraz ma najwięcej miejsca i jestn najbardzie ruchliwa, czyli miedzy 21 a 27 tygoniem ciąży.
Moje dzieciątko szaleje i nie należy do spokojnych i na dodatek uparte, żeby nie pokazać rodzicom swojej płci , To nie ładnie, przekora!!!:-D

Ale chyba juz tak szybko nie rośnie. Podniósł się trochę i delikatnie zmienił kształt. Mam nadzieję, że nie urośnie do rozmiarów olbrzymiej dyni ;-):-D na razie to arbuzik :-D

reklama
Ja mam tak dawno ,że już nie pamiętam , tylko o tyle lepiej niż w pierwszej ciąży , że prawie nie leci tylko jak nacisnę to widać kropelki. W pierwszej ciąży leciało mi wcześnie ale tak że koszulę miałam mokrą
Wcale to nie oznacza czy mleko będzie czy nie i jaka ilość.
Jak moja szwagierka zobaczyła moje mleko ściągnięte do butelki to powiedziała że mam taaaakie tłuste.

Do góry