reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Mój lekarz też nie pracuje w kołobrzeskim szpitalu, tylko 40 km dalej. Ale żaden z naszych "szpitalnych" lekarzy nie przypadł mi do gustu, a mojego lekarza uwielbiam... Zresztą, tak naprawdę szansa, że kiedy będę rodzić, to będzie akurat dyżur miał mój lekarz, jest niewielka, więc stwierdziłam, że lepszy dobry lekarz przez 9 miesięcy niż męczenie się z jakimś beznadziejnym. Przy porodzie naturalnym i tak dużo ważniejsza jest przecież położna niż lekarz (dlatego poprosimy naszą znajomą położną, do której będziemy chodzić do szkoły rodzenia, o obecność przy porodzie); a jeśli będzie mnie czekać cesarka - to pojadę do mojego lekarza te 40 km :-)

U nas jest taka praktyka, że jeśli na kontroli ginek zobaczy minimalne rozwarcie, to kieruje na swój dyżur i ma się 100% pewność urodzenia. Jak trzeba to przyspieszą. Jeśli ktoś chodzi państwowo, to raczej czekaja go ciężkie przeżycia i niepewność związana z porodem. Polska rzeczywistość:wściekła/y:

Ja tż raczej mam piłkę :-D tak typowo jak to mówią ,,na Chłopaka'' :-D
Muszę się Wam wyżalić,że od wczoraj kłuje mnie powyżej prawej pachwiny - wiem, że to rozciąganko - ale strasznie uciążliwe...

Agacinko...a ile kosztuje u Was położna na zamówienie do porodu...Wasza z racji tego, że znajoma pewnie za darmo... ???

reklama
Dziewczynki ja już wiem - ma być dziewczynka !!!!!
Poprzednio USG robił ten sam lekarz i ma opinię że się nie myli więc teoretycznie będę miała 2 dziewczynkę !!!!
Ale będzie babiniec !!!
BPD - 55mm
HC - 192 mm
AC - 155 mm
FL - 39 mm
waży 435 g
Co najważniejsze cała i zdrowa !!!!
Ale mi ulżyło !!!!

Do góry