reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie!

Mati wszystkiego najlepszego z okazji 9 m-cy :-)

U mnie noc ok tylko jak wstałam po 5 to mały wyczuł, że mnie nie ma i ryk :-p ale uspokoił się jak dostał cyca :tak:
w W-wie tłok, rano było nawet mroźno ale potem wyszło słoneczko i od razu lżej na sercu :tak: RTG nie wykazało zmian w kościach ale ortopeda powiedział, że mam nadwyrężony jakiś mięsień i muszę nosić bandaż elastyczny najlepiej jakbym unieruchomiła rękę na 2 tyg - co niestety przy moim energicznym synku jest niemożliwe ale unikam noszenia i może obędzie się bez rehabilitacji :sorry2:
poza tym jak wróciłam do domu tata powiedział, że mały chyba ma gorączkę i leje mu się z nosa więc do pediatry i okazało się, że złapał ode mnie wirusa ale obędzie się bez antybiotyku bo nie ma szmerów w płuckach i gardło też ok więc profilaktycznie dostał Bactrim i syrop na katar poza tym Calcium w ampułkach i cebion mam nadzieje, że mu przejdzie. Ja na razie nadal mam suchy kaszel i katar poza tym ciągle jestem zmęczona ale to chyba przez to przeziębienie. Niestety nie ma zbyt dużego wyboru w lekach ponieważ nadal karmię Jasia piersią :dry:

miłego dnia mamusie

reklama
My już po spacerku :-):-) pogoda cudowna, przez to słoneczko mam takiego powera, chyba zaraz okna umyję
U nas słonko jakieś skąpe :-( wygląda i się chowa... My miałyśmy zaliczyć spacerek ale Ola od południa taka marudna i rycząca że szok :baffled: teraz padła wykończona płaczem (za to wpakowałam ją w kombinezon i śpi przy otwartym oknie :tak:) Może później nam się uda...
mam nadwyrężony jakiś mięsień i muszę nosić bandaż elastyczny najlepiej jakbym unieruchomiła rękę na 2 tyg
Kochana, nie ma wyjścia - trzeba rękę oszczędzać :tak: i dobrze że rtg nic nie wykazało :tak: Zdrówka dla Jasia :tak: oby katarek szybko minął bo pewnie męczy się maluszek...

Ja mykam do kuchni, może uda mi się coś upichcić zanim moja maruda wstanie :zawstydzona/y:
No i wypadałoby trochu mieszkanko po towarzyskim weekendzie ogarnąć :sorry2:
Tymczasem ;-)

Witajcie!

U nas pogoda cuuuuuudowna- bezchmurne niebo i wielkie słońce!!! Jupi!!! Idzie wiosna :-) Byłam z Tutkiem na 2-godzinnym spacerku, wszędzie jeźdiliśmy!!! Matka powera dostała :-D nawet na placu zabaw byliśmy i Bartut był na karuzeli ;-)

Teraz umęczony tym dłuuugim spacerkiem drzemie, a ja czekam az Ł da mi zanc że wyszedł z robty (miał wyjsc o 14-stej) :wściekła/y:

Co do wózka- to jak narazie jest ok- a mimo, że byłam strasznie źle nastawiona na niego, to nawet się spisał :-) leciutki, budka jest, leżec Bartut też może- ale nie chciał- Bartut cały spacer gaworzył niesamowicie, kółka też ok, nawet nie wiedziałam, że tak łatwo się nim skręca ;-)
Magdziarko Bartut jeździł już w spacerówce od 2 tygodni (coś koło tego) ale to jest ten wózek 3w1 i strasznie ciężki, a spacerówkę tragicznie się prowdziło!!!

Mati najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!

Aniknulka mam nadzieje że ręka szybko do siebie dojdzie i że się obejdzie bez rehabilitacji!!!! Zdrówka dla Ciebie i Jasia! Oby Wam szybko przeszło! :tak:

Joasiek po takim weekendzie to napewno masz dużo sprzątania, ale zdolna z Ciebie bestia napewno sobie szybko poradzisz!

Lilianko ja tak samo jak Ty, powoera mam ogromnego!!! Ach te słońce!

Zuzia bardzo się cieszę, że odpoczęłaś- należało Ci się to!!!!

Marlenko zdrówka! Mam nadzieje że się lepiej już czujesz!!!

Magdziarko skoro o 20-stej TY padłaś to musiałaś miec bardzo udany weekend! ;-):-)

Mata- 100zł :szok: to się ceni! Ja mam 2 razy w tygodniu i płacę 40 zł za miesiąc :sorry2:

Asiowo bardzo fajnie, że od jutra zaczynasz cwiczyc- widzę że wzięłaś się ostro za siebie! ;-)

Bbakania taki miałaś szalony weeken że należy Ci się odpoczynek!!!

Majka mam nadzieje że znajdziesz jakiegos fajnego ciuszka!:-)

Tak kolorowo- wosennie :-):rofl2:

Ano ja pomylam okna
031.gif
Nadia zasnęła , zamknęłam pokój i siupp- okna błyszczą ...
A tu jak sie kolorowo zrobiło na BB - Daruniaa:-D
006.gif
i cichoooo
Aniknulka zdróweczka dla Jasia - a Ty kochana oszczędzaj rączkę
Darunia czekaj cierpliwie na męzusia hihihi
Bbakania i Joasiek miłego sprzątania

Oj widzę kobitki, że na porządki was wzięło. Mnie też czeka mycie okien ale pogoda mi nie sprzyja póki co.

Lilianko ale dzisiaj powera dostalaś hohoho:-) To moze tak przy okazji podskoczysz do mnie co??;-):-D

Aniknulka oszczędzaj rękę. Przy małym nie będzie to łatwe ale posttaraj się. Zdróweczka Jasiowi życzę

Daruunia widzę, że wiosennie u Ciebie i kolorowo

Zuzia fajnie, że miałaś M przy sobie przez tyle czasu. I milo spędziliście ten czas. Zawsze to jakaś pomoc w domu i przy dzieciach. A i sobą mogliście się nacieszyć

Darunia czekaj cierpliwie na męzusia hihihi

Chyba się nie doczekam :wściekła/y: dzwonił, że się przedłuży!!!
A mielśmy dzsiaj jechac ba wielkie zakupy od chemii po jedzenie i duuużo innych rzeczy- dzisiaj wypłata (Ł ma na koncie) a ja nawet nie miałam za co surówki kupic:zawstydzona/y: i czekam i czekam i się już dzisiaj chyba nie doczekam... :-(

Boszzzzeeeee jak ja nienawidzę takiego czegoś!!!!

i czekam i czekam i się już dzisiaj chyba nie doczekam... :-(
Boszzzzeeeee jak ja nienawidzę takiego czegoś!!!!
Daruuunia :-D ponoć cierpliwość jest cnotą ;-) ale mnie też takie sytuacje wkurzają :tak: No ale cóż możesz zrobić... tylko czekać ;-)
A poprzedni post taki wiosenny :-D :-D :-D

Ja trochę ogarnęłam mieszkanko, jeszcze tylko podłogi pomyć (niestety teraz nie mogę, bo dzieć śmiga ;-)) Obiadek też udało mi się ugotować jak mała spała (1:15 :szok:) Obecnie też czekam na m z jedzonkiem (zawsze mi się to czekanie dłuży :-p) Powinien zaraz być... :sorry2:

No i w końcu ja mogę zaktualizować listę:-)

Ząbków brak:

Zuzia
Jasio
Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:
Arturek
Kubuś

2 ząbki:
Brunko