reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam wieczorem!

Ja dzis znowu od 7.00 rano na nogach,choc Maja jeszcze spala-ale byly cwiczonka:-)
dziewczyno, ale masz zapał:szok:. Podziwiam:tak:
Joanna ale Ci dobrze- pospac do 10-tej bezcenne :-p;-)
No zdarzy mi się raz na 2-3 miesiace. Ostatnio taki luksus miałam w święta. M niby się deklaruje, że będzie się w weekendy rano zajmował małym, żebym chociaż wtedy mogła odespać nocne karmienia...ale różnie to wychodzi:dry:.
Niezłą miałaś przygodę. Nas kiedyś ewakuowali z liceum z powodu alarmu bombowego...akurat mieliśmy mieć sprawdzian z biologii:rofl2:. Oczywiście potem się okazało, że dzwonił jakiś uczeń...szybko go namierzyli:tak:

Kubusiu, gratulujemy ząbeczka!!!:tak:

Mały śpi a ja siedzę sama. M pojechał do Makro po zapas pieluch, chusteczek itp. Wychodzi sporo taniej, nawet opłaca się jechać tylko po takie zakupy.
Spacer zaliczony, dziś u nas była śliczna pogoda, słońce, 5 stopni...poczułam wiosnę:-D

Miłego wieczoru:tak:

reklama
No i ja się witam wieczorkiem :tak:
Nas kiedyś ewakuowali z liceum z powodu alarmu bombowego...akurat mieliśmy mieć sprawdzian z biologii:rofl2:. Oczywiście potem się okazało, że dzwonił jakiś uczeń...szybko go namierzyli:tak:
M pojechał do Makro po zapas pieluch, chusteczek itp. Wychodzi sporo taniej, nawet opłaca się jechać tylko po takie zakupy.
Miałam dokładnie taką samą przygodę w liceum :-D :-D :-D ale akurat sprawdzianu nie miałam pisać :sorry2:
Ja swojego też wysłałam na zakupy :tak: tyle że do carefoura tym razem, bo niezłe mają tak promocje, zwłaszcza na chemię - kupisz jeden produkt, drugi za 1grosz :-D I jak tu nie skorzystać :-D

Kupilysmy chuste,jednak:-)Musze tylko wprawic sie w wiazaniu,na razie sie pierze.
Mam nadzieję, że się pochwalisz :tak: Może jakaś fotka z małą?? Chociaż znając życie będzie na zamkniętym :-p, ale może już niedługo mnie tam przygarniecie :zawstydzona/y:

Moja Oleńka już śpi, miała trochę wrażeń przy znajomych ;-) m na zakupach a ja ogarnęłam chałupkę ;-)Wzięłam się też za ćwiczonka póki mojego nie ma bo przy nim się jakoś krępuję :zawstydzona/y: Teraz lecę pod prysznic, bo się troszku spociłam... niby łatwe ćwiczonka, ale z dnia na dzień więcej i intensywniej... :-p Jeszcze do Was zajrzę :tak: Pa!

Wszystkiego najlepszego dla Stasia i Wojtusia z okazji 9mcy:-D

Wszystkiego najlepszego dla Olgi (Milkaa)z okazji 8mcy:-D

Ja juz po sniadanku,Marysia bawi sie na podlodze,za oknem piekne sloneczko,a ja mam za zadanie zaplanowac dzisiejszy dzien:tak:;-):-)

Milego dzionka kochane dziewczynki:-)

i ja się przyłączam do życzeń.
U nas też słoneczko ślicznie świeci :-) miłego dzionka lejdis :-)

Ode mnie takze gratulki dla Stasia i dla Wojtka oraz dla Olgi:-)

Joanna-tak,zapal mam,ale tak mi sie nie chce wstawac jak Maja jeszcze spi.....Lubie dlugo pospac.Ale dzis niedziela,Mw domu,wiec nie cwiczylam :-)
Joasiek-no to sie pochwale tez tutaj,ale wykasuje jutro-mam nadzieje,ze zrozumiesz:-)

Witajcie,. dziekujemy za zyczenia.
U ans normalna nocka z jedna pobudka. teraz synus wojuje na calego malo spal na pierwszej drzemce wiec sam nie wie czego chce. Mogly jeszcze sie przespac bo chce wziac sie za obiadek. dzisiaj kluski parowe z kaczkeim i surowka. Nooa le jak tu robic jak mala maruda miauczy caly czas.
Majka super chusta

Witam się w piękne niedzielne przedpołudnie:-)

Najlepsze życzenia dla Oli, Stasia i Wojtka z okazji skończonych miesięcy:tak:

Maajka, fajna chusta. Córeczka wygląda na zadowoloną:tak:.

My już po basenie- było suuuuper:-):-):-). Mały zachwycony:tak:. Chlapał rączkami, nóżkami, z zaciekawieniem przyglądał się innym dzieciom. Tak się nakręcił, że wcale potem mu się spać nie chciało i dopiero przed chwilą usnął:tak:. Ale nam się fajnie dzień zaczął:-)

Miłej niedzieli!

I ja się witam w południe :-)

Joasiek-no to sie pochwale tez tutaj,ale wykasuje jutro-mam nadzieje,ze zrozumiesz:-)
Super :tak: mała zadowolona i mama widzę poradziła sobie z wiązaniem :tak:
Oczywiście wykasowanie jak najbardziej zrozumiem :tak:

Dołączam się do życzonek :tak:

My już po basenie- było suuuuper:-):-):-). Mały zachwycony:tak:. Chlapał rączkami, nóżkami, z zaciekawieniem przyglądał się innym dzieciom. Tak się nakręcił, że wcale potem mu się spać nie chciało i dopiero przed chwilą usnął:tak:. Ale nam się fajnie dzień zaczął:-)
Mały zadowolony, mama szczęśliwa - czego chcieć więcej?? :-D Dzieciaki jakoś intuicyjnie wodę lubią ;-) My też się wybieramy na basenik, ale jak już się konkretnie ciepło zrobi :tak:

U nas nocka ok, tylko jakoś tak wyszło że położyliśmy się z m przed 1, a Ola obudziła się o 6:30 i chyba troszkę niewyspana jestem :sorry2: Niby potem godzinka snu, ale jakaś wymiętolona jestem :zawstydzona/y: Dziś obiad robi T, potem na spacerek, a późnym popołudniem wpadają znajomi więc niedziela zapowiada się milutko :tak:
Rodzinnej niedzieli życzę mamuśki! :-)

reklama
Witajcie kochane!
My już w domku i po popołudniowej drzemce (razem z Jasiem) ;-) Nocka była ok tylko brat miał niespodziewanych gości i wyszli dopiero o 2 w nocy więc jestem troszkę skołowana ale zadowolona ponieważ spędziłam weekend inaczej niż do tej pory czyli w domu. Kino rewelacja - polecam film Wyznania zakupoholiczki :-) Wczoraj na obiad dziewczyna mojego brata (przyszła bratowa - mam nadzieję :-D) zrobial kurczaka w mleczku kokosowym z ryżem na parze w takim fajnym urządzeniu Tefal VS 4001 Vitacuisine - Parowary - Agito.pl - największy polski sklep internetowy mówię Wam rewelacja :-D objadlam się jak świnka :rofl2:

Juz wstalysmy tzn o 6:-DMarysia ma katarek i to spory cala nocke sie meczylysmy daje jej nasivin i wode morska zastanowiam sie czy wychodzic dzisiaj na dwor:confused:

Aniknulko jakiego Ty masz wzorowego mezusia;-):tak:

Mój Jasio też ma katar ale dosłownie leje mu sie z nosa i gryzie wszystko na potęgę :-D może to ząbki ale chyba jest oslabiony bo 2 razy poleciala mu delikatnie krew z nosa a w oczku ma taka pękniętą krwinkę :-( mama mówi, że to może być oznaka wysokiego ciśnienia :confused: jak myślicie mam sie matrwić :confused: chyba jutro pójde popołudniu do lekarza bo rano znów jadę ze swoim nadgarstkiem na prześwietlenie i do ortopedy ciekawe co mi powie :dry:

Marlenko nie chwal mojego m bo obrośnie w pióra :-D

Helloł ja się odmeldowuje. Jedziemy do domku rodziców m ( oni są na nartach ) i tam podejmujemy trzy pary z dziećmi ...zostają na cały weekend . Wieczorem dzieci do łóżek a my imprezka. Wszyscy spią u nas. Rano pewnie śniadanko i spacerek itp.
Buziaki miłego weekendu
Pewnie teraz odsypiasz kochana ale mam nadzieje, że imprezka sie udała ;-)
Paluszek małego nie wygląda najgorzej, chyba go nie boli, bo nie zabiera rączki jak oglądam:tak:. Ale i tak co na niego spojrzę, to mam taaakie wyrzuty sumienia:tak:
Aniknulka, Jasio też kiedyś nauczy się sam zasypiać. Takie są nasze dzieci...jedne nie śpią, inne nie chcą jeść albo pić:sorry2: (tak jak mój) a niektóre od razu są aniołkami i wszystko łapią w lot. Nam mamusiom nie pozostaje nic innego tylko uzbroić się w cierpliwośc. Dobrze, ze przynajmniej mamy się komu wygadać:tak:
Święte słowa :-) pocieszyłaś mnie kochana a co do paluszka to nie martw się mały juz dawno zapomniał a co ja mam powiedzieć jak odkładam beczącego Jaśka do łóżeczka bo juz nie mam siły nosic go na rękach - z początku mialam mega deprechę i wyrzuty sumienia ale pediatra powiedziała, że albo Jasik będzie rządził, albo rodzice więc wybrałam to drugie a jak sobie popłacze to jak za drugim razem go zabieram wtula się we mnie i szybko uspokaja - jednak działają te metody (może troszke egoistyczne ale trezba przecież próbować) :-)
Dziewczyny wpadłam na chwilkę pochwalić się że zastukał Kubulowi ząbalek.

Gratuluję ząbka :-)

ale się wkurzyłam!!!!

zaczęłam cwiczyc i nagle musieli ewakuowac wszystkich ludzi z całej galerii
coś bym sobie zjadła.... idę poszperac po lodówce ;-):-)

cóż trzeba odreagować :-) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-D poza tym lepiej dmuchać na zimne nawet jak to był kawał najważniejsze, że jesteś cala i zdrowa (a może to był znak żebyś nie ćwiczyła bo moglabyś nabawic sie kontuzji?)

My po zakupkach.Kupilysmy chuste,jednak:-)Musze tylko wprawic sie w wiazaniu,na razie sie pierze.

chusta super :-) daj znac jak Ci sie nosi małą i ogólnie czy nie masz problemów z kręgoslupem i wiązaniem :tak: pooza tym kolorek twarzowy :-D

Wszystkiego najlepszego dla 8 i 9 miesięczniaczków :-D

Zmykam na obiad do mamy buzialki kochane :-)

Do góry