reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
i ja witam wszyskich
od dzis jestem szczesliwa posiadaczka dwoch kresek na tescie
termin na 29 czerwca
pewnie bedzie 2 tyg wczesniej bo jestem dopiero 10 miesiecy po cesarce :-) gratuluje wszystkim i zycze spokojnych 9 miesiecy:tak:

reklama
Kurde byłam dzisiaj u gina i nic mi konkretnego nie powiedział, podejrzenie ciąży i mam przyjść za miesiąc na badanie...Czyli mam czekać miesiąc żeby się dowiedzieć że jestem w ciąży..Prawda nie było prądu i nie mógł mi zrobić usg, ale i tak powiedział,że by nie zrobił jeśli nie ma krwawień itd. bo pierwsze usg powinno być robione po 11 tyg.Tak więc zmieniam gina...

Julia koniecznie zmień gina - ja przy pierwsze ciązy miałam robione pierwsze w 6 tyg. potem w 8 (bo w 6 jeszcze nie bilo serduszko) a potem w 12 - wiec jak widzisz robi sie to bardzo często. Tylko w ten sposób można stwierdzić czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo i czy dobrze sie rozwija - no i określiś termin porodu bo najbradziej miarodajny jest właśnie w tych pierwszych usg bo jeszcze wielkość fasolki nie ma znaczenia.
Agsno czymam kciuki - poleguj dużi i bierz przepisane leki a na pewno będzie wszytsko ok!!!!
Co do paracatamolu - to wiadomo ze im mniej leków tym mniej ale można go brać. Nie wolno za to Ibuprofenu.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki - w czwartek mam wizytę u gina. Najbardziej jestem ciekawa na kiedy mam termin ale wg moich wyliczeń między 22 a 26 czerwca. Zobaczymy. Mam nadzieję ze już będzie biło serduszko to to juz bedzie 6 tydzień ale moze jeszcze nie bić.....
Co do psyche to już mi lepiej. Pierwsze schizy przeszły.... Jakoś to bedzie powtarzam sobie......

głuszek, Julka! i inne Słoneczne Czerwcowa Mamy! bardzo dziękuje za słowa wsparcia. Na razie u mnie dużo lepiej, spor odpoczywam, ale nie unikam pracy i nauki, bo muszę... ale jak tylko mogę lezę i daje sobie sporo luzu... w sumie jest już bardzo dobrze- nie chce zapeszać, nic niepokojącego się nie pojawia... Trzymajcie jednak nadal kciuki!
Co biorę? Otóż duphastonie 3x1 , oraz prenatal complex -on ma chyba najwięcej żelaza, a że jestem alergikiem to muszę mieć sporo tego " żelastwa" :D. W sobotę będzie mały stres- będę przedstawiać tatusia dziecka moim rodzicom... eh... Pytanko: Kwiaty dla mamy a dla taty co?? i Czy w ogóle pakować sie z kwiatami i jakimiś drobiazgami??
Pozdrawiam serdecznie!

Agsno ciesz cię ze mozesz odpoczywać. Pierwsza ciaza to cudny stan. Niestety kolejne juz nie bardzo.... Ja nie mam czasu odpoczywac. Dziecko, dom, praca..... masakra. Godzina 22 spię jak zabita. A moja mała teraz jeszcze była chora, do tego ząbkuje i budzi się w nocy i trzeba ją wziąsc do siebie. Ale od stycznie idę na zwolnienie i biore sią za nią. Mam nadzieję ze te cholerne trójki już wyjdą do tego czasu. Będziemy żegnać sie ze smokiem, uczyc nocniczka (od wiosny myślę) i uczyć jeść samodzielnie. Musi się Marys troche usamodzielnić......

życzę powodzenia... ja nie wiem, możliwe, ze do końca tego miesiąca tylko popracuje a później tylko korepetycje w domu... nie pracuje na etat tylko na umowę zlecenie, więc sporo nie stracę. Mam nadzieje, ze tatuś dziecka nam pomoże- tak się deklaruje, ale hmm zobaczymy... Z tego co pamiętam ząbkowanie to jeden z tych trudniejszych okresów u małych dzieci... Także życze wszystkiego naj dla Ciebie i Marysi :D

reklama
Do góry